Paleologu, prima reacție după închiderea urnelor: Rezultatul este foarte bun pentru reclădirea dreptei


Ultimul update: Duminica 10 Noiembrie 2019 22:16
Data publicarii: Duminica 10 Noiembrie 2019 21:48
Categorie: Stiri actuale
Theodor Paleologu

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat că rezultatul obţinut de el, conform primelor exit-poll-uri, este unul foarte bun pentru reclădirea politicii de dreapta şi de centru din România.

"Rezultatul obţinut este bun în contextul în care nu am avut dezbateri în această campanie, în care am avut o criză de guvern, cred că e un rezultat foarte bun, de la care se poate clădi pentru viitor. Este evident că forţa care s-a exprimat în aceste alegeri va constitui un ferment inconturnabil în reclădirea dreptei şi a centrului în România. Pledez în continuare pentru o largă coaliţie a forţelor de dreapta şi de centru", a afirmat Paleologu.

El a adăugat că pentru moment nu exprimă "niciun consemn de vot", însă a subliniat că nu se pune sub nicio formă problema de a vota în favoarea PSD. De asemenea, Paleologu a spus că aşteaptă de la candidatul Klaus Iohannis să participe la dezbaterea cu contracandidatul său din turul II Viorica Dăncilă.

"Nu consider că sunt stăpânul voturilor mele. Aşadar, pentru moment nu exprim niciun consemn de vot. Evident, nu se pune sub nicio formă problema de a vota pentru PSD, întotdeauna am combătut PSD, dar aştept din partea candidatului Iohannis să dea un semn de minim respect faţă de cetăţeni şi să participe la dezbatere şi când voi vedea dezbaterea dintre domnul Iohannis şi doamna Dăncilă voi aviza, îmi voi spune punctul de vedere", a precizat Theodor Paleologu.

Candidatul PMP a salutat participarea masivă la vot a românilor din diaspora, despre care a spus că este "absolut necesar să fie reprezentată în mod corect în Parlamentul României".

Potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie - IRES, candidatul PNL, preşedintele Klaus Iohannis, a obţinut 38,7% la alegerile prezidenţiale de duminică, reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 22%, iar candidatul USR PLUS, Dan Barna, 16,1%, pe locurile imediat următoare fiind: Mircea Diaconu (Alianţa UN OM) - 8,2%; Theodor Paleologu (PMP) - 5,2% şi Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România) - 4,6%.

Exit-poll-ul realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde arată că Iohannis a obţinut 39%, Dăncilă - 22,5%, iar Barna - 16,4%, Diaconu - 7,9%, Theodor Paleologu - 6,1% şi Kelemen Hunor - 3,9%.

Vezi aici REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp.
Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO