"Otto Barbarul", un film care trage un semnal de alarmă asupra problemelor adolescenților
Unul din zece români suferă de depresie, boală care îi afectează și pe adolescenți. Din păcate, prea puțini tineri ajung să fie diagnosticați și să primească ajutor specializat.
Pentru a atrage atenția, asupra problemelor emoționale, cu care se confruntă adolescenții, a fost realizat și filmul "Otto Barbarul", care are premiera miercuri, iar de vineri, ajunge în cinematografe.
Filmul este însotit, de campania: "Nu da doar cu seen", care și-a propus să îi învețe pe adulți, să-i asculte pe tineri, atunci când trec, prin momente dificile.
"Otto Barbarul" spune povestea unui adolescent punk de 17 ani care intră în depresie după pierderea tragică a iubitei sale și refuză orice fel de ajutor. Otto este interpretat de Marc Titieni, rol de debut pentru tânărul actor.
Marc Titieni, actor: "Otto există și în realitate, cel de la care a plecat și povestea."
Reporter: "Care a fost cea mai mare provocare?"
Marc Titieni: "Cântatul la chitară. Mi-a fost greu să mimez cântatul la chitară, gesturile."
Marc Titieni joacă alături de tatăl său, actorul Adrian Titieni.
Reporter: "Cum a fost să joci alături de tatăl tău, care este tatăl tău și în film?"
Marc Titieni, actor: "A fost o experiență foarte frumoasă. A fost interesant să joc cu un părinte pe care nu îl am, cu un caracter pe care nu l-am mai văzut, cu urlete, țipete, tras de păr."
Un psiholog reușește să se apropie de Otto și să-l ajute să depășească momentele grele.
Iulian Postelnicu, actor: "Tipul acesta de psiholog e ceva ce ți-ai dori să întâlnești, dar poate că nu întâlnești atât de des sau nu întâlnești în zona de servicii ale statului. Mi-a fost greu să cred că poate exista și atunci și să povestesc."
Filmul în regia Ruxandrei Ghițescu și distins anul acesta la TIFF cu 'Premiul pentru cel mai bun lungmetraj în cadrul Zilelor Filmului Românesc', este un mesaj de conștientizare asupra problemelor pe care le declanșează depresia în rândul adolescenților.
Ruxandra Ghițescu, regizor: "Când m-am gândit la vârsta adolescenței am încercat să fac o incursiune în ceea ce simțeam eu la vârsta aceea și cumva mi-a devenit clar că din adolescență nu toți supraviețuim. Ne cream niște măști sociale. De aici și metafora punker-ului care își pune masca foarte greu de pătruns o vârstă la care prezentul contează foarte mult."
Odată cu premiera filmului este lansată și campania "Nu da doar cu seen", inițiată de psihologii platformei DepreHub, care oferă gratuit consiliere psihologică părinților, copiilor și cadrelor didactice.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: copii, parinti, film, adolescent, depresie,
Dată publicare:
22-09-2021 19:38