Orban, despre Fondul de Dezvoltare şi Investiţii: 80% dintre contractele semnate sunt către primari de la PSD


Ultimul update: Vineri 13 Decembrie 2019 20:05
Data publicarii: Vineri 13 Decembrie 2019 20:01
Categorie: Stiri actuale
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că peste 80% dintre contractele semnate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii sunt către primarii de la PSD.

"I-am cerut şefului Cancelariei, Ionel Dancă, să îmi facă o analiză a contractelor pe fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii, care nu are niciun leu real în buget. Situaţia arată clar în primul rând că a fost o formă de plată către primarii PSD, pentru campaniile electorale pentru europarlamentare şi prezidenţiale”, a spus Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern.

„Dintre contractele semnate, peste 80% sunt semnate către primari PSD, în condiţiile în care PSD are ca număr de primari aproximativ 50%, mai puţin de 50% dintre primării. Peste 80% au fost alocate, evident în mod arbitrar, în mod subiectiv, către primarii PSD. S-au depus 3.100 de proiecte cu o valoare totală de 58,5 miliarde de lei. Gândiţi-vă ce cheltuială voiau să provoace cei din Guvernul PSD, imaginaţi-vă, dacă nu îi opream, cam ce factură ne-ar fi venit peste un an", a spus Orban.

El a adăugat că din totalul proiectelor depuse au fost propuse spre aprobare 696, în valoare de 10,3 miliarde de lei.

"Din fericire, nu s-au semnat decât 239 de contracte, în valoare de 6,6 miliarde de lei, iar dintre contractele semnate au fost alocate avansuri doar către 40 de contracte, iar valoarea totală a plăţilor privind avansul şi deconturile e de 54,8 milioane. Aici va trebui, domnul ministru (Ion Ştefan - ministrul Dezvoltării Regionale - n.r.), să facem controale pe toate aceste contracte pe care s-au derulat avansuri. Pe celelalte contracte unde nu s-a alocat niciun ban lucrurile sunt clare, odată cu încetarea existenţei Fondului, după aprobarea legii, nu vor mai avea obiect”, a mai spus Orban.

„Trebuie să facem controale şi să vedem dacă s-au efectuat lucrări, cum au fost folosiţi banii de avans, să vedem dacă nu cumva putem să găsim o soluţie, astfel încât să recuperăm aceşti bani, pentru că este clar că această ficţiune nu poate să stea la baza finanţării unor obiective de investiţii serioase", a menţionat premierul.

Orban a afirmat că aceste contracte erau "o formă de a masca credite de angajament, pentru a nu le include în calculul deficitului bugetar".

Sursa: Agerpres

Orban acuză guvernarea PSD că a făcut „cheltuieli nenecesare pentru a motiva niște primari”
Situație alarmantă pentru România. Cum pot dispărea investițiile, după verdictul S&P
Avertismentul lui Traian Băsescu: România s-ar putea prăbuși
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33