Orasul care este pe cale sa se transforme intr-un morman urias de gunoaie. Localnic: "Toti se minuna in ce mizerie stam"

Ultima actualizare: 03-03-2017 07:50

Orsova risca sa se transforme intr-un morman urias de gunoaie. De la mijlocul lunii ianuarie, firma de salubritate nu a mai golit tomberoanele pentru ca nu a fost aprobata o dublare a tarifelor.

Ajunsi la capatul rabdarii, localnicii au iesit in strada pentru a protesta.

Barbat: "Va dati seama ca suntem plini de sobolani, de rozatoare, cainii trag si sparg acesti saci, suntem un oras al nimanui?"

Revoltati ca de mai bine de o luna nimeni nu ridica gunoaiele din Orsova, oamenii au iesit in strada in speranta ca se vor face auziti. Ei spera ca autoritatile locale sa gaseasca o solutie. Mai ales ca in urmatoarea perioada vremea se va incalzi si pericolele sunt tot mai mari.

Localnic: "Mizerie mare, jeg mare. Am avut noroc ca a fost racoare, dar cand se incalzeste?"

Localnic: "A fost un oras frumos, vine atata lume straina aici, toti se minuna in ce mizerie putem sa stam."

Primarul orasului spune ca ar fi vrut sa instituie starea de alerta la nivelul municipiului, dar cererea nu i-a fost aprobata.

Marius Stoica, primar municipiul Orsova: "Ar presupune ca pot aloca de la bugetul local fonduri suficiente, sa fac un contract cu o alta firma de salubritate pe o perioada determinata, altfel se prelungeste situatia actuala."

Si cum unii s-au apucat de curatenia generala de primavara, mormanele de gunoi dintre blocuri cresc de la o zi la alta.

La inceputul lunii, Garda de Mediu a organizat o actiune de curatenie cu alti operatori de salubritate din judetul Mehedinti, insa doar in cateva zone din oras. 18 ianuarie a fost ultima zi in care firma de salubritate a ridicat toate gunoaiele din Orsova.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO