Ora Pământului, sărbătorită cu luminile APRINSE şi un show cu lumini la Timişoara

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Oameni din întreaga lume au sărbătorit aseară Ora Pământului, Earth Hour, prin stingerea luminilor la 20:30, preţ de un ceas.

Aşa cum ne-am obişnuit, şi ţara noastră a participat la acest eveniment menit să ofere un moment de respiro planetei. În Bucureşti, clădiri importante s-au pierdut în întuneric. Dar la Timişoara lucrurile au stat altfel.

În Timişoara, primul oraş european cu străzile iluminate electric, autorităţile locale au decis să marcheze Ora Pământului....cu luminile aprinse. Oamenii au fost invitaţi la un spectacol fascinant.

Cei mici par să fi înţeles care este ţelul evenimentului devenit deja tradiţie în mii de oraşe din întreaga lume. "E fain şi oarecum normal pentru că noi consumam resursele pământului şi ar fi normal sa le dăm înapoi la un moment dat", spune un copil

În Bucureşti însă, regulă a fost respectată. Palatul Parlamentului şi alte instituţii din Bucureşti au rămas în bezna pentru 60 de minute. Asta se întâmplă în fiecare an încă din 2009 - atunci când România a decis să ofere pentru prima oară o oră de respiro Planetei.

O organizaţie care lupta pentru protejarea naturii a pregătit un eveniment sub sloganul - "Conectează-te cu Pământul. Din dorinţa de a atrage atenţia autorităţilor, membrii asociaţiei au redactat o scrisoare - de la Om pentru Natură - pe care sute de persoane au semnat-o online.

Nici puştii nu s-au lăsat mai prejos şi au venit chiar şi cu sfaturi. La final, câţiva actori au pus în scena un spectacol de improvizaţie...în întuneric.

Tot aseară, cu o oră înainte, a fost marcată, pentru prima dată în România, Ziua Mondială de luptă împotriva tuberculozei. Medici şi foşti bolnavi s-au adunat în faţa parcului Cişmigiu, iar clădirea Primăriei Generale a Capitalei a fost iluminată în roşu. (Ilustram când aprind lumina).

Paula Rusu: "În România, în fiecare an sunt 13 mii de bolnavi care se îmbolnăvesc pentru întâia oară de tuberculoză, 3 români mor în fiecare zi de tuberculoză."

În total, la nivel mondial, 49 de edificii din întreaga lume au fost colorate în roşu aseară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO