Operatiune de salvare a leoaicei Adela. Medicii i-au scos o tumora de 6 kilograme

Ultima actualizare: 17-04-2013 06:50

Zi decisiva pentru leoaica Adela, in varsta de 12 ani, de la Gradina Zoologica din Galati. De 2 ani, Adela avea o tumora mamara care cantarea nu mai putin de 6 kilograme si crestea de la zi la zi.

Cinci medici s-au luptat ca sa i-o indeparteze si sa o tina in viata.

Adela s-a nascut in captivitate la Gradina Zoologica. In urma cu 2 ani, medicul veterinar al parcului a observat ca leoaicei i-a aparut o umflatura in zona abdominala. A fost izolata de ceilalti lei, si apoi, tranchilizata.

Dupa ce au anesteziat-o, i-au prelevat probe de sange pe care le-au trimis la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti. Specialistii i-au facut un set de analize, iar doctorii au hotarat ca o pot opera. Interventia chirurgicala a durat 2 ore si jumatate.

Conf. univ. Alexandru Diaconescu, Facultatea de Medicina: "Am reusit indepartarea in totalitate a tumorii, am reusit o sutura care sper sa fie cat se poate de sigura pentru un animal salbatic, in rest, prognosticul privind supravietuirea pe termen mediu si lung o sa ni-l dea cei de la laboratorul de anatomie patologica."

Adela va mai sta cel putin o saptamana singura in cusca. Analizele de laborator vor arata daca tumora este maligna sau benigna. Daca este maligna, leoaica nu va supravietui mai mult de jumatate de an.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO