Vasile Turcu, in stare grava, dar stabila, dupa ce ar fi incercat sa se sinucida. Ce a scris in biletul de adio

Ultima actualizare: 04-03-2017 07:09

Zi socanta pentru lumea sportului romanesc. Vasile Turcu, fostul actionar al clubului Dinamo, a incercat sa se sinucida. A scris un bilet de adio, dupa care a luat infioratoarea decizie.

UPDATE 23:00 Potrivit unor surse, starea lui Vasile Turcu este stabila. A fost intubat si dus in sectia de Terapie Intensiva.

L-a gasit sotia in timp ce agoniza in sala de sport pe care si-a amenajat-o acasa. Era in stop cardio respirator. Starea extrem de grava a pacientului a impus sosirea la fata locului a unei echipe mobile de terapie intensiva.

Astfel, medicii au reusit sa il resusciteze. Din pacate, cei care il monitorizeaza pe Turcu sunt rezervati cu privire la sansele lui de supravietuire.

Putin dupa pranz, in nordul Capitalei, la vila omului de afaceri Vasile Turcu au aparut mai multe echipaje de politie. Sotia fostului actionar de la Dinamo a anuntat la 112 ca si-a gasit sotul inconstient dupa o tentativa de suicid. Barbatul, in varsta de 62 de ani, era in sala de sport, in timp ce partenera sa de viata se afla in alta latura a casei.

Baiatul omului de afaceri si cativa apropiati au sosit intr-un suflet.

Vasile Turcu a fost gasit in stop cardio-respirator de primul echipaj SMURD care a sosit de urgenta la fata locului. Ei au chemat alti colegi in ajutor, de la Terapie Intensiva, care au venit la el acasa cu un echipaj mobil. A fost resuscitat si dus de urgenta la Spitalul Floreasca. Ancheta in acest caz a fost preluata de politistii de la Seriviciul Omoruri.

Anchetatorii au gasit si un bilet de adio in care Turcu si-a pus toate gandurile negre legate de bani.

Cu o avere evaluata, in urma cu 7 ani, la 60 de milioane de euro, conform Forbes, Vasile Turcu a declarat mereu ca a pornit de jos ca sa razbeasca in viata. Inginer de meserie, si-a infiintat o firma de constructii si apoi s-a extins in afaceri imobiliare. Ceea ce l-a adus in lumina reflectoarelor a fost legatura sa cu echipa de fotbal Dinamo Bucuresti.

"Mi-am dorit de cand am venit in "Stefan cel Mare" performanta, nu altceva. Am investit bani acolo si am investit suflet. O parte din presa sportiva stie ce am investit eu in clubul asta", spunea Vasile Turcu in 2008.

Si-a vandut actiunile de la Dinamo in 2011 si a ramas cu afacerile din constructii, si acestea afectate dupa criza economica. Cateva dintre contractele pe care le-a incheiat l-au adus din nou in prim plan. Restaurarea Muzeului de Istorie, nefinalizata, a Ateneului Roman, dar si consolidarea Arcului de Triumf, in asociere cu o alta firma, pentru suma de 30 de milioane de lei.

Cu toate acestea, Turcu avea probleme financiare. Si-ar fi pierdut restaturantul de lux din Capitala si multe dintre proprietatile lui ar fi fost lasate gaj.

"Eu am vorbit acum o saptamana. Mi-a zis ca are o afacere, daca vreau sa intru in ea, ca are un teren in sectorul 3 si daca vreau sa investesc in el si i-am zis ca nu ma intereseaza. Nu se vaita niciodata in fata mea. M-a sunat a doua zi iar si m-a intrebat daca gasesc pe altcineva. Daca m-a sunat a doua zi inseamna ca avea cutitul la os", a povestit Gigi Becali.

Vasile Turcu este internat pe sectia de Terapie Intensiva, iar medicii nu pot spune care sunt sansele sa supravietuiasca. Familia nu doreste sa fie furnizata nicio informatie despre starea lui de sanatate.

Urmatoarele ore sunt critice pentru viata fostului actionar al clubului Dinamo.

"Exista un bilet de adio, dar, cu toate astea, este devreme sa spunem ce l-a determinat pe Vasile Turcu sa faca acest gest.

Cele mai importante informatii in acest moment ar putea sa vina de la medici, daca ar fi de acord familia. Pana atunci, orice medic stie ca dupa 5 minute fara oxigen creierul sufera leziuni ireversibile", a precizat corespondetul Stirilor Pro TV, Catalin Radu Tanase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO