Omul de afaceri terorizat de clanul Corduneanu: "Îţi dau nişte cuţite cât de curând“

16-12-2019 13:30

Bogdan Corduneanu

Interlopul Bogdan Corduneanu, unul dintre cei mai influenți membri ai clanului mafiot, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi pentru că că ar fi şantajat un om de afaceri, potrivit Ziarul de Iași.

Potrivit procurorilor, victima este un prieten din copilărie al lui Bogdan Corduneanu. Cei doi s-a întâlnit în iulie 2019 cu un om de afaceri din Iași, căruia i-a cerut să îl împrumute cu suma de 20.000 de lei. Acesta l-a refuzat însă și i-a răspuns că îl va ajuta când va dispune de o sumă atât de mare.

Anchetatorii spun că, ulterior, victima a fost sunată în mod repetat de către suspect, care s-a folosit de mai multe numere de telefon ca să îi solicite o nouă întâlnire.

Astfel, împrumutul a început să se transforme într-o datorie, din punctul de vedere al lui Bogdan Corduneanu. Acesta a început să îl și amenințe pe omul de afaceri, susținând că, în baza promisiunii inițiale, a împrumutat bani de la fraţii săi şi că trebuia să îi returneze.

„Văzând că numitul Corduneanu Bogdan mă suna des, la 4-5 zile, nu îi mai răspundeam la telefon, iar acesta îmi spunea la telefon atunci când îi răspundeam că nu e bine să nu-i răspund, că mă bagă în portbagaj, că mă poate găsi oriunde în acest oraş să-mi facă rău. Dintr-o promisiune de a-l ajuta cu un împrumut de 20.000 de lei, am devenit dator în ochii lui Bogdan Corduneanu cu această sumă“, a declarat victima, conform sursei citate.

Potrivit rechizitoriului, Bogdan Corduneanu i-a transmis victimei mai multe mesaje de amenințare: „Să vezi ce răngi în cap îţi dau eu cât de curând, văd că o dai numai în vrăjeală“, „Ştiu că umbli cu un moşneag“, „O să te caut eu să îţi dau nişte cuţite cât de curând“.

Dispera, omul de afaceri ieșean a alertat poliția, care i-a reținut pe Bogdan Corduneanu și pe complicele acestuia, Bogan Iacob. Cei doi au fost eliberați ulterior și vor fi judecați în stare de libertate.

 

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO