Ochii roșii ar putea fi un simptom rar al COVID-19, spun medicii

Dată publicare: 01-04-2020 22:47
Dată actualizare: 01-04-2020 23:02


conjunctivita

Numărul în creștere a cazurilor de coronavirus din Statele Unite i-a determinat pe medici să încerce să descopere toate simptomele legate de virus.

Acum, Academia Americană de Oftalmologie (AAO) recomandă medicilor să aibă în vedere mai multe măsuri de protecție pentru coronavirus atunci când se ocupă de pacienți.

Potrivit AAO, mai multe informații sugerează că virusul poate provoca conjunctivită, denumită în mod obișnuit ochi roșii. Conjunctivita este o iritație a ochilor care provoacă înroșire, umflare și uneori lăcrimare, transmite abc7news

Deși este considerat un simptom rar, informațiile arată că virusul poate fi transmis prin aer de la persoanele care suferă de conjunctivită.

AAO spune că oricine se duce la medic cu ochi roșii, suspectând că are conjunctivită, și care, de asemenea, se confruntă cu tuse, dificultăți respiratorii și care a călătorit recent în zone cunoscute cu focare, ar putea fi pozitiv pentru COVID-19.

De asemenea, medicii au remarcat că aceste cazuri de ochi roșii sunt rare, și par a afecta doar 1 până la 3 la sută dintre persoanele care au fost testate pozitiv cu COVID-19.

 

 

Sursa: abc7.com


VIDEO PROTVPLUS.RO