Obama a felicitat statele care au acceptat sa primeasca mai multi refugiati. Anuntul premierului Dacian Ciolos


Ultimul update: Duminica 25 Septembrie 2016 01:23
Data publicarii: Joi 22 Septembrie 2016 18:44
Categorie: Criza imigrantilor

50 de state ar putea primi, de anul viitor, inca 360.000 de refugiati. A fost anuntul facut de presedintele Statelor Unite ale Americii, la Adunarea Generala a ONU.

Barack Obama a precizat ca tarile in cauza si-au dat acordul, iar asta ar insemna o dublare a cotelor vehiculate initial. Pe de alta parte, premierul Dacian Ciolos, prezent la discutii, declara ca Romania nu si-a luat niciun angajament suplimentar.

360.000 de migranti ar insemna un numar dublu fata de cotele stabilite pana acum pentru fiecare din cele 50 de state. Statele Unite ar putea sa primeasca 110.000 de migranti, iar restul s-ar imparti in cote, la fel ca pana acum.

Barack Obama, presedintele Statelor: "Trebuie sa ii felicitam pe cei care s-au angajat sa isi sporeasca contributia, cu ocazia discutiilor din cadrul reuniunii Adunarii Generale a ONU. Trebuie sa punem in aplicare aceste angajamente, chiar cand contextul politic nu este prielnic."

Premierul Romaniei, Dacian Ciolos, prezent si el la New York, a sustinut insa ca tara noastra nu si-a luat angajamentul sa primeasca mai multi migranti.

Dacian Ciolos, premierul Romaniei: "In evenimentul de miercuri tocmai asta am prezentat, contributia Romaniei la repartizarea refugiatilor la nivel european, pe baze voluntare, pe acele cifre pe care Romania s-a angajat deja la nivel european"

Pana acum, in Romania au intrat 200 de migranti. In cazul unora dintre ei s-au incheiat deja procedurile de azil si sunt in programul de integrare.

Pentru atii, abia au demarat procedurile de obtinere a unei forme de protectie. Romania s-a angajat in fata Uniunii Europene sa primeasca in urmatorii ani aproximativ 2000 de migranti. 

Ciolos: Romania nu va primi mai multi migranti decat s-a angajat fata de UE. Obama ii critica pe cei care refuza refugiatii
Ciolos: Romania nu va primi mai multi migranti decat s-a angajat fata de UE. Obama ii critica pe cei care refuza refugiatii
VIDEO PROTVPLUS.RO
refugiati in Mediterana
"Zi tragică în Mediterana". Două mame din Libia s-au înecat salvându-şi copii
85.000 de migranti au ajuns in Italia in 2017. Localnicii sunt coplesiti, iar refugiatii, nemultumiti: "Europa nu e ca la TV"
100 de migranti disparuti dupa un naufragiu in largul coastelor Libiei. 23 de persoane au supravietuit dupa scufundarea navei
Un imigrant ilegal acuzat de viol a primit despagubiri mai mari decat victima sa. De ce nu a putut fi trimis in tara sa
Cel putin 146 de morti intr-un nou naufragiu in largul Libiei. Cosmarul, povestit de singurul supravietuitor
Circa 250 de migranti ar fi murit inecati in largul Libiei. In urma lor au fost gasite doar cinci cadavre si doua barci
imigranti plaja Libia
74 de migranti morti, gasiti de Crucea Rosie pe o plaja din Libia. Acestia voiau sa traverseze Marea Mediterana
Solutia gasita de UE pentru migrantii salvati in Mediterana. Unde vor fi trimisi, "in afara Europei"
Avertisment UNICEF: 23.000 de copii migranti, in pericol in Grecia si Balcani din cauza frigului: "Risca moartea"
Ucigasul studentei din Freiburg a agresat o tanara si in Grecia, acum 3 ani. "M-a aruncat intr-o prapastie"
Refugiatii din Germania invata cum sa abordeze sexul opus. De ce nu a reusit Omar sa se apropie de nicio femeie
Paza de coasta italiana a reusit sa salveze 2.200 de migranti. Papa Francisc: "Mediterana a devenit un cimitir"