Obama a felicitat statele care au acceptat sa primeasca mai multi refugiati. Anuntul premierului Dacian Ciolos


Ultimul update: Duminica 25 Septembrie 2016 01:23
Data publicarii: Joi 22 Septembrie 2016 18:44
Categorie: Criza imigrantilor

50 de state ar putea primi, de anul viitor, inca 360.000 de refugiati. A fost anuntul facut de presedintele Statelor Unite ale Americii, la Adunarea Generala a ONU.

Barack Obama a precizat ca tarile in cauza si-au dat acordul, iar asta ar insemna o dublare a cotelor vehiculate initial. Pe de alta parte, premierul Dacian Ciolos, prezent la discutii, declara ca Romania nu si-a luat niciun angajament suplimentar.

360.000 de migranti ar insemna un numar dublu fata de cotele stabilite pana acum pentru fiecare din cele 50 de state. Statele Unite ar putea sa primeasca 110.000 de migranti, iar restul s-ar imparti in cote, la fel ca pana acum.

Barack Obama, presedintele Statelor: "Trebuie sa ii felicitam pe cei care s-au angajat sa isi sporeasca contributia, cu ocazia discutiilor din cadrul reuniunii Adunarii Generale a ONU. Trebuie sa punem in aplicare aceste angajamente, chiar cand contextul politic nu este prielnic."

Premierul Romaniei, Dacian Ciolos, prezent si el la New York, a sustinut insa ca tara noastra nu si-a luat angajamentul sa primeasca mai multi migranti.

Dacian Ciolos, premierul Romaniei: "In evenimentul de miercuri tocmai asta am prezentat, contributia Romaniei la repartizarea refugiatilor la nivel european, pe baze voluntare, pe acele cifre pe care Romania s-a angajat deja la nivel european"

Pana acum, in Romania au intrat 200 de migranti. In cazul unora dintre ei s-au incheiat deja procedurile de azil si sunt in programul de integrare.

Pentru atii, abia au demarat procedurile de obtinere a unei forme de protectie. Romania s-a angajat in fata Uniunii Europene sa primeasca in urmatorii ani aproximativ 2000 de migranti. 

VIDEO PROTVPLUS.RO