Oameni revoltați, după măsurile drastice din transportul în comun: „Mi-a dat cu pumnul”

Dată publicare: 25-03-2020 17:40
Dată actualizare: 25-03-2020 17:48


Măsuri drastice pentru cei care circulă cu mijloacele de transport în comun.

În Iași, autobuzele și tramvaiele vor mai face curse doar pentru categorii speciale de persoane, cu prioritate pentru cadre medicale, farmaciști și polițiști. Și în Brașov, dar și în alte orașe mari, inclusiv în Capitală, au fost anulate 20 la sută dintre curse.

Autoritățile locale din Iași au decis că vor folosi transportul în comun, cu prioritate, angajații din spitale, farmaciști, polițiști și persoane care dovedesc că fac voluntariat în această perioadă.

De asemenea, angajații din penitenciar, cei care merg să doneze sânge, dar și care lucrează în sectorul alimentar.

Și bolnavii cronici care trebuie să ajungă de urgență la medic pot folosi mijloacele de transport doar dacă au acte doveditoare. Aceștia vor putea urca în autobuze doar cu legitimațiile de serviciu sau declarații pe propria răspundere. De asemenea, trebuie să poarte mănuși și măști de protecție.

În tot acest timp va continua și dezinfectarea autobuzelor și tramvaielor, de mai multe ori pe zi.

Autobuzele și tramvaiele circulă doar după un program bine stabilit, dimineața, la prânz și seară, cu prioritate pentru cadre medicale și cei implicați în activități pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Controlorii sunt cei care trebuie să verifice actele fiecăruia, legitimațiile de serviciu și adeverințele.

Controlor: „Cadre medicale, infirmiere, cei ce lucrează în spitale și facem o cursă. Trebuie maxim cinci. Fără legitimație nu se urcă. Mai sunt și recalcitranți. Chiar mai înainte mi-a dat unul cu pumnul în mașină.”

Nu toți au înțeles însă, decizia autorităților, iar șoferii și vatmanii au fost nevoiți să le explice că transportul în comun a fost suspendat de către autorități.

Șofer: „Facem doar curse speciale. Unii înțeleg alții, sunt supărați, dar asta este.”

Vatman: „Numai persoane din spital și de la farmacii. Au fost vreo doi.”

Reporter: „Cu ce veți merge?”

Femeie: „Cu taxiul, că altfel nu am ce face.”

Reporter: „Vă grăbiți acum să o scrieți(n.r. declarația) ?”

Femeie: „Să fiu în regulă că nu vreau probleme.

Reporter: „De ce nu ați scris-o acasă?”

Femeie: „Sincer, nu eram sigură, că ajung. Am ieșit doar pentru niște cumpărături.”

Reporter: „Mască aveți?”

Femeie: „Nu, doar mănuși.”

Polițist: „Lucrez la Poliția Locală. Fiecare trebuie să meargă unde își face serviciul. Sperăm să se termine cu bine. Cel mai greu este pentru cadrele medicale.”

În Brașov, 20 la sută dintre cursele făcute de transportul în comun au fost anulate în această perioadă, plus câteva trasee de navetiști.

George Cornea, director general RATBV: „Au fost anulate mai multe curse. După ora 22 toate cursele au fost oprite și, de asemenea, au fost anulate și curse din zona metropolitană, pentru că nu dorim să stimulăm ieșirea din locuință decât atunci când e necesar. Am rărit numărul de curse.”

Mijloacele de transport în comun nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaune, iar din prudență, șoferii de peste 65 de ani au fost trimiși acasă, inițial în concendiu de odihnă, apoi în șomaj tehnic.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO