O țară din Europa primește sprijin internațional, după ce numărul de cazuri de Covid-19 a explodat
Cea mai mare parte a Italiei, care se confruntă cu al treilea val al pandemiei, va fi închisă din nou începând de luni. Măsura a fost luată după ce în ultima săptămâna cifrele s-au deteriorat accelerat.
Autorităţile de la Roma au raportat, ieri, 27.000 de cazuri noi şi 380 de decese. Pe de altă parte, tulpina braziliană a virusului a suferit la rândul ei mutații. Și, cu cât virusul circulă mai mult, cu atât crește riscul unor noi variante, tot mai greu de gestionat.
Cele mai populate regiuni ale Italiei, în special Lombardia, centrul economic al ţării, şi Lazio, regiunea Romei, vor fi clasificate drept zone ''roşii'” incepând de luni. Școlile, barurile şi restaurantele vor fi închise.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mario Draghi, premierul Italiei: "Sunt conștient că aceste măsuri vor avea consecințe asupra educației copiilor noștri, asupra economiei și asupra psihicului, dar ele sunt necesare pentru a evita o deteriorare a situației care ar face inevitabile măsuri și mai stricte".
Deplasările vor fi premise doar pentru serviciu, cumpărături strict necesare și urgențe de sănătate. În plus, pentru weekendul de Paşte, 3-5 aprilie, întreaga Peninsulă va fi considerata zonă ''roşie''.
În acest timp, Danemarca şi Belgia au trimis personal medical în Slovacia, ţara cu una dintre cele mai ridicate rate de deces provocate de Covid-19 din lume.
Anterior, Slovacia a găzduit, timp de trei săptămâni,14 medici și asistente din România, care au acordat sprijin în cadrul unităţilor de terapie intensivă.
Peste Ocean, Statele Unite au depășit, ieri, pragul de 100 de milioane de doze de vaccin administrate, progres ce aduce zi noi de libertăți pentru americani.
Și totusi, experții sunt alarmați de numărul mare de state care ridică restricțiile, abolind chiar și obligativitatea măștilor.
Asemenea decizii riscă să zădărnicească eforturile și sacrificiile de până acum.
Autoritățile aeroportuare deja raportează o creștere vizibilă a fluxului de călători între orașele americane. Riscurile sunt legate de noile variante ale virusului, mult mai contagioase.
Dr. Anthony Fauci, consilier medical Casa Albă: "Iată care sunt opțiunile: fie apelăm la doze suplimentare țintite pentru fiecare variantă, fie încercăm să obținem un vaccin cu spectru larg, astfel încât să fie eficient împotriva mai multor variante".
Specialiștii au detectat o nouă mutație a tulpinii braziliene, fapt ce complică semnificativ situația pandemică în imensa țară sud-americană. Sistemul medical din Brazilia este deja în colaps. Dacă tot mai multe state federale braziliene solicită noi restricții, președintele Jair Bolsonaro și-a exprimat dezacordul categoric.
Jair Bolsonaro, președintele Braziliei: "Cum va rezista economia noastră? Dacă intră în colaps, va fi dezastru. Ce va urma? Magazine devalizate, autobuze incendiate, greve, pichetări, activitate sistată".
Situația din Brazilia e cu atât mai îngrijoratoare, cu cât în Rio de Janeiro a fost sistată vaccinarea din cauza lipsei de doze.