O tanara a murit dupa ce a cazut cu masina in Dambovita, dar nimeni nu-si asuma vina. Cum putea fi evitata tragedia
O intamplare infioratoare, petrecuta vineri dimineata, ne reaminteste ca autoritatile romane nu dau doi bani pe siguranta noastra.
In lipsa unor garduri de protectie, o femeie de 26 de ani, cu un bebelus acasa, s-a prapadit, dupa ce a plonjat cu automobilul in Dambovita. Si nu e primul accident petrecut in ultimii ani, pe Splaiul Unirii, la granita dintre Bucuresti si judetul Ilfov. Cei care ar trebui sa ia masuri se acuza reciproc.
Pe splaiul Unirii, atat catre sensul spre Bucuresti, cat si pe sensul catre Glina, sunt kilometri intregi unde malurile Dambovitei nu sunt asigurate in niciun fel. De ani de zile lipsesc gardurile de protectie sau eventual parapeti, insa in acest timp autoritatile nu au luat nici o masura, cu toate ca in aceasta zona s-au produs mai multe accidente, in urma carora masinile au ajuns in apa.
Lipsa acestor sisteme de protectie, i-a anulat orice sansa la viata unei tinere de 26 de ani. N-a mai stapanit masina si a plonjat in rau. Masina s-a rasucit, a cazut pe plafon, astfel incat femeia a ramas blocata.
Berbecil Laurentiu, plutonier major IGSU: "Deblocarea s a facut foarte greu din cauza masinii care era cu rotiile in sus. A trebuit taiata centura, perosna era cu capul in jos, usile au fost indepartate cu o ranga si apoi taiata centura si extrasa persoana dinauntru."
Pompierii au gasit victima in stop cardio respirator. Paramedicii nu au putut sa spuna daca a murit inecata sau din cauza loviturilor.
Acum doua luni, o alta femeie a cazut cu autoturimsul in rau, insa din fericire a fost salvata de un taximetrist. Si atunci a fost aceeasi situatie: gardurile de protectie lipseau cu desavarsire.
Raul Dambovita care a luat vietile multor soferi trece prin Bucuresti si prin judetul Ilfov. Accidentul s-a produs in al doilea sector de drum, pe raza comunei Popesti Leordeni.
Numai ca cei de la primarie sustin ca: "Nu e la noi, e la Primaria Capitalei."
Cei de la Bucuresti cred altceva.
"Pana la limita administrativa a Bucurestiului zona este in administrarea PMB, prin administratia strazilor. De la granita, intra in administrarea apelor romane si a autoritatilor locale din Ilfov" - a transmis Primaria Capitalei, intr-un comunicat.
La randul lor, cei de la Apele Romane precizeaza ca "exista din 1987 un Decret de preluare a raului Dimbovita de catre Primaria Generala a Municipiului Bucuresti. In cadrul acestui proiect, la capitolul "lucrari colaterale, amenajarea raului Dambovita", apare specificat faptul ca jardinierele si gardul aferent intra in administrarea Primariei Generale."
Asadar, reprezentantii celor 3 institutii se contrazic intre ei, fara sa le pese ca mor oameni si din neglijenta lor. Ca sa suplimenteze lipsa acestor garduri, politistii serviciului Rutier Ilfov posteaza in zona radare, in speranta ca soferii nu vor mai apasa pe acceleratie.
Femeia care s-a stins vineri avea acasa un copilas de cateva luni.