O tânără a intrat în clasa unui liceu din Buzău și s-a așezat în bancă, printre elevi. Cine era fata

Ultima actualizare: 11-01-2022 12:45

Un incident s-a petrecut, luni, la un colegiu din Buzău, atrăgând din nou atenţia asupra siguranţei elevilor în școli.

 

Deși unitatea de învăţământ e păzită de poliția comunitară, o tânără a reușit sa intre într-o sală și s-a așezat într-o bancă, lăsând impresia că vrea să participe la cursuri. Pentru că nici profesorii, nici elevii nu au reuşit să comunice cu fata care era confuză, aceştia au chemat ambulanţa și poliţia.

Totul s-a petrecut în timpul orelor când elevii și-au dat seama că în clasa lor se află o persoană necunoscută. Atât ei cât și profesoara au încercat să vorbească cu tânăra însă în zadar, așa că au sunat la 112.

După lungi insistențe autoritățile au reușit să comunice cu fata care părea a fi ruptă de lume și au dus-o la spital.

Adrian Zoican, şef UPU Buzău: „A fost adusă la secția UPU o pacientă de 25 de ani cu o stare vădită de agitație, confuză.”

Conducerea liceului a deschis acum o anchetă și încearcă să afle cum a intrat tânăra în unitatea de invățământ și cine este de vină.

Geta Burducea – directorul Colegiul Economic Buzău: „Nu putea să fie confundată cu o elevă pentru că e mai în vârstă și era vizibil afectată, avea îmbrăcămintea murdară, nu era în regulă. În timpul școlii, nu era o afluență foarte mare de elevi care să intre pe poartă și să se creadă că după 100 de elevi intrați a fost și ea a 101.”

Pe de altă parte poliţia locală, cea care asigură și paza instituţiei spune că tânara nu a dat de bănuit că nu ar fi eleva liceului.

Marius Trifan –purt. cuv. Poliția locala Buzău: „A pătruns în incinta liceului cu un alt grup de elevi, mai mult decât atât aceasta purta o glugă pe cap, mască, ghiozdan în spate”.

Cazul a intrat și în atenţia poliției.

Ane Marie Vrapciu – IPJ Buzău: „A dispus efectuarea de verificări pe linia modului de asigurarea a pazei la unitatea de învătământ în discuție.”

Tatăl fetei: Nu am control asupra ei

Autoritățile au reușit să dea de tatăl tinerei care a povestit că fiica lui ar avea probleme psihice și ca a fost internată de mai multe ori însă după externare, ea a refuzat să-și continue tratamentul.

Tatăl tinerei: „Eu am căutat-o două ore prin Buzău. Eu le-am zis că nu am control asupra ei, mama soacră nu are control asupra ei, cel mai corect ar fi să o internați într-un spital de specialitate cum e Săpoca și de acolo în urma unui examen medical să se vadă că ea nu este în stare sa aibă grijă de ea.”

Se pare că tânara, cu cetățenie americană, nu se află la prima ispravă. După ce va fi evaluată medical, cel mai probabil ea va fi transferată la Spitalul Săpoca.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO