O studentă a primit o amendă substanțială după ce a încălcat repetat regulile carantinei. Cum a fost prinsă de autorități

Ultima actualizare: 27-10-2020 14:16
studenta amendata carantina
Facebook.com

O studentă a fost amendată cu 6.000 de lire sterline, pentru încălcarea regulilor de carantină COVID. Fata, care trebuia să stea acasă, a publicat pe Instagram o fotografie cu ea mâncând la restaurant.

Carys Ann Ingram a luat o cursă din Manchester către Jersey, pentru a-și vizita familia, iar la trei zile s-a dus la cumpărături într-un mall.

Ulterior s-a aflat că o persoană care a stat lângă ea în avion a fost testată pozitiv la coronavirus, iar tânăra a fost contactată, indicându-i-se să intre în izolare, dar și să-și facă un test.

Fata a fost căutat de mai multe ori acasă, dar responsabilii cu sănătatea publică nu au reușit să o contacteze, arată publicația The Sun.

Tânăra a fost prinsă încălcând regulile carantinei de patru ori: când a mâncat la un restaurant, a vizitat un prieten acasă, a fost la cumpărături și nici nu a fost acasă când au căutat-o autoritățile.

Ea a publicat o fotografie pe social media din restaurantul EL Tico din St Ouen’s Bay, iar pe baza postării, autoritățile au găsit-o și au reținut-o pe loc.

Fata a pledat vinovată pentru două capete de acuzare privind încălcarea legilor carantinei și a primit o amendă de 6.000 de lire.

„Este regretabil că cineva pune în pericol sănătatea celorlalți locuitori după ce a fost informat de necesitatea de a se autoizola. Amenda demonstrează îi vom pune sub acuzare pe toți cei pe care îi prindem că încalcă legea” a declarat Caroline Maffia, șefa echipei de intentificare și monitorizare a contacților (echivalentul Direcției de Sănătate Publică) de la noi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO