O șoferiță din Bistrița a plonjat cu mașina în râul care traversează orașul. Ce s-a întâmplat apoi

10-12-2020 16:48


O șoferiță de 24 de ani din Bistrița a plonjat cu mașina în răul ce traversează orașul, după ce a pierdut controlul asupra volanului pe un drum acoperit de polei, de fapt transformat într-un adevărat patinoar.

Imediat i-au venit în ajutor pompierii, însă tânără a reușit să iasă singură din mașină și apoi din apa rece- sloi.

Echipajele de intervenție au găsit-o pe șoferiță pe marginea răului, conștientă și tremurând de frig. Mașina care a ajuns în albia răului Bistrița era recent închiriată. Însă drumul cu pricina era neasfaltat, și acoperit cu polei.

După derapaj, mașina a căzut de la o înălțime de trei metri în apă. Unul dintre geamurile autoturismului s-a spart în impact și așa, tânără de la volan a reușit să se salveze.

Marius Vulpe, paramedic ISU Bistrița-Năsăud: „Când am ajuns la locul accidentului, fata era în picioare, ușor hipotermica, speriată, mici leziuni la membre.”

Ovidu Galeș, ISU Bistrița-Năsăud: „A ieșit singură pe geam, care s-a spart în urma impactului, era speriată, era udă, am intervenit cu scara de fereastra ca să coborâm să o scoatem afară din albia râului, a zburat de la aproximativ trei metri. Putem spune că a avut noroc, putea să nu se spargă niciun geam, putea să nu iasă și să nu treacă nimeni pe aici. Apa are aproximativ 70 cm, apa era undeva la 4 grade.”

Echipajul de prim ajutor SMURD a stabilizat-o și au transportat-o apoi pe șoferiță la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale.

Crina Sârb, purtător de cuvânt IPJ Bistrița-Năsăud: „Polițiștii au sancționat administratorul drumului pentru neîndeplinirea obligațiilor de întreținere drum în condiții de iarnă. Cuantmul amenzii a fost de 3 mii de lei.”

Într-un final, drumarii au sosit după mai bine de jumătate de oră de la accident și au presărat sare pe traseul respectiv.


VIDEO PROTVPLUS.RO