O simulare era se se incheie dramatic pentru un constantean. Paramedicii au crezut initial ca omul doar isi joaca bine rolul


Ultimul update: Vineri 31 Octombrie 2014 00:02
Data publicarii: Marti 28 Octombrie 2014 18:01
Categorie: Stiri actuale

O simulare de stingere a unui incendiu s-a transformat intr-un adevarat cosmar pentru un barbat in varsta de 47 de ani din Constanta.

Omul, angajat la depozitul de carburanti unde a fost pus in actiune scenariul, s-a oferit voluntar. Insa cand s-a vazut in mijlocul actiunii a clacat si a facut un atac de panica. Paramedicii prezenti acolo au crezut initial ca omul isi joaca rolul foarte bine, dar cand au vazut ca nu glumeste au intervenit prompt.

Din pacate scenariul pregatit de cei de la ISU si de conducerea terminalului petrolier din Constanta a fost o adevarata piatra de incercare pentru barbatul, in varsta de 47 de ani, care s-a oferit voluntar.

In mijlocul exercitiului, care presupunea salvarea a 27 de muncitori ramasi captivi intr-un autobuz invaluit de fum si gaze toxice, omul nu a rezistat. Cand au inceput sa evacueze pe targa presupusele victimele, pompierii si-au dat seama ca se confrunta cu un caz real. Asa ca l-au dus imediat pe om la punctul de prim ajutor. Pe drum si-a pierdut de mai multe ori echilibrul si a ajuns la cort sprijinit de paramedici.

"Am avut si un caz real, un pacient care a intrat in panica. I-a crescut tensiunea am inteles ca el a mai fost implicat intr-un accident real si din cauza asta simularea i-a crescut tensiunea", explica dr. Andreea Rasnovan de la SMURD Constanta.

Intr-adevar cosmarul barbatului s-a declansat in momentul in care acesta si-a adus aminte ca in urma cu 8 ani a ajuns la spital, intoxicat cu fum. Atunci depozitul de chimicale la care lucra a fost cuprins de flacari.

Dupa ce s-au asigurat ca pacientul este bine, pompierii si paramedicii, alaturi de voluntari, au continuat exercitiul, care s-a incheiat fara alte probleme.

Astfel de scenarii sunt puse in practica periodic in societatile comerciale portuare si in depozitele de carburanti pentru a se testa viteza de reactie a echipajelor de interventie in cazul unor eventuale explozii sau incendii.

Un sofer a fost calcat pe cap de propria lui masina. Barbatul a vrut sa evite un incendiu, dar era sa sfarseasca tragic
Incendiu la o manastire din Prahova. Calugarii si pompierii s-au luptat cu flacari inalte de zece metri
VIDEO PROTVPLUS.RO