O rețea de hoți care a făcut prăpăd la combinatul siderurgic Galați, capturată de polițiști

Dată publicare: 14-05-2021 16:28
Dată actualizare: 14-05-2021 17:28


O reţea de hoți care dădea lovitură după lovitură pe platforma combinatului siderurgic din Galaţi a fost capturată de poliţişti.

Oamenii legii au pus la cale un flagrant și i-au prins pe indivizi în timp ce încercau să fure aparatura electrică. Prejudiciul se ridică la trei sute de mii de euro.

Hoţii, care nu sunt angajaţi ai combinatului, au identificat o modalitate de a-i fenta pe paznici. De la sfârşitul anului trecut şi până acum, au dat mai multe lovituri. La un moment dat, au provocat chiar şi oprirea fluxului tehnologic, prin blocarea unui furnal, după ce au furat cabluri electrice. Azi-noapte, poliţiştii i-au prins când ieşeau dintr-o magazie.

Gabriela Costin, IPJ Galaţi: "În cursul nopţii, poliţiştii au organizat un flagrant, surprinzând patru bărbaţi care sustrăgeau de pe platforma siderugică componente de materiale neferoase".

Din aproape în aproape, anchetatorii au identificat o reţea formată din 8 bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani. La prima oră, poliţiştii le-au bătut la uşă, după ce procurorii au aprobat 14 percheziţii domiciliare.

Hoţii au vizat cablurile din cupru şi sculele electrice, obiecte destul de scumpe şi uşor de vândut. Drept dovadă, poliţiştii au mai reuşit să recupereze doar o mică parte din prejudiciu.

Gabriela Costin, IPJ Galaţi: "La percheziţiile domiciliare au fost găsite şi indisponibilizate bunuri din categoria celor sustrase, în valoare de aproximativ o sută de mii de lei, precum şi suma de şase mii de euro şi optzeci de mii de lei".

Cei opt bărbaţi se află şi acum la audieri, în sediul Inspectoratului de Poliţie din Galați. Cel mai probabil, procurorii vor cere continuarea cercetărilor cu suspecţii în stare de arest, pentru că unii dintre ei au antecedente penale.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO