O judecătoare din dosarul lui Dragnea cere pensionarea. Apelul ar putea fi luat de la zero


Ultimul update: Marti 05 Martie 2019 17:56
Data publicarii: Marti 05 Martie 2019 15:12
Categorie: Stiri actuale

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, marţi, cererea de pensionare a judecătoarei Luciana Mera de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 1 iunie, transmite Agerpres.

Judecătoarea Luciana Mera face parte din completul de cinci judecători de la Instanţa supremă care judecă dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Procesul nu debutase efectiv. Decretul de eliberare efectiv trebuie dat de preşedintele Iohannis. Dacă dosarul nu este judecat până la data pensionarii Lucianei mera, există riscul să fie reintrodus un alt magistrat, iar apelul va trebui rejudecat de la zero, transmite corespondentul ProTV Ovidiu Oanţă.

Completul este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la ICCJ.

PSD i-a găsit Olguței Vasilescu 3 joburi, după ce Klaus Iohannis a refuzat-o de 4 ori
VIDEO PROTVPLUS.RO