Acte și sume de bani, ridicate la percheziții efectuate în cazul falsului medic Raluca Bârsan


Ultimul update: Marti 05 Martie 2019 14:32
Data publicarii: Marti 05 Martie 2019 14:17
Categorie: Stiri actuale
raluca barsan ilfov

Două persoane sunt audiate, marţi, de poliţişti, în dosarul falsului medic Raluca Bârsan, de la Spitalul Judeţean Ilfov, iar la locuinţele acestora au avut loc percheziţii, fiind ridicate documente şi sume de bani.

 

Potrivit Poliţiei Capitalei, în cauza aflată în cercetarea Secţiei 9 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu privire la anumite activităţi înregistrate în cadrul Spitalului Judeţean Ilfov, sunt audiate, la sediul subunităţii de poliţie, două persoane, informează News.ro.

La domiciliile celor două persoane au fost făcute şi percheziţii, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente şi sume de bani.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 şi Secţia 9 Poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi respectiv, exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Consiliul Judeţean Ilfov a depus plângere penală împotriva falsului medic Raluca Bârsan şi cere demiterea directorului medical al Spitalului Judeţean Ilfov, precum şi a şefei Secţiei de ginecologie.

Ca urmare a suspiciunilor de infracţiuni comise de Raluca Daniela Bârsan, Consiliul Judeţean Ilfov se consideră prejudiciat şi a solicitat obligarea numitei la plata unor despăgubiri, constituindu-se ca parte civilă, anunţă CJ Ilfov într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, ancheta administrativă a arătat că:

- în cazul Ralucăi Daniela Bârsan, comparând copia diplomei de licenţă cu alte diplome eliberate în acelaşi an de Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila”, au fost constatate mai multe diferenţe, care conduc la suspiciunea rezonabilă a unui fals.

- din dosarul de personal lipseau documente obligatorii conform fişei postului de medic voluntar: diploma de medic specialist şi avizul de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor

- dosarul de personal nu a fost actualizat din 2014 până în prezent, ceea ce duce la suspiciunea exercitării în această perioadă a unei activităţi în afara cadrului legal

- documentele existente în dosar şi neconcordanţa vizibilă dintre ele ridică suspiciunea că pe toată perioada de voluntariat Raluca Daniela Bârsan a desfăşurat activitate mediacală într-o secţie a unui spital public, fără să aibă pregătirea obligatorie minimă necesară.

- actualul şef al secţiei de Ginecologie, dr. Dorin Bejan, a declarat că erau ”semne indirecte privind lipsa studiilor de specialitate ale Ralucăi Daniela Bârsan, acestea fiind aduse la cunoştinţa fostei şefe de secţie, dr. Roxana Dragu.”

Consiliul Judeţean Ilfov a cerut Spitalului Judeţean Ilfov să facă o cercetare disciplinară şi toate persoanele vinovate să fie sancţionate.

La nivelul Spitalului Judeţean Ilfov s-a constituit o nouă comisie de disciplină, pentru că din vechea comisie făcea parte şi dr. Roxana Dragu, fosta şefă a secţiei de Ginecologie. Prima şedinţă a comisiei nou create a avut loc miercuri.

Raluca Daniela Bârsan a lucrat timp de 10 ani la Spitalul Ilfov în baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului.

De fapt, femeia de 30 de ani s-a retras în clasa a IX-a de la Şcoala de Arte şi Meserii unde fusese admisă cu media 1,68, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că atât documentul de rezidenţiat prezentat de Raluca Daniela Bârsan, cât şi diploma de licenţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie a acesteia sunt false. De asemenea, Pintea a afirmat că şi contractul de voluntariat a fost întocmit în mod ilegal. Ea a spus că reprezentanţii instituţiei vor face o plângere penală pentru fals în acest caz.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO