O gluma macabra sau l-a luat gura pe dinainte? Cioaca: "Am vorbit cu Elodia la telefon"


Ultimul update: Duminica 28 Octombrie 2012 19:57
Data publicarii: Vineri 30 Septembrie 2011 10:10
Categorie: Stiri actuale
Cristian Cioaca

Cristian Cioaca a facut, joi, o declaratie suprinzatoare, care i-a facut pe jurnalisti sa alerge dupa el cu microfoanele. Fostul politist a spus zambind, asa cum face de obicei, ca a vorbit "la telefon" cu Elodia Ghinescu.

Cioaca a facut aceasta declaratie dupa ce a fost audiat timp de aproximativ trei ore, la Brasov, in dosarul in care este acuzat de violarea secretului corespondentei fostei sotii.

La iesirea din sala de judecata, el a fost abordat de jurnalisti, care l-au intrebat ce informatii noi are despre Elodia Ghinescu.

"Am vorbit la telefon cu ea" - a spus, zambind, Cristian Cioaca. Apoi, fara sa se opreasca din drumul spre autoturismul personal, Cioaca a refuzat sa mai raspunda la vreo intrebare.

In urma cu aproximativ trei saptamani, chestorul Vasile Viorel, cel care a condus ancheta, a declarat ca se stie numele celui care a ucis-o pe avocata Elodia Ghinescu. Potrivit acestuia, criminalul ar fi chiar sotul ei, Cristian Cioaca.

Avocata Elodia Ghinescu avea 38 de ani cand a disparut de acasa la sfarsitul lui august 2007. Sotul ei, politistul Cristian Cioaca, a anuntat politia dupa o saptamana.

Anchetatorii au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in masina barbatului. Timp de 3 ani, oamenii legii au cautat-o cu scafandri in lacuri, cu jandarmi in rape si chiar au sapat in cimitire. Nu i-au putut gasi insa cadavrul, singura proba de care anchetatorii spun ca mai au nevoie pentru a-l acuza pe politist.

Cioaca ar putea fi trimis in judecata, dupa declararea oficiala a mortii Elodiei

In prezent, procurorii Parchetului instantei supreme asteapta hotararea judecatoreasca de declarare a mortii Elodiei Ghinescu. Dupa aceasta hotarare, procurorii vor analiza posibilitatea trimiterii in judecata a invinuitului, chiar in absenta cadavrului, a anuntat Biroul de presa al Ministerului Public.

Solicitarea de declarare a decesului in cazul Elodiei Ghinescu, avocata in cadrul Baroului Bucuresti, disparuta in 29 august 2007, a fost depusa la Judecatoria Brasov de catre avocatul familiei, primul termen de judecata in acest caz fiind stabilit pentru 28 februarie 2012.

Sursa: Pro TV

Politia:
Elodia revine in dezbatere ca sa fie declarata moarta
VIDEO PROTVPLUS.RO