Incendiu uriaş la un depozit din Bucureşti. Angajaţii plecaseră cu câteva minute înainte


Ultimul update: Sambata 09 Martie 2019 10:41
Data publicarii: Sambata 09 Martie 2019 08:02
Categorie: Stiri actuale

Autorităţile au activat din nou, sistemul Ro Alert, de avertizare a populaţiei, după ce ultimul etaj al unei clădiri din Bucureşti a ars ca o torţă.

Acolo erau depozitate vopseluri şi polistiren, materiale inflamabile care prin ardere pot degaja substanţe toxice. Incendiul a fost stins abia după aproximativ trei ore. Incendiul a izbucnit în jurul ore 17, la un depozit de la etajul al treilea al unei clădiri din cartierul Baicului, din Bucureşti.

Din fericire angajaţii care lucrau în depozit ieşiseră din tură cu câteva minute mai devreme.

Din cauza fumului gros, oamenilor li s-a trimis un mesaj prin Ro-Alert-

Incendiul a fost atât de puternic încât primele echipe de pompieri au fost nevoite să ceară întăriri.

Bogdan Toma, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov: "În prima fază au ajuns la locul intervenţiei zece autospeciale de stingere cu apă şi spumă, doua autoscări, o descarcerare şi o ambulanţă. Din cauza flăcărilor violente şi a fumului foarte gros dispozitivul de stingere a fost suplimentat ajungându-se la un total de 24 de autospeciale de stingere, patru autoscări, doua ambulanţe, două maşini pentru descarcerări şi o autospecială CBRN."

Militarii s-au luptat cu flăcările mai bine de 3 ore. Pompierii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate de la ce a pornit incendiul.

VIDEO PROTVPLUS.RO