Copil dispărut la naștere, în Pitești. Descoperirea mamei după ce i s-a spus că pruncul a murit

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2018 16:29
Categorie: Actualitate

După 26 de ani, timp în care s-a lăsat măcinată de îndoieli, o femeie din Braşov face publică o poveste cutremurătoare: în 1992 medicii şi asistentele de la maternitatea din Piteşti i-au spus că pruncul pe care îl născuse la termen, sănătos, ar fi murit.

Mama avea pe atunci 19 ani şi, doborâtă de tragică veste, nu a cerut niciun document. În timp a aflat însă că în acei ani au avut loc nenumărate adopţii suspecte şi a cerut actele sale de la maternitate. A primit o fișă în care figurează că, de fapt, ar fi avortat după 30 de săptămâni de sarcină.

Convinsă că fiul i-a fost furat, femeia a apelat la ajutorul unui avocat şi a făcut o plângere la DIICOT pentru trafic de persoane. Adevărul e însă greu de stabilit acum, când o serie de acte s-au pierdut, iar cei implicaţi în acest caz au murit sau au ieşit la pensie.

Cred că a fost dat altcuiva, pur şi simplu furat, că altfel nu poţi spune. Copilul ăsta a fost furat”, susține mama copilului.

Femeia îşi aminteşte exact: pe 23 mai 1992, năştea, prin cezariană, un copil pe care şi-l dorise foarte mult. Nu l-a văzut niciodată, dar o asistentă i l-a arătat mamei sale şi a felicitat-o pentru că devenise bunica unui prunc sănătos. 

Mama copilului: - Când soţul a venit la mine, a fost aşteptat în parcare de o asistentă. I-a spus că s-a întâmplat o nenorocire şi a murit copilul, a făcut un blocaj renal.

Reporter: - Aţi văzut vreun document din care să reiasă situaţia bebeluşului?

Mama copilului: - Nu, nu am văzut niciun document. Nu avem niciun act.

Femeia a fost externată urgent şi toată familia s-a concentrat să o ajute să treacă peste trauma pierderii băieţelului mult dorit.

Cu timpul ne-am pus întrebarea: oare de ce nu a văzut nimeni copilul mort? Nimeni din familie să vadă copilul mort? Deci, din familie l-au văzut viu, dar nu l-au văzut mort”, susține femeia.

Ajunsă la maturitate, femeia a simţit că a fost minţită şi că fiul său trăieşte. A cerut actele legate de internarea sa şi a primit două fișe emise în aceeaşi perioadă: una arata o naştere normală, alta, modificată, vorbeşte despre o sarcină de 30 de săptămâni şi un avorton de 970 de grame.

Sarcină 40 săptămâni. După modificare apare 30 săptămâni. Aici, din nou modificări, nu pot să descifrez. Eu sunt ferm convinsă şi ştiu foarte clar că am adus pe lume un copil sănătos”, spune mama copilului pierdut.

"Nu i se prezintă nici certificat de deces, nici de naştere, probabil că din acest motiv a şi fost transformat într-un avorton copilul, pentru a evita toată această chestiune legată de acte", susține Florentin Sorescu, avocat.

Directorul medical al maternităţii Piteşti recunoaşte că povestea este ciudată şi doreşte să facă lumină în acest caz.

"Există modificări în fișe. Nu prea e nicio parafă pe nicio modificare din foaia asta. Nu am găsit acte pentru copil", spune Adrian Stoiculescu, director medical Spitalul Judeţean Argeş.

La începutul anilor '90, din România au fost adoptaţi, în mare grabă, zeci de mii de copii care au ajuns la familii din întreaga lume. Mulţi dintre ei îşi caută acum părinţii naturali şi vor să afle motivele pentru care aceştia i-au părăsit.

Tânără din România, dispărută în mod misterios în Italia. Acuzațiile grave lansate de mamă
Tânără din România, dispărută în mod misterios în Italia. Acuzațiile grave lansate de mamă
VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragnea cu dureri de spate
Dragnea: Am două hernii, una cervicală, una lombară. Eu vreau să nu ajungem la operaţie
Accident grav pe A1, lângă Timişoara. Un TIR şi un microbuz s-au răsturnat. VIDEO
Și-a acoperit plăcuțele de înmatriculare și a intrat într-o benzinărie. Ce a facut apoi
Cartoful rezistent la secetă, creat în laborator. ”Vremea nefavorabilă i-a dublat prețul”
Cazurile de violență domestică, monitorizate cu brățări electronice
Întorsătură spectaculoasă în ancheta falsului doctor Matteo Politi
autostrada
Cea mai nouă autostradă din țară, plină de gropi. Cum și-a spart o șoferiță parbrizul
Lanțul greșelilor în cazul copilului mort la Sanador. Șase medici au primit o mustrare
Înşelăciuni de sezon. Hering pe post de scrumbie la preţuri de trei ori mai mari
Tarom și Guvernul României ar analiza achiziționarea companiei Blue Air
Imagini cu ușa de 100 de kg care a strivit un copil de 2 ani. Ce făcea mama lui
Unde a fost găsit elevul din Gorj care a fugit de acasă după ce a luat o notă mică