Copil de 5 ani, preluat pe braţe de medici, drumul fiind blocat de un autoturism abandonat

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2018 16:04
Categorie: Actualitate

Vremea nefavorabilă a produs efecte în 26 de judeţe şi în Capitală, cele mai mari probleme fiind în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Olt, Tulcea, Vrancea şi Teleorman.

Echipele de intervenţie au acordat ajutor unui număr de 500 de persoane, iar 25.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi, cu peste 9.000 de mijloace tehnice, sunt în continuare mobilizaţi în teren.

O ambulanță a rămas blocată în timp ce încerca să ajungă la un copil 1 an cu stare febrilă, în localitatea Ștefan Vodă, județul Călărași. S-a parcurs un drum de 4km cu șenilata ISU Călărași.

De asemenea, ISU Tulcea- Salvatorii Secției de pompieri Babadag au intervenit cu șenilata primită în sprijin de la ISU MUREȘ pentru preluarea unui pacient, cu dureri toracice, din localitatea Sălcioara.

Un echipaj SMURD a preluat un copil in vârsta de 5 ani, cu erupție cutanată și stare febrilă din localitatea Fetești ( cartier Vlasca).

Din cauza unui autoturism abandonat (care bloca drumul de acces), membrii echipajului au înaintat pe jos spre locul indicat de părinții micuțului, l-au preluat și l-au transportat, în brațe, până la ambulanță, relatează ISU Ialomița.

Poliţiştii de frontieră au salvat opt persoane rămase izolate şi fără alimente în Insula Mică a Brăilei

Opt persoane angajate la o societate care are ca obiect de lucru exploatarea forestieră au rămas izolate şi fără alimente în Insula Mare a Brăilei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi au fost salvate de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, care au intervenit cu o ambarcaţiune rapidă, potrivit unui comunicat de presă remis de ITPF Iaşi.

Miercuri, în jurul orei 9,30, prin dispeceratul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila s-a primit o solicitare de sprijin din partea ISU Brăila pentru salvarea unor persoane care au rămas izolate şi fără alimente, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, în Insula Mică a Brăilei.

Doi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Brăila s-au deplasat cu ambarcaţiunea rapidă de intervenţie la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, în zona km 5, pe braţul Vâlciu, fluviul Dunărea, de unde au preluat patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26-59 de ani, muncitori la societatea care are ca obiect de lucru exploatarea forestieră.

În jurul orelor 13,40, poliţişti de frontieră au preluat alţi patru angajaţi ai aceleiaşi societăţi comerciale, cu vârste cuprinse între 32-66 de ani, de la un alt punct de lucru, din zona kilometrului 210, braţ Cremenea, fluviul Dunărea.

"Persoanele respective au fost transportate în siguranţă la trecerea bac de pe raza localităţii Gropeni, de unde au fost preluate de colegi, urmând să fie conduse la domiciliu. De asemenea, pe timpul misiunilor îndeplinite, poliţiştii de frontieră au dus paznicilor celor două puncte de lucru, rămaşi pe insulă, alimente şi bunuri necesare primite de la reprezentanţii societăţii angajatoare", se mai arată în comunicat.

Sute de intervenții

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, în 26 de judeţe şi în municipiul Bucureşti au rămas activate grupele operative şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, iar în judeţele Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa a fost ridicat nivelul capacităţii operative.

Cele mai dificile situaţii au fost semnalate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Olt, Tulcea, Vrancea, Teleorman.

”De la începutul avertizărilor până în prezent, s-a acţionat pentru deblocarea a 450 de persoane rămase înzăpezite pe diverse căi rutiere şi au avut loc 45 de intervenţii pentru salvarea a 51 de persoane aflate în situaţii cu risc medical”, anunţă MAI.

Din cauza viscolului şi a zăpezii abundente circulaţia rămâne închisă pe autostrăzile A2 şi A4, 27 tronsoane de drumuri naţionale şi 47 de drumuri judeţene.

De asemenea, MAI anunţă că în continuare la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria sunt semnalate restricţii de tonaj (3,5 - 12 tone).

La nivel naţional este întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru 50 de consumatori din localitatea Izbiceni, judeţul Olt.

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, pompieri, jandarmi - cu peste 9.000 de mijloace tehnice sunt în continuare mobilizaţi pentru gestionarea efectelor cauzate de fenomenele meteorologice periculoase din judeţele pentru care au fost emise avertizări cod galben şi cod portocaliu.

MAI recomandă cetăţenilor să respecte indicaţiile autorităţilor, să se intereseze din timp asupra stării drumurilor şi a vremii înainte de a pleca la drum şi să evite pe cât posibil deplasările în zonele cu viscol şi ninsori abundente.

------------------------------------------

Dacă ați fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o știre puteţi lua legătura cu noi și prin e-mail la stirileprotvro@protv.ro sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteți contacta și telefonic la 021.9454 sau ne puteți trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0744 878 878 .

Vă rugăm să precizați numele și locul din care le transmiteți. Atenţie însă, numărul este strict pentru mesaje, nu şi pentru apeluri telefonice.

Gerul a alarmat autorităţile din Capitală. Poliţia a împânzit oraşul în căutarea oamenilor fără adăpost
Gerul a alarmat autorităţile din Capitală. Poliţia a împânzit oraşul în căutarea oamenilor fără adăpost
VIDEO PROTVPLUS.RO
Anca Pop, Instagram
Coincidență sinistră. Ultima imagine postată de cântăreața Anca Pop și mesajul ei
CAMERA ASCUNSĂ. Comerț cu porci în zonele afectate de pestă: ”Nu mai e poliție aici”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a prăbușit în Dunăre mașina în care era Anca Pop
Furnizarea agentului termic, întreruptă în Capitală. Zonele afectate
A încercat să plece fără a plăti cu cumpărături de 2000 de lei. Ce avea în coș
Descoperire șocantă făcută într-o casă din Brașov cuprinsă de incendiu
iasi, iubita, ucisa, pedeapsa
Pedeapsa primită de bărbatul care și-a ucis iubita cu sânge rece
Avalanșă uriașă produsă în Munții Făgăraș. Tonele de zăpadă au distrus tot în cale
Ce spune CNAIR despre locul în care cântăreața Anca Pop s-a prăbușit cu mașina în Dunăre
Ultimul telefon dat de cântăreața Anca Pop înainte de a se prăbuși cu mașina
Jaf armat la o farmacie din Brăila. Suma cu care a reușit să fugă tâlharul
Ce a pățit o româncă condamnată pentru furt în Italia, după ce a fugit de autorități