O femeie de 41 de ani din Constanta a murit, dupa ce a sarit in mare. Un martor a incercat sa o salveze

Ultima actualizare: 12-03-2015 01:47

Clipe de groaza Mamaia, luni seara, dupa ce o femeie de 41 a plonjat in apa involburata rece ca gheata.

Un martor a incercat sa o opreasca, insa nu a reusit. Echipele de salvare, alertate prin 112, nu au putut interveni din cauza ca marea era extrem de agitata. Trupul victimei a fost adus la mal de curenti, doua ore mai tarziu.

Medicii au facut eforturi disperate sa o readuca pe victima la viata. Au resuscitat-o minute in sir, insa fara rezultat.

Femeia a fost vazuta ultima data de paznicul pasarelei din centrul statiunii Mamaia, care, pe timp de iarna, este inchisa. Cel mai probabil, a reusit sa ajunga pe pasarela dupa ce a sarit gardul de sarma, iar cand barbatul a incercat sa o opreasca a rupt-o la fuga.

Paznic: "Era pe ponton si eu m-am dus sa vad cine este, s-o scot afara. Si in momentul acela a inceput sa fuga mai departe si n-am reusit sa o trag in momentul ala, sa pun mana pe ea. Pentru ca a lasat geanta jos si a sarit pur si simplu in apa. "Stai, opreste-te!" i-am spus."

Barbatul si-a dat seama ca nu are nicio sansa sa sara dupa sa o salveze. Apa nu are mai mult de 5 grade iar marea era foarte agitata. Paznicul a cerut ajutor la 112, iar la fata locului au venit echipaje ISU cu ambarcatiuni si cinci scafandri. Nu au putut insa interveni, din cauza intunericului si a valurilor mari.

Lt. col. Adrian Hornea, sef centru scafandri: "In primul rand, datorita starii marii, fiind foarte agitata, nu am putut sa introducem ambarcatiunile noastre, fiind de mici dimensiuni. Si din cauza intunericului si a vantului puternic nu am putut sa intram sa facem o scufundare."

Dupa aproape doua ore, trupul femeii a fost adus la mal de valuri, la o distanta de 3 sute de metri de pasarela.

Bogdan Covalciuc, ISU Dobrogea: "Am intins un dispozitiv de reflectoare cu generator electric pentru a monitoriza tot malul pe o distanta de aproape 200 de metri, iar dupa un timp am reusit sa reperam trupul persoanei respective."

Politistii au gasit, pe pasarela, poseta victimei. Au aflat astfel ca femeia avea 41 de ani si era din Constanta. Ancheta urmeaza trebuie sa stabileasca ce a determinat-o pe victima sa recurga la gestul disperat.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO