O familie din Hunedoara a crescut cu biberonul 3 pui de caprioara. Ce le-a facut un angajat de la zoo apoi e revoltator

Ultima actualizare: 06-06-2016 00:48

Poveste oribila in judetul Hunedoara, unde un biolog angajat la gradina zoologica din Hunedoara a profitat ca doua familii cu suflet mare au sunat la zoo sa doneze trei caprioare salvate din padure si crescute de mici, cu biberonul.

Barbatul de 26 de ani s-a oferit sa le preia din gospodarii, dar in loc sa le duca in padocuri, le-a dat unui amic vanator, care le-a omorat. Amandoi sunt acum anchetati.

Cei trei pui de caprioara au fost gasiti pe camp, cand erau foarte mici si neajutorati. De atunci, au fost ingrijiti si crescuti de doua familii, in gospodariile lor. In timp, puii au crescut, iar oamenii si-au dat seama ca nu ii mai pot tine pentru mult timp, mai ales ca legea interzice cresterrea salbaticiunilor in curtile oamenilor.

Asa ca s-au decis sa doneze caprioarele gradinii zoologice. Au luat legatura cu biologul institutiei, care le-a promis ca va transporta caprioarele la Sibiu. Pentru ca s-au atasat mult de animale, oamenii au cerut apoi sa le vada, dupa ce au fost luate din gospodaria lor. Au aflat cu durere si revolta ca puii fusesera de fapt, omorati.

Biologul a demisionat imediat de la gradina zoologica si este anchetat penal de politisti. La fel si vanatorul care s-ar fi ocupat de sacrificare.

Asa aratau puii de caprioara, atunci cand au fost luati din gospodariile celor doua familii, care i-au crescut de mici, cu mare drag. I-au hranit cu biberonul si i-au ingrijit luni intregi, asa ca le-a fost foarte greu, atunci cand a venit momentul sa ii doneze unei gradini zoologice.

Cristina Lefter, proprietara capriorilor: "Eu nu puteam sa ii duc pana acolo si atunci a zis ca vine el si ii duce la gradina la Hunedoara si apoi ii suna pe cei de la gradina de la Sibiu sa vina sa ii ia de acolo. A venit acasa la mine. Ne-am dus, i-am aratat unde sunt capriorii, i-am prins eu de coarne, l-am ajutat sa-i prinda, sa-i lege, intre timp il tot intrebam daca vor ajunge cu bine, ca eu nu vreau sa ii taie nimeni, sa ajunga cu bine."

Femeia a continuat sa se intereseze de soarta caprioarelor dar, pentru ca nu primea niciun raspuns, a mers singura la gradina zoologica. Acolo a aflat ca nici macar nu a fost vorba vreodata ca puii sa ajunga acolo.

Cristina Lefter, proprietara capriorilor: "Directorul l-a intrebat daca mai exista caprioarele, a spus ca nu, ce ai facut cu ele, cui le-ai dat, la un vanator si le-a sacrificat. Isi cerea scuze si intreba cum il pot ierta, i-am spus ca doar aducand caprioarele inapoi il pot ierta. A spus ca nu mai are cum pentru ca nu mai exista caprioarele, fapt care s-a si dovedit."

Aurel Bold, directorul gradinii zoologice: "Eu sunt pur si simplu stupefiat, este un copil dintr-o familie buna, a terminat facultatea de biologie la Cluj, aveam referinte foarte bune despre el, stiam ca isi da un doctorat. L-am intrebat bai, omule, de ce ai facut, o inceput sa planga si sa spuna ca nu stie de ce o facut chestia asta, eu pur si simplu sunt siderat de chestiunea pe care o facut-o."

Oamenii au sesizat imediat politia.

Bogdan Nitu, purtator de cuvant IPJ Hunedoara: "Politistii au mai stabilit ca, in cursul aceleiasi zile, tanarul a mai primit un alt caprior de la o persoana din Simeria. Cei trei capriori au fost predati unui hunedorean de 55 de ani, care i a sacrificat. Politistii eu efectuat o perchezitie domiciliara la locuinta acestui barbat, de unde a fost recuperata cantitatea de 26 kg de carne."

Carnea gasita in locuinta vanatorului va fi expertizata, pentru a se dovedi ca este intr-adevar de caprioara. Atat vanatorul cat si biologul sunt anchetati pentru braconaj, fapta pedepsita cu cel putin 3 ani de inchisoare. Pe piata, un kilogram de carne de caprioara costa 100 de lei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO