O eleva din Braila a cazut de la etajul al 3-lea al liceului. Tatal spune ca a fost un accident, dar colegii ei cred altceva

Ultimul update: Joi 10 Martie 2016 07:09
Data publicarii: Luni 07 Martie 2016 12:01
Categorie: Actualitate

Incident de o gravitate rara la unul dintre cele mai bune licee din Braila: o eleva de clasa a 9-a a cazut de la etaj. Adolescenta, absenta de la ora de fizica, statea de vorba cu o colega.

A facut imprudenta sa se urce pe pervazul geamului, moment in care a cazut.

O ancheta urmeaza sa stabileasca daca adolescenta a sarit voit sau a alunecat, pur si simplu. Pentru a proteja identitatea victimei am ales sa facem acelasi lucru si cu apropiatii ei.

Incidentul s-a petrecut luni dimineata, cand colegii elevei erau la o ora de fizica, in laborator. Fata in varsta de 15 ani a absentat insa si a ramas in clasa, impreuna cu o colega care se pregatea pentru olimpiada nationala de limba latina. Nesupravegheata, eleva s-a urcat pe pervazul ferestrei si, la un moment dat, a cazut.

Echipajul de pe ambulanta chemata de profesori ar fi aflat ca gestul ar fi fost unul intentionat: fata le-ar fi spus ca suferea din dragoste. Pentru ca are doua vertebre fracturate, medicii din Braila au decis sa o transfere cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Bagdasar Arseni din capitala.

Primele explicatii ale profesorului care si-ar fi pus elevii sa se tarasca. O eleva i-a compus o poezie in semn de sustinere

Elev: "Probabil a avut un iubit si... na! Asta zic colegii, ceva de genul. Da."

Profesorii au chemat imediat ambulanta si politia si i-au anuntat pe parintii fetei. Desi colegii spun ca suferea din dragoste, ai ei nu stiu nimic despre o eventuala poveste de iubire.

Tatal elevei: "A fost un accident. Fata s-a dezechilibrat la scoala, statea cu fundul pe pervaz, a alunecat si atata tot. Nu are probleme in dragoste, deci nimic altceva. Nu a vrut sa se arunce, nu exista asa ceva. Nu avea iubit, la scoala invata foarte bine, era totul OK."

Directoarea scolii: "Colega i-a spus "te rog, nu mai sta asa, pentru c-ai sa cazi. Nu-i nicio problema, ca si la scoala generala procedam la fel si n-am patit nimic." Colega ei a iesit la toaleta si, cand s-a intors, n-a auzit decat un urlet "A cazut! A cazut!"

Colegii elevei povestesc ca ea nu a intrat astazi la prima ora, de informatica. Iar la a doua, cand toti colegii au mers in laboratorul de fizica, ea a ramas in clasa.

Profesor Catalin Canciu, inspector scolar general ISJ Braila: "E clar ca n-a fost la ora. Deci a ramas in clasa. Noi vom realiza o ancheta impreuna cu scoala, vom vedea exact ce s-a intamplat - vorbim de partea administrativa. Partea penala va fi anchetata de organele in masura."

Medicii au reusit sa o stabilizeze si spun ca, deocamdata, viata ei este in afara oricarui pericol. Fata s-a ales, insa, cu rani foarte grave.

Doctor Alina Neacsu, Spitalul de Urgente Braila: "S-au decelat leziuni lombare si leziuni faciale. In urma examenului computer tomograf s-au identificat leziuni lombare cu fracturi cominutive de L1, L2, care necesita transferul la clinica Bagdasar Arseni, la Bucuresti."

Fata a fost transportata cu un elicopter SMURD si este internata in sectia de neurochirurgie spinala.

Acum cinci ani, la acelasi colegiu din Braila, o eleva de clasa a XI-a a cazut de la etajul al doilea. Ancheta a aratat ca fata s-ar fi aplecat sa inchida o fereastra.
 

"O sa-ti ofer o viata buna, pe termen lung". Ce avansuri ii facea profesorul din Lugoj elevei de 14 ani care l-a inregistrat

bon fiscal

Loteria bonurilor, martie 2018. Au fost extrase bonurile câștigătoare din luna februarie

Patru turişti, blocaţi pe Valea Sadului, din cauza zăpezii

LOTO 6/49. Numerele extrase duminică, 18 martie 2018

Jurnalistă Vogue, impresionată de orașul Cluj-Napoca. ”Un oraş minunat prin felul lui de a fi”

Pericol de explozie, după ce vagoanele unui marfar au deraiat și au sărit de pe șine

Aeroporturi Bucureşti: Decolările de pe aeroportul Henri Coandă au fost reluate

tren CFR

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri în Gara de Nord

35 de turişti au rămas blocați în munţii Gurghiu, din Mureș

Copaci rupţi de vânt și aproximativ 5.600 gospodării bistrițene fără electricitate

Linia tramvaiului 41 din București, blocată temporar de ploaia înghețată

Incident grav în Cișmigiu. Copil de 1 an rănit de o creangă ruptă, în locul de joacă

Lidl retrage un tip de cereale. Produsul, infectat cu Salmonella