O eleva din Braila a cazut de la etajul al 3-lea al liceului. Tatal spune ca a fost un accident, dar colegii ei cred altceva


Ultimul update: Joi 10 Martie 2016 07:09
Data publicarii: Luni 07 Martie 2016 12:01
Categorie: Stiri actuale

Incident de o gravitate rara la unul dintre cele mai bune licee din Braila: o eleva de clasa a 9-a a cazut de la etaj. Adolescenta, absenta de la ora de fizica, statea de vorba cu o colega.

A facut imprudenta sa se urce pe pervazul geamului, moment in care a cazut.

O ancheta urmeaza sa stabileasca daca adolescenta a sarit voit sau a alunecat, pur si simplu. Pentru a proteja identitatea victimei am ales sa facem acelasi lucru si cu apropiatii ei.

Incidentul s-a petrecut luni dimineata, cand colegii elevei erau la o ora de fizica, in laborator. Fata in varsta de 15 ani a absentat insa si a ramas in clasa, impreuna cu o colega care se pregatea pentru olimpiada nationala de limba latina. Nesupravegheata, eleva s-a urcat pe pervazul ferestrei si, la un moment dat, a cazut.

Echipajul de pe ambulanta chemata de profesori ar fi aflat ca gestul ar fi fost unul intentionat: fata le-ar fi spus ca suferea din dragoste. Pentru ca are doua vertebre fracturate, medicii din Braila au decis sa o transfere cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Bagdasar Arseni din capitala.

Elev: "Probabil a avut un iubit si... na! Asta zic colegii, ceva de genul. Da."

Profesorii au chemat imediat ambulanta si politia si i-au anuntat pe parintii fetei. Desi colegii spun ca suferea din dragoste, ai ei nu stiu nimic despre o eventuala poveste de iubire.

Tatal elevei: "A fost un accident. Fata s-a dezechilibrat la scoala, statea cu fundul pe pervaz, a alunecat si atata tot. Nu are probleme in dragoste, deci nimic altceva. Nu a vrut sa se arunce, nu exista asa ceva. Nu avea iubit, la scoala invata foarte bine, era totul OK."

Directoarea scolii: "Colega i-a spus "te rog, nu mai sta asa, pentru c-ai sa cazi. Nu-i nicio problema, ca si la scoala generala procedam la fel si n-am patit nimic." Colega ei a iesit la toaleta si, cand s-a intors, n-a auzit decat un urlet "A cazut! A cazut!"

Colegii elevei povestesc ca ea nu a intrat astazi la prima ora, de informatica. Iar la a doua, cand toti colegii au mers in laboratorul de fizica, ea a ramas in clasa.

Profesor Catalin Canciu, inspector scolar general ISJ Braila: "E clar ca n-a fost la ora. Deci a ramas in clasa. Noi vom realiza o ancheta impreuna cu scoala, vom vedea exact ce s-a intamplat - vorbim de partea administrativa. Partea penala va fi anchetata de organele in masura."

Medicii au reusit sa o stabilizeze si spun ca, deocamdata, viata ei este in afara oricarui pericol. Fata s-a ales, insa, cu rani foarte grave.

Doctor Alina Neacsu, Spitalul de Urgente Braila: "S-au decelat leziuni lombare si leziuni faciale. In urma examenului computer tomograf s-au identificat leziuni lombare cu fracturi cominutive de L1, L2, care necesita transferul la clinica Bagdasar Arseni, la Bucuresti."

Fata a fost transportata cu un elicopter SMURD si este internata in sectia de neurochirurgie spinala.

Acum cinci ani, la acelasi colegiu din Braila, o eleva de clasa a XI-a a cazut de la etajul al doilea. Ancheta a aratat ca fata s-ar fi aplecat sa inchida o fereastra.
 

Tags: eleva, braila, liceu,

VIDEO PROTVPLUS.RO