O duba s-a rasturnat in mijlocul unei intersectii, dupa ce s-a ciocnit de o ambulanta. Doua persoane au ajuns la spital

08-02-2016 13:03


Doua persoane au fost ranite luni la Iasi, dupa ce o duba nu i-ar fi acordat prioritate unei ambulante.

In urma impactului violent, masina de marfa s-a rasturnat. Speriati, trecatorii au sunat imediat la 112, iar la fata locului au venit mai multe echipaje. Luati la intrebari de agenti, ambii soferi au sustinut ca sunt nevinovati si si-au pasat vina de la unul la altul.

Accidentul a avut loc dimineata, intr-o intersectie de pe un bulevard intens circulat din Iasi. Soferul ambulantei spune ca mergea la o interventie, cu semnalele luminoase si acustice pornite, iar la un momentdat duba i-ar fi iesit in fata, si a reusit sa o evite. Mai mult celalalt sofer in loc sa franeze, a accelerat. Cel incriminat il contrazice.

Gheorghe Iacobescu, sofer ambulanta: "Ma deplasam in regim de urgenta si cand am ajuns aici, toate masinile au ramas pe loc. Domnu mi-a iesit in fata. Putea sa franeze in fata mea, sau sa o calce sa treaca de mine, asa a crezut el si l-am acrosat din spate, a tras de volan si s-a rasturnat."

Manoila, soferul dubei: "Am auzit sirena. Eu eram trecut deja de jumatate. Putea sa franeze pentru ca a vazut ca eu eram trecut deja de jumatatea intersectiei pe verdele meu. Am calcat si eu sa ma duc sa nu ma loveasca."

In urma impactului, asistenta care se afla in dreapta soferului de pe ambulanta, soferul dubei si un pasager pe care il transporta, au fost raniti usor insa au refuzat sa mearga la spital. Politisti i-au testat pe ambii conducatori auto.

Politistii au demarat o ancheta pentru a vedea cu exactitate in ce conditii s-a petrecut accidentul si cine este vinovat.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO