O asociație din București oferea diplome false în medicină dentară. Nu se știe dacă cei care le-au primit au și profesat
O asociație din Capitală este în centrul unei ample investigații a Poliției Române care vizează diplome false în medicină dentară.
Reprezentanții săi sunt bănuiți că ar fi organizat cursuri de masterat cu acest profil, fără ca instituția să fie însă acreditată de Ministerul Educației. La final, studenții obțineau diplome falsificate în limba italiană, cu însemnele unor instituții din străinătate.
Totul a început în 2017 când 45 de studenți ar fi primit diplome falsificate care ar fi fost emise de Universitatea Aldo Moro din Bari, Italia de la Asociația Pentru Promovarea și Implementarea Strategiilor Naționale. Certificatul pentru igieniștii dentari era emis în limba italiană. Asistenții de la medicină dentară aveau nevoie de master pentru a putea profesa.
Alegeri 2024
08:05
Lasconi: Atunci când încearcă cineva, care îl are pe Putin în spate, în casa ta, nu ieşi tu din casă, îl scoţi pe el afară
22:25
Elena Lasconi, explicaţii despre acuzaţii precum „vrea să ne facă copiii homosexuali”: Este o manipulare de tip rusesc
20:46
BEC: Transmiterea de mesaje pentru influenţarea opţiunii de vot, după încheierea campaniei, considerată propagandă
17:25
Elena Lasconi: Sunt sigură că nici voi nu vă doriţi un preşedinte care ameninţă că va scoate România din UE şi din NATO
Polițiștii încearcă acum să descopere dacă studenții au și apucat să lucreze în baza acestui document. Cert este că pentru un singur curs aceștia plăteau în jur de 2.000 de euro.
Asociația nu avea acreditare din partea Ministerului Educației, dar organiza cursurile într-o clinică dentară din sectorul 2 al Capitalei. Studenții erau atrași pe Internet. Conform anchetatorilor, reprezentanții asociației susțineau în mod fals că au parteneriate cu Instituții de învățământ din străinătate. Am încercat să obținem o poziție despre anchetă de la cei acuzați, dar nici la sediu și nici la telefoanele afișate pe site nu a răspuns nimeni.
Polițiștii au făcut în total 7 percheziții. Una dintre ele a avut loc, vineri la amiază, la sediul clinicii unde se desfășurau aceste cursuri. Polițiști din Cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din IGPR au ridicat documente pentru a le verifica.
Cei implicați sunt cercetați acum pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată.