O ambulanţă care transporta o pacientă cu COVID s-a răsturnat în Vrancea. Femeia a murit

17-02-2021 09:41


O ambulanţă care transporta o pacientă cu COVID s-a răsturnat în Vrancea. Femeia a murit

O pacientă cu COVID-19 care era transferată de la Buzău la Bacău a decedat, marţi seara, după ce ambulanţa cu care era transportată a intrat într-un cap de pod şi s-a răsturnat, pe E85, la Mărăşeşti, a informat IPJ Vrancea.

Șoferul ambulanței a pierdut controlul volanului la trecerea peste o cale ferată, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat.

Pacienta de 74 de ani, a fost internată inițial în spitalul județean Buzău. În cele din urmă, s-a decis transferarea pacientei, cu o ambulanţă, la spitalul suport Covid de la Buhuși.

Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău: ”La venirea în UPU, femeia avea saturația de 70%, a fost imediat preluată de medici și au început să i se facă investigațiile. Cele 12 paturi destinate covid erau ocupate și atunci s-a decis de medicul de la UPU să ia legătura cu centrul național de comandă pentru a fi mutată”.

Pe drum însă s-a petrecut tragedia, în localitatea Mărășești, din Vrancea. Din primele verificări, accidentul a avut loc în zona căii ferate care traversează E85.

Conducătorul ambulanţei a pierdut controlul direcţiei, a lovit un cap de pod aflat pe sensul opus de mers și s-a răsturnat.

Paula Enache, IPJ Vrancea: "Din nefericire, în urma accidentului rutier a rezultat decesul pacientei în vârstă de 74 de ani și rănirea unui membru al echipajului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ, traficul desfășurându-se alternativ, pe sensul de mers Focșani-Adjud".


Doctorița din ambulanță, în vârstă de 60 de ani, a fost grav rănită și inițial a ajuns la Spitalul de Urgenţă Focșani.

Rodica Corneci, SAJ Buzău: ”A fost transportată la Spitalul Bagdasar din București, ambulanțierul nu are nicio problemă, iar asistenul are leziuni ușoare care să nu-i puna viața în pericol”.

Cazul este cercetat acum de polițiști care urmează să stabilească în ce împrejurări s-a petrecut accidentul.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO