Ambulanță aflată în misiune, lovită de un autoturism. Asistenta a fost rănită

26-10-2017 07:44

Accidente în serie, miercuri seara, în Dâmboviţa.

O ambulanţă aflată în misiune, cu doi pacienţi la bord, a fost lovită puternic de un autoturism, iar asistenta a fost rănită.

Tot după lăsarea întunericului, s-a dat alarmă şi într-o localitate apropiată. Un bărbat de 60 de ani a fost izbit mortal de o maşină, în timp ce traversa stradă.

Victima - un bărbat de 60 de ani din localitatea Petreşti - ar fi încercat să traverseze prin loc nepermis. O maşină, condusă de un tânăr de 22 de ani, l-a lovit însă puternic, apoi s-a oprit într-un vehicul parcat.

Martor: "A venit cu viteză mare, n-are urme de frâne, a lovit o maşină."

Localnica: "Şoferul am observat că nu are nimic, s-a suit în salvare".

Reporter: "Cel care a provocat accidentul?

Localnică: "Da".

Reporter: "Şi a lovit şi o altă maşină?

Localnică: "Da"

Tânărul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, pentru a se stabili dacă a consumat sau nu alcool.

Impact puternic miercuri seara şi în localitatea Braniştea. Un şofer de 38 de ani a ajuns cu maşină pe contrasens şi a izbit o ambulanţă aflată în misiune. Bărbatul a povestit că s-ar fi speriat de manevră unui alt conducător auto, care ar fi intrat brusc în depăşire şi, că să evite o coliziune, a tras de volan şi aşa a ajuns pe celălalt sens de mers.

Laurențiu Purcaroiu-şef parc auto Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa: "Se deplasa spre Târgovişte, în urgenţă. A intrat un autoturism în depăşire, a constatat că nu reuşeşte, a tras dreapta, l-a lovit, din sens opus a venit un alt autoturism. În felul asta au intrat în coliziune şi au ieşit de pe partea carosabilă."

Asistentă - o femeie în vârstă de 37 de ani - a fost rănită. Şi ea, şi doi pacienţi aflaţi în salvare, au fost preluaţi de alt echipaj şi transportaţi la spital.

Doctor Cojocaru Stoica-medic UPU: "Avea în ambulanţă un copil şi mama acestuia se deplasau din Târgovişte spre Titu, la Unitatea de Primiri Urgenţe. Asistenta suferind un traumatism cranian sever, cu o pierdere a stării de conştientă pasageră, şocată."

Şoferul autoturismului este cercetat acum penal pentru vătămare corporală din culpă.


VIDEO PROTVPLUS.RO