Medici:Fetita care a provocat aterizarea de urgenta a aeronavei din Timisoara nu avea voie sa zboare

Ultima actualizare: 16-04-2013 06:47

Un avion a aterizat de urgenta sambata la pranz pe Aeroportul din Timisoara, dupa ce unui copil aflat la bord i s-a facut rau.

Este vorba despre o fetita de numai 10 luni, cu o malformatie la inima, care era dusa de mama ei in Italia, pentru o interventie chirurgicala salvatoare.

Imediat dupa aterizare, pruncul aflat in stare grava a fost preluat de o ambulanta si dus de urgenta la spital.

Fetita de 10 luni nu a mai putut sa respire din cauza presiunii mari din timpul zborului. Medicii de la Spitalul de copii din Timisoara au declarat ca nu era indicat sa calatoreasca intr-un avion, din cauza unei malformatii a inimii, pe care o are din nastere.

Afectiunea de care sufera se numeste tetralogie fallot, si din cauza ei sangele nu i se oxigeneaza corect, pielea i se albastreste si in orice moment copilul isi poate pierde cunostinta.

Acum doctorii timisoreni au stabilizat-o, dar sustin ca starea ei este inca grava. I-au facut mai multe seturi de analize si in aceasta seara vor lua decizia daca o interneaza la pediatrie sau daca o mentin la terapie intensiva.

Avionul venea dinspre Bucuresti si se indrepta spre Pisa, Italia, unde mama urma sa mearga cu bebelusul pentru o interventie chirurgicala. Era prima calatorie cu avionul a fetitei, care, in timpul zborului, a inceput sa se sufoce.

"La ora 12:05 la Aeroportul Timisoara s-a primit un mesaj prin care se solicita o aterizare de urgenta a unui zbor Wizz Air dinspre Bucuresti spre Pisa, Italia, datorita unei urgente medicale de la bord.", a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului Traian Vuia din Timisoara.

Dupa numai un sfert de ora de la solicitarea echipajului medical din avion, aeronava a aterizat de urgenta, iar copilul a fost preluat de o ambulanta si dus de urgenta la Spitalul Louis Turcanu din Timisora. Medicii spun ca era intr-o stare atit de fragila, incat daca ar fi zburat mai departe cu avionul, risca sa-si piarda viata.

Intrun comunicat, reprezentantii companiei Wizz Air sustin ca au respectat toate procedurile internationale in vigoare, privind astfel de cazuri. Cei 140 de pasageri de la bordul aeronavei si-au reluat cursa catre Pisa, cu o intarziere de o ora.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO