Numărul studenților străini care vor să studieze medicina în România a crescut considerabil

Ultima actualizare: 04-09-2020 19:52

Deși puțini se încumetă să-și părăsească țara pe timp de pandemie numărul străinilor care vor să studieze medicina în România a crescut considerabil.

Tinerii sunt atrași de taxele mici de școlarizare și de faptul că diplomele obținute sunt recunoscute în Europa.

Universitatea de Medicină din Timişoara a cerut suplimentarea locurilor pentru străini cu 10%. Taxa de şcolarizare este de 6000 de euro pe an.

Octavian Crețu - rector UMF Timişoara: "Spre surprinderea noastră numărul de studenţi străini este mult mai mare. Din ţările europene, în special din Italia, sunt mulţi şi din Germania. Avem din 60 de țări studenţi"

Şi interesul pentru medicina veterinară a crescut, cu 50%.

Viorel Herman, decan Facultatea de Medicină Veterinară USAMVBT: "Poate faptul că la noi în ţară, cel puţin în prima parte a debutului pandemiei numărul cazurilor a fost semnificativ redus şi aceasta a dat o oarecare siguranţă".

Sorin Stanciu - prorector USAMV Banatul: "Avem facultăţi care au avut o creştere surprinzătoare. Întrebările au fost referitoare la cazare, la siguranţa din România, referitoare la cum se vor ţine orele în perioada următoare".

Acest tânăr a venit din Elveţia pentru a studia medicină, la Iaşi. S-a lăsat greu convins de prieteni, dar acum este în anul şase.

Amata Gautam, student la UMF Iași: "Am avut o mulţime de prejudecăţi, de perconcepții despre România, aici, în Elveţia. Oamenii o văd mai mult ca pe o ţară cu multe minusuri, o ţară mai puţin frumoasă faţă de alte ţări din Vestul Europei, dar nu e corect".

La Iaşi e un număr record de candidaţi străini la medicină: 1500 pentru cele 610 locuri.

Radu Iliescu, prorector UMF Iași: "Trendul este crescător, crescător foarte abrupt, avem de 2 ori mai mulţi studenţi înscrişi. Din ce în ce mai mulţi absolvenţi au plecat înapoi în ţara de orgine sau în alte ţări şi sunt vectori de imagine".

La Iaşi, studenţii străini la medicină plătesc o taxă 5.000 de euro pe an. Majoritatea sunt din Franţa, Grecia, Maroc şi India.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!