Numărul românilor care se urcă drogați la volan s-a dublat. Consecințele sunt grave


Ultimul update: Luni 21 Ianuarie 2019 20:30
Data publicarii: Luni 21 Ianuarie 2019 18:57
Categorie: Stiri actuale

Străzile României au devenit o junglă, iar numărul şoferilor care se urcă drogaţi la volan s-a dublat în ultimul an, potrivit datelor oficiale. Consecinţele sunt înfiorătoare.

O studentă de 20 de ani şi-a lăsat prietenul să îi conducă bolidul, iar acesta a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de un stâlp. Era drogat, spun anchetatorii. Doar el a supravieţuit.

Tânăra care şi-a pierdut viaţa în acest tragic accident a primit la majorat, acum doi ani, de la părinţi, o maşină puternică. Din păcate a sfârşit brutal undeva lângă Floreşti în Cluj după ce prietenul ei s-a urcat la volan.

Duminică seara, cei doi au pornit la plimbare cu maşina ei. Şoferul consumase însă droguri înainte să urce la volan, iar drumul lor s-a oprit brusc când acesta a depăşit pe linie continuă o altă maşină şi a ajuns într-un stâlp.

Imaginile care au urmat impactului sunt terifiante. Bucăţi din maşină s-au împrăştiat pe zeci de metri.

Studenta a murit pe loc. Şoferul, în vârstă de 19 ani, a fost aruncat peste gard prin parbriz. El a ajuns la spital cu răni extrem de grave.

Adela Golea, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj: "Traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, fractură scapula stânga şi traumatism complex de gambă şi picior drept."

Conform datelor furnizate de Poliţia Romana în 2017, 145 de şoferi au fost depistaţi sub influenţa drogurilor, însă anul trecut numărul acestora s-a dublat.

Specialiştii spun că substanţele psihoactive îşi fac efectul în câteva minute. Apar agitaţia, tremurul şi starea de oboseală. Iar cei care se urcă astfel la volan se îndreaptă, de multe ori, spre moarte.

Loredana Pod, psiholog: "Concentrarea este extrem de importantă, timpii de reacţie sunt importanţi şi toate aceste caracteristici sunt afectate atunci când o persoană foloseşte substanţe psihoactive/"

Grav este şi că în România Poliţia are doar şase aparate de depistare a drogurilor la volan. Un aparat poate recunoaşte cele mai periculoase substanţe sau grupe de substanţe, dar şi concentraţia acestora. Unul singur costă 4000 de euro.

Doi tineri au fost la un pas de moarte, după ce mașina în care se aflau a lovit un copac
Accident cu 3 răniți lângă Timișoara. Ambii șoferi erau băuți
VIDEO PROTVPLUS.RO