Aeroportul Otopeni: 14 avioane nu au mai decolat sau aterizat. Banii înapoi pe bilete

Ultima actualizare: 30-03-2018 20:23

Ninsoarea şi viscolul au dat peste cap şi traficul feroviar şi aerian. 63 de trenuri au fost anulate, potrivit CFR, iar pe aeroportul Henri Coandă 14 avioane nu au mai decolat sau aterizat.

În gările din Dobrogea şi Bărăgan, cursele au avut întârzieri uriaşe, iar oamenii au dârdâit în sălile de aşteptare sau pe peroane.

Zăpadă şi viscolul au făcut ca 63 de trenuri să fie anulate, în special în sudul şi sud-estul ţării. Iar garniturile care totuşi au circulat au avut întârzieri mari, chiar şi de două ore.

Şi traficul aerian a fost perturbat de vremea rea. Pe aeroportul Henri Coandă, 8 curse operate de două companii low cost spre Treviso, Pisa, Stockholm şi Istanbul au fost anulate din cauza ninsorilor şi a vântului puternic.

Tarom a anulat şase zboruri: București-Timișoara, București-Cluj, București-Chişinău şi retur. În plus, unele zboruri au întârzieri şi de câte 3 ore la decolare din cauza operaţiunilor de degivrare a avioanelor şi de deszăpezire a pistelor.

Probleme au fost şi pe aeoportul din Timişoara, unde cinci zboruri au fost întârziate din cauza vremii proaste.

Dacă zborul este anulat din cauza condiţiilor meteo, pasagerii nu pot fi despăgubiţi, dar îşi primesc înapoi banii daţi pe bilet. Cei care acceptă să fie rerutați sunt cazaţi peste noapte la hotel.

Oamenii au aşteptat ore în şir în sala de aşteptare lângă bagaje. Cel mai greu le-a fost călătorilor însoţiţi de copii.

Responsabilii din aeroporturi îi sfătuiesc pe pasageri să se informeze în privinţa curselor înainte de a porni la drum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO