Sorin Cîmpeanu: „Nu se va mai învăța în sistem hibrid din 8 februarie”. Scenariile pe culori

Ultima actualizare: 15-01-2021 07:29
Sorin Cîmpeanu
Pro TV

Sistemul hibrid în invățământ dispare complet, a afirmat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Adică, nu va mai exista situația ca o parte din elevi să meargă la școală și cealaltă parte să rămână online, a explicat el.

„Experienţele din educaţie mi-au arătat că nu este eficient", a argumentat, joi seară, Sorin Cîmpeanu.

„Toţi elevii sunt în clasă în scenariul galben, toţi elevii de clasa a opta, toţi elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a. Decizia de astăzi, această funcţionare hibrid nu mai există", a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit news.ro.

Culorile cu care sunt clasificate scenariile vor avea o altă semnificație, a explicat ministrul educației: în scenariul verde merg la şcoală toţi elevii, în cel galben merg cei până la clasa a patra, clasa a opta, clasele a XII-a şi a XIII-a, în timp ce clasele a cincea, a şasea şi a şaptea, dar şi a noua, a zecea şi a XI-a fac ore online.

„Sistemul hibrid dispare complet. Scenariul hibrid nu mai există. Experienţele din educaţie mi-au arătat că nu este eficient şi mi se pare că este mult mai clar aşa, mai simplu şi mai clar", a adăugat ministrul Educaţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

Deci, repet: scenariul verde – toţi merg la şcoală. Scenariul galben – grădiniţele, clasele I-IV, VIII şi XII merg la şcoală, celelalte clase stau în on-line. Scenariul roşu, când se depăşeşte numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII şi liceele, dar continuă să meargă grădiniţele şi clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează şi toată lumea stă acasă, şcolile se închid, se merge în on-line”, a subliniat Klaus Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO