Dascăli îndrumați să participe la cursuri de numerologie. Reacția Ministrului Educației

Ultima actualizare: 08-01-2021 21:21

În vreme ce peste 3 milioane de elevi aşteaptă veşti despre revenirea la şcoală, mulţi dintre ei rămaşi în urmă cu materia din cauza predării online, Inspectoratul şcolar din Galaţi îndrumă dascălii să participe la cursuri de numerologie.

Prima întâlnire a proiectului ''Numerologia, o nouă legătură între dascăl şi elev'', a avut loc vineri seara. În replică Ministrul Educaţiei spune că va face cercetări la Inspectoratul şcolar Galaţi.

Aceasta este adresa pe care inspectoratul şcolar din Galaţi a trimis-o directorilor de scoli din judeţ. Cei din urmă trebuie să anunţe cadrele didactice cu privire la un nou proiect educativ : ''Numerologia, o nouă legătură dascăl – elev”.

Tot în adresă, directorii sunt rugaţi să anunţe lansarea cursului online.

Nelu Vicleanu, numerolog: "Este un instrument de autocunoaştere şi îi poate îndruma pe părinţi să facă alegerile cele mai bune în ceea ce priveşte cariera unui copil''.

Acesta este planul proiectului educativ, aşa cum îl numesc iniţiatorii. Cursurile pentru dascăli sunt gratuite, iar fiecare şedinţă online durează 3 ore. În tot acest timp, educatorii, învăţătorii şi profesorii pariticipă la diferite teme. Prima: simbolistica cifrelor 1-9, arhetipurile. Continuă cu cifra de vibraţie interioară, prin care profesorii ar învăţa cum este copilul în interiorul lui. Proiectul se încheie în iulie cu tema: cifra destinului, scopul în viaţă. Practic dascălii, spun numerologii, ar afla cum să-şi înveţe elevii să obţină uşor succesul. Să nu uităm, în România, peste 45 de mii de copii renunţă anual să mai meargă la şcoală.

Numerolog: ''Această inițiativă se înscrie în vibraţiile anului universal 5 deci ca atare e nevoie să facem o schimbare şi această schimbare tre să vizeze toate sectoarele vieţii, iar în domeniul educației chiar e necesară o schimbare profundă''.

Inspectorul şcolar general a anunţat că deşi a trimis această adresă, nu obligă dascălii să participe la curs.

Selena Costea, inspector şcolar general ISJ Galaţi: "Personal nu promovez, repet, activitatea niciunei asociaţii. Mă delimitez. Adresa şi proiectul nu conţin un cuvânt care să oblige la participare''.

Nicolae Lazăr, inspector şcolar ISJ Galaţi: "Fiecare cadru didactic are dreptul să urmeze, să-şi piardă vremea, timpul, urmărind un curs care nu are nicio importanţă cu şcoala sau dimpotrivă să urmărească aceste cursuri pentru a înţelege mai bine fiinţă umană mică din fața lui pe care o modelează".

Unul dintre cei mai apreciaţi dascăli din Galaţi, premiat pentru performanţele în educaţie, a crezut iniţial că e o eroare.

Doru Căstăian, profesor de Filosofie: ''Scoala românească ar avea nevoie, în acest moment, de informare ştiinţifică de calitate, ar avea nevoie, în acest moment să-şi convingă cadrele didactice cu privire la importanţa vaccinării''.

Sorin Cîmpeanu: ''Voi verifica în ce împrejurări s-a luat decizia de a se trimite această adresă, .e mai mult de plâns. Școala are alte priorităţi acum. Nu sunt de acord cu acest lucru''.

Deocamdată, ministrul nu a reuşit să afle mai multe despre acest proiect pentru că inspectorul şcolar nu i-a răspuns la telefon.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO