Nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare în etapa 2 în Bucureşti şi Cluj

16-01-2021 10:24


Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat sâmbătă dimineaţă la Ştirile ProTV că în Capitală şi în Cluj-Napoca nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare în acest moment, în etapa a doua.

"Nu mai sunt locuri disponibile la Bucureşti şi la Cluj. Lucru îmbucurător, din perspectiva faptului oamenii îşi doresc vaccinarea. Problemele noastre sunt acum diferite, nu avem destul vaccin.

Dar în afara UE, de pildă în Japonia, vaccinul ar putea ajunge doar în martie", a declarat Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la Ştirile ProTv ale dimineţii.

"Lucrurile acestea care ţin de logistică trebuie discutate cu MApN. Soluţia va fi realocarea de doze şi alocarea suplimentară odată cu sosirea unor noi doze în ţară", a precizat Voiculescu. "Am încercat să spun şi public că problema noastră în acest moment e cantitatea limitată de vaccinuri pe care o avem la dispoziţie. Problema de fond este asta: sunt mult mai mulţi oameni care vor să fie vaccinaţi faţă de numărul vaccinurilor disponibile".

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri seară că se va institui o limită maximă de 600.000 de locuri la nivel naţional pentru vaccinare în urmatoarele 20 de zile.

Cine se poatre vaccina anti-COVID în etapa a doua a campaniei naţionale de vaccinare

Etapa a doua a debutat vineri, 15 ianuarie, cu vaccinarea în direct a preşedintelui Klaus Iohannis.


VIDEO PROTVPLUS.RO