"Nu mai stim ce e aia o carte". Cum s-au prezentat liceenii la simulare, cu 5 luni inainte de BAC

30-01-2013 18:33

Nuvela si basmul cult. Aceste genuri literare i-ar fi incurcat pe liceenii din Bucuresti, daca ar fi sustinut miercuri examenul de Bacalureat.

Din fericire pentru ei, au participat doar la simularea probei de Limba si Literatura Romana. In timp ce unii asteapta note mari, altii se vaita ca subiectele au fost grele. Chiar daca notele nu vor fi trecute in catalog, ele vor arata daca noua generatie e mai buna decat precedentele.

Citeste si:

Bacalaureat 2013. Subiectele de la simulare la Limba si literatura romana

Se stie deja ca liceenii de la Jean Monnet pun mare pret pe imagine, asa ca la simularea de miercuri nu se puteau prezenta oricum. Fetele si-au asortat la hainele de firma posete pe masura, iar baietii care nu se trezisera inca si-au ascuns ochii obositi in spatele unor ochelari de soare din ultima colectie. Toti aveau telefoane de ultima generatie, interzise in timpul examinarii. Doar cei care au vrut o nota mare si-au mai aruncat un ochi pe foile pline de comentarii inainte de a intra in sala.

Reprezentantii inspectoratului, cei care au formulat subiectele, au optat pentru nuvela si basmul cult. Iar eseul a fost despre rolul literaturii in viata tinerilor. Larisa recunoaste ca n-a mai citit o carte de un an de zile.

"La partea de vocabular a fost mai greu. Si la ultimul eseu... sa ne exprimam opinia despre rolul literaturii... Mi-am spus parerea sincera ca nu mai stim ce e aia o carte, ne luam informatiile de pe net'', a marturisit tanara.

Nici la Grupul Scolar de Mecanica Fina, basmul si nuvela nu au fost pe placul elevilor.

Peste 90% dintre elevi s-au prezentat la simulare.

Subiectele elaborate de profesorii din Capitala au fost de nivel mediu, spun colegii lor din teritoriu.

Urmatoarea simulare va fi la matematica, pe 1 februarie.


VIDEO PROTVPLUS.RO