Noua tulpină a coronavirusului a ajuns și în America de Sud. Primul caz, în Chile

29-12-2020 23:16


Noua tulpină a coronavirusului a ajuns și în America de Sud. Primul caz, în Chile

Primul caz de contaminare cu noua tulpină britanică a coronavirusului din America Latină s-a înregistrat în Chile.

Este primul caz confirmat din America de Sud, cu mutația SARS-COV-2 care face acum ravagii în Marea Britanie, relatează AFP și Agerpres.

Persoana infectată este o femeie sosită în Chile pe 21 decembrie de la Madrid, după ce a mai vizitat orașele Dubai şi Londra, a declarat subsecretarul de stat chilian, Paula Daza.

La sosirea în ţara sud-americană, ea a prezentat simptome ale noului coronavirus. Un test PCR realizat la aeroport a dus la detectarea noii tulpini.

Autorităţile sanitare chiliene au anunţat marţi introducerea carantinei obligatorii de 10 zile cu începere de la 31 decembrie pentru toţi pasagerii care ajung în ţară, în urma acestui incident.

Chile şi-a redeschis frontierele la jumătatea lui noiembrie după o închidere de peste opt luni.

Însă, suspendarea zborurilor dinspre Regatul Unit a fost dispusă în Chile încă din 20 decembrie.

Noua tulpină a coronavirusului este considerată mai contagioasă de autorităţile britanice, care au lansat un semnal de alarmă săptămâna trecută.

Între timp, mutaţia a fost detectată în mai multe ţări, și anume Portugalia, Franţa sau chiar Iordania şi Coreea de Sud.

În Germania, autorităţile sanitare au raportat marţi că noua tulpină de coronavirus detectată în Marea Britanie era prezentă încă din luna noiembrie în nordul ţării.

Chile se confruntă de câteva săptămâni cu o creștere a numărului persoanelor infectate cu coronavirusul. În ultimele 14 zile, numărul infectărilor a crescut cu 28%.

Numărul cazurilor declarate se ridică la 603.986, dintre care 16.488 mortale.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO