Noua persoane din Suceava au ajuns la spital cu reactii alergice la clor, dupa ce au facut baie intr-o piscina
Noua persoane, printre care trei copii, s-au intoxicat cu clor, dupa ce au facut baie in piscina unui hotel din Suceava. Doctorii confirma ca oamenii au suferit reactii alergice, iar Directia de Sanatate Publica a luat probe si ancheteaza cazul.
Expunerea la o concentratie prea mare de clor poate avea consecinte extrem de grave, mai ales asupra copiilor, ne atrag atentia medicii.
Cei sase adulti si trei copii s-au relaxat in SPA-ul unui hotel de 3 stele. Cu totii au acuzat dureri de cap si nu numai.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tiberius Bradatean, director medical Spitalul Judetean Suceava: "Reactie alergica la inhalarea de vapori de clor... In fapt, era vorba de senzatie de usturime la nivelul ochilor, mucoasei bucale, iar la cateva persoane de dificultate de respiratie."
Doar copiii, care au intre 7 si 12 ani, au ramas internati. Se simt mult mai bine, potrivit medicilor. Intre timp, inspectorii sanitari de la DSP Suceava au luat probe de apa pentru a stabili concentratia de clor din piscina. Potrivit primelor rezultate, sistemul de clorinare s-ar fi defectat, iar in apa ar fi ajuns o cantitate prea mare de clor.
Adrian Popescu, DSP Suceava: "In cursul noptii, am primit o informare de la Inspectoratul de Politie. Inspectorii sunt in teren, iar explicatia va fi consemnata in procesul verbal."
Reprezentantii hotelului nu au vrut deocamdata sa comenteze incidentul. Medicii precizeaza ca astfel de expuneri prelungite la concentratii mari de clor in apa pot cauza iritatii severe. Iar cei mai vulnerabili sunt copiii.
Tudor Ciuhodaru, medic de urgenta: "Fenomenele iritative pot merge pana la forme severe, cu tuse disnee si chiar edem pulmonar acut. Sa nu uitam efectele asupra ochilor, tot timpul este o conjunctivita iritativa, iar la nivelul tegumentelor, efectele sunt de substanta caustica. Daca mai si ingera apa, gastoenterita este o complicatie redutabila."
In mod normal, nivelul clorului din piscina ar trebui sa fie afisat in timp real.
In Capitala si in Constanta, au aparut deja bazine in care apa nu contine clor.
Felix Lucutar, managerul unui complex: "Avem un sistem de electroliza a sarii: practic, singururl agent sau consumabil este sarea, sarea obisnuita dupa partea de electroliza, urmeaza un al doilea sistem. Apa este ozonificata, dupa care este din nou filtrata. Si in treapta finala, intregul flux de apa trece printr-un sistem de lampi UV de medie presiune, care practic genereaza o apa mai pura decat apa potabila."
Astfel apa in care se balacesc copiii e mai curata decat apa potabila.