Protest cu sute de persoane in Piata Victoriei. "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu". Mesajul aparut la Sibiu. VIDEO

protest victoriei

Cateva sute de manifestanti s-au adunat in Piata Victoriei, in a saptea duminica de proteste, acestia scandand "Demisia”, "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, “Nu pe Olguta, sustinem pe Codruta” si "DNA sa vina sa va ia”.

 

 

UPDATE 21:30 Aproximativ 100 de persoane participa la un protest antiguvernamental si la Cluj-Napoca, multimea organizand si un mars in centrul orasului. scandeaza "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, "Hotii, hotii” sau "Uniti salvam toata Romania”.

Citește și
Ion Tiriac la Dupa 20 de ani - 33
Ion Tiriac: "Protestele au fost ilegale. Eu intre un hot si un prost, prefer hotul". Oana Roman, atac la adresa magnatului
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Oamenii s-au adunat in Piata Unirii din Cluj-Napoca, duminica, incepand cu ora 18.00, acestia organizandu-se prin intermediul retelelor de socializare.

Ei au pornit in mars in jurul orei 20:00 si scandeaza "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, "Hotii, hotii” sau "Uniti salvam toata Romania”.

De asemenea, oamenii au steaguri tricolore si pancarte.

Si la Brasov aproximativ 30 de persoane s-au adunat in fata Prefecturii judetului scandand lozinci antiguvernamentale.

Protestatarii cer demisia Guvernului, a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. Ei striga ”In democratie hotii stau la puscarie!” si ”PSD, ciuma rosie!“. Desi fusesera anuntate proteste similare si la Timisoara si Galati, acestea nu au mai avut loc.

Protest in Bucuresti

Protestatarii au inceput sa vina in Piata Victoriei de la ora 18.00, cu steaguri tricolore si cu pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Manifestantii sufla in vuvuzela si scandeaza “Demisia”, “DNA nu uita, noi suntem de partea ta”, “Nu pe Olguta, sustinem pe Codruta”, “Romania cere fara gratiere”.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie "Obositi, dar tot aici", “Mai bine prost in Piata decat hot analfabet in Parlament si Guvern”, “Va e frica de noi ca suntem prea inteligenti pentru voi”.

Protestul a fost anuntat pe Facebook, sub sloganul "Pana aici! Plecati acasa! Mainile jos de pe DNA si Parchet!”.

Protestatarii cer demisia guvernului Grindeanu, precum si a sefului Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea si a presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. Alt motiv de protest il mai reprezinta si numirile politice din domeniul sanatatii.

Organizatorii sunt de parere ca " Romania se indreapta cu pasi repezi catre faliment”, din cauza deciziei ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar si din cauza adoptarii OUG 9/2017, care da dreptul institutiilor de a cheltui bani chiar daca au depasit bugetul.

Proteste asemanatoare au fost anuntate pe Facebook si in Sibiu, Cluj, Brasov, Galati si Timisoara.

Protest la Sibiu. "Deputat Catalin Radulescu, sunt in Piata Mare din Sibiu, vino sa ma impusti”

Aproximativ 80 de persoane protesteaza, duminica, in Piata Mare, din Sibiu, scandand lozinci de genul: "Guvern de hoti si mafioti”. Protestatarii s-au strans in Piata Mare incepand cu ora 19.00, iar o jumatate de ora mai tarziu au pornit in mars pe bulevardul pietonal din centru, dupa ce au intonat Imnul National. Multe pancarte purtate de catre protestatari sunt desenate sub forma unei tinte de tir pe care este scris: "Deputat Catalin Radulescu, sunt in Piata Mare din Sibiu, vino sa ma impusti”.


Foto: www.sibiu100.ro

Oamenii au pancarte cu mesaje impotriva Guvernului si a PSD, dar cele mai multe mesaje i se adreseaza deputatului PSD Catalin Radulescu, cel care a declarat ca ar impusca protestatarii.

Multe dintre pancarte sunt desenate sub forma unei tinte de tir pe care protestatarii au scris: "Deputat Catalin Radulescu, sunt in Piata Mare din Sibiu, vino sa ma impusti”.

De asemenea, oamenii au mesaje impotriva Curtii Constitutionale si a Avocatului Poporului, pe care le considera "aservite” PSD.

Protestatarii scandeaza "Guvern de hoti si mafioti”, "DNA sa vina sa va ia”, "PSD, ciuma rosie”, "CCR, sluga PSD” si "Vrem justitie, nu coruptie”.

Marsul a avut loc pe un traseu scurt de aproximativ 500 de metri, pana in capatul bulevardului central si inapoi in Piata Mare, unde oamenii s-au prins in Hora Unirii.

Protestul de la Sibiu este autorizat sa se desfasoare pana la ora 21.00.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Bataie pe marca
Bataie pe marca "Rezist", simbolul protestelor fata de OUG 13. Cine a depus acte pentru infiintarea unui partid cu acest nume

Un nou partid cu numele ''Rezist'' incearca sa isi faca aparitia in viata politica din Romania. Un timisoarean a inceput deja procedura de inregistrare si a depus la Tribunalul Bucuresti documentele.

Ion Tiriac:
Ion Tiriac: "Protestele au fost ilegale. Eu intre un hot si un prost, prefer hotul". Oana Roman, atac la adresa magnatului

Omul de afaceri Ion Tiriac afirma ca protestele anti-guvernamentale au fost ilegale, cu oameni "manati din spate de cineva".

Romanii au protestat atat in Piata Victoriei, cat si in Piata Constitutiei sau la Paris.
Romanii au protestat atat in Piata Victoriei, cat si in Piata Constitutiei sau la Paris. "Sa se lase de prostii"

Romanii au iesit duminica seara din nou in strada, la Bucuresti. Oamenii au marsaluit din Piata Victoriei pana in Piata Constitutiei si si-au strigat nemultumirile - de aceasta data, in fata Palatului Parlamentului.

Noi proteste in toata tara. 2.500 de persoane s-au indreptat, in mars, de la Piata Victoriei la Palatul Parlamentului
Noi proteste in toata tara. 2.500 de persoane s-au indreptat, in mars, de la Piata Victoriei la Palatul Parlamentului

In Capitala, dar si in Brasov, Cluj, Iasi, Timisoara si Arad, oamenii au iesit din nou in strada duminica seara, pentru a protesta impotriva guvernului.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.