Protest cu sute de persoane in Piata Victoriei. "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu". Mesajul aparut la Sibiu. VIDEO

Ultima actualizare: 22-03-2017 07:03
protest victoriei

Cateva sute de manifestanti s-au adunat in Piata Victoriei, in a saptea duminica de proteste, acestia scandand "Demisia”, "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, “Nu pe Olguta, sustinem pe Codruta” si "DNA sa vina sa va ia”.

 

 

UPDATE 21:30 Aproximativ 100 de persoane participa la un protest antiguvernamental si la Cluj-Napoca, multimea organizand si un mars in centrul orasului. scandeaza "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, "Hotii, hotii” sau "Uniti salvam toata Romania”.

Oamenii s-au adunat in Piata Unirii din Cluj-Napoca, duminica, incepand cu ora 18.00, acestia organizandu-se prin intermediul retelelor de socializare.

Ei au pornit in mars in jurul orei 20:00 si scandeaza "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, "Hotii, hotii” sau "Uniti salvam toata Romania”.

De asemenea, oamenii au steaguri tricolore si pancarte.

Si la Brasov aproximativ 30 de persoane s-au adunat in fata Prefecturii judetului scandand lozinci antiguvernamentale.

Protestatarii cer demisia Guvernului, a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. Ei striga ”In democratie hotii stau la puscarie!” si ”PSD, ciuma rosie!“. Desi fusesera anuntate proteste similare si la Timisoara si Galati, acestea nu au mai avut loc.

Protest in Bucuresti

Protestatarii au inceput sa vina in Piata Victoriei de la ora 18.00, cu steaguri tricolore si cu pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Manifestantii sufla in vuvuzela si scandeaza “Demisia”, “DNA nu uita, noi suntem de partea ta”, “Nu pe Olguta, sustinem pe Codruta”, “Romania cere fara gratiere”.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie "Obositi, dar tot aici", “Mai bine prost in Piata decat hot analfabet in Parlament si Guvern”, “Va e frica de noi ca suntem prea inteligenti pentru voi”.

Protestul a fost anuntat pe Facebook, sub sloganul "Pana aici! Plecati acasa! Mainile jos de pe DNA si Parchet!”.

Protestatarii cer demisia guvernului Grindeanu, precum si a sefului Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea si a presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. Alt motiv de protest il mai reprezinta si numirile politice din domeniul sanatatii.

Organizatorii sunt de parere ca " Romania se indreapta cu pasi repezi catre faliment”, din cauza deciziei ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar si din cauza adoptarii OUG 9/2017, care da dreptul institutiilor de a cheltui bani chiar daca au depasit bugetul.

Proteste asemanatoare au fost anuntate pe Facebook si in Sibiu, Cluj, Brasov, Galati si Timisoara.

Protest la Sibiu. "Deputat Catalin Radulescu, sunt in Piata Mare din Sibiu, vino sa ma impusti”

Aproximativ 80 de persoane protesteaza, duminica, in Piata Mare, din Sibiu, scandand lozinci de genul: "Guvern de hoti si mafioti”. Protestatarii s-au strans in Piata Mare incepand cu ora 19.00, iar o jumatate de ora mai tarziu au pornit in mars pe bulevardul pietonal din centru, dupa ce au intonat Imnul National. Multe pancarte purtate de catre protestatari sunt desenate sub forma unei tinte de tir pe care este scris: "Deputat Catalin Radulescu, sunt in Piata Mare din Sibiu, vino sa ma impusti”.


Foto: www.sibiu100.ro

Oamenii au pancarte cu mesaje impotriva Guvernului si a PSD, dar cele mai multe mesaje i se adreseaza deputatului PSD Catalin Radulescu, cel care a declarat ca ar impusca protestatarii.

Multe dintre pancarte sunt desenate sub forma unei tinte de tir pe care protestatarii au scris: "Deputat Catalin Radulescu, sunt in Piata Mare din Sibiu, vino sa ma impusti”.

De asemenea, oamenii au mesaje impotriva Curtii Constitutionale si a Avocatului Poporului, pe care le considera "aservite” PSD.

Protestatarii scandeaza "Guvern de hoti si mafioti”, "DNA sa vina sa va ia”, "PSD, ciuma rosie”, "CCR, sluga PSD” si "Vrem justitie, nu coruptie”.

Marsul a avut loc pe un traseu scurt de aproximativ 500 de metri, pana in capatul bulevardului central si inapoi in Piata Mare, unde oamenii s-au prins in Hora Unirii.

Protestul de la Sibiu este autorizat sa se desfasoare pana la ora 21.00.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO