Noi detalii în cazul studentei din Galați, decedată în urma unor diagnostice greșite. Procurorii s-au autosesizat
Procurorii s-au autosesizat în cazul studentei de 21 de ani din Galați, care a murit în urma unei infecții în spital. Ei au deschis un dosar penal de ucidere din culpă.
Moartea tinerei, studentă la Facultatea de Medicină, este cercetată și de șefii Spitalului de Urgență din Galați. Rudele îi acuză pe medici că i-ar fi pus diagnosticul greșit, de două ori, și că au operat-o târziu, abia după ce le-au arătat o fotografie cu o infecție pe care o avea față. Intervenția a fost întârziată și pentru că, la un moment dat, copleșită de informațiile contradictorii primite, mama tinerei s-a certat cu chirurgul și a luat fata acasă.
Mihaela avea 21 de ani și urma, în același timp, cursurile Facultății de Medicină și ale Școlii Postliceale de Asistente. Prima dată a ajuns la Spitalul de Urgență din Galați acum aproape trei săptămâni, cu dureri de spate. Mama ei spune că a fost preluată de un neurochirurg, care i-ar fi pus diagnosticul după un consult superficial.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
„Un diagnostic greșit, deci subliniez, greșit, adică lombosciatică, fără să se apropie de ea. Pur și simplu a întrebat-o, ea i-a spus că o doare spatele, «da, lombosciatică»”, a spus mama tinerei.
Cu diagnosticul de lombosciatică, tânăra a fost trimisă acasă că să se trateze cu calmante. Dar starea ei s-a agravat, așa că a doua zi a revenit la spital. Medicul și-a menținut diagnosticul și i-a recomandat să facă un RMN.
Apoi, după încă o zi, după ce, singură fata a descoperit că are un abces perianal a revenit a treia oară la spital.
„Doamnele de acolo mi-au zis: «a, pentru o durere în spate veniți iar?», dar eu, făcându-i o poză cu acest abces, i-am arătat la doamna doctor și - pe urmă - când a văzut, atunci s-a schimbat la 180 de grade: «chemați repede chirurgul, că fata asta are abces și o să moară»”, a mai spus mama fetei.
A urmat o decizie greșită a familiei Mihaelei - care, în urma unor neînțelegeri cu chirurgul, - a decis să o ia din nou pe tânără acasă. Abia ziua următoare fata a intrat în operație, la 3 zile de la prima vizită la medic, când a primit diagnosticul greșit de lombosciatică. Infecția i se raspandise în tot corpul, iar chirurgul i-a anunțat familia că are puține șanse de supraviețuire.
„A zis să așteptăm și să facă Dumnezeu o minune, că el și-a făcut treaba”, a transmis mătușa tinerei.
Însă inima Mihaelei a încetat să mai bată. Părinții acuză și că, în spital, fiica lor s-ar fi infectat cu bacterii nosocomiale care i-au grăbit sfârșitul.
„Duminică la 11 dimineața, analizelei ei erau bune. După operație deja analizele erau dezastruoase. Începând de a doua zi au început să îi apară: ba E-coli, ba Klebsiella. După aceea a apărut și zona zoster, i-au cedat și organele”, a adăugat mama fetei.
Familia Mihaelei i-a reclamat la conducerea spitalului pe medicii pe care îi consideră vinovați de moartea ei. Șefii unității sanitare fac verificări.
Doctorul care i-a pus tinerei diagnosticul greșit de lombosciatică nu a dorit să fie filmat și a transmis punctul lui de vedere prin purtătorul de cuvânt al spitalului.
„A beneficiat de toate îngrijirile medicale și investigațiile necesare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.
Familia fetei urmează să sesize și Parchetul.
Parchetul s-a autosesizat în cazul tinerei de 21 de ani. Deocamdată dosarul este în REM, adică se fac cercetări pentru ucidere din culpă asupra faptei și nu asupra vreunei persoane implicate.
Familia, evident, este cu totul bulversată, miercuri ar trebui să aibă loc înmormântarea. Abia după aceea se va putea pune problema audierii părinților Mihaelei.
Sunt numeroase întrebări pentru care procurorii sunt nevoiți să găsească răspunsuri. De ce, de exemplu, pe certificatul constatator al decesului fetei nu apare, la cauze, nicio infecție nozocomială, în condițiile în care mama Mihaelei spune că analizele studentei, cât încă mai era în viață, au evidențiat E.coli și Klebsiella.
De ce documentele medicale arată că fata a murit sâmbătă seară, iar mama a fost anunțată abia duminică dimineață? Pentru toate aceste necunoscute procurorii vor încerca să găsească răspunsuri.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: spital, studenti, galati, medicina, diagnostic,
Dată publicare:
16-11-2021 16:17