A fost confirmat primul caz din judeţul Galaţi de infectare cu tulpina Omicron

Ultima actualizare: 27-12-2021 18:02
omicron
Shutterstock

A fost confirmat primul caz din judeţul Galaţi de infectare cu tulpina Omicron. Este un bărbat de 32 de ani, venit din Marea Britanie, nevaccinat.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a anunţat faptul că a fost confirmat primul caz din judeţul Galaţi de infectare cu tulpina Omicron. Potrivit autorităţilor, este vorba despre un bărbat de 32 de ani, venit din Marea Britanie, în data de 17 decembrie, nevaccinat.

Conform autorităţilor de sănătate publică, este vorba despre un bărbat de 32 de ani, venit din Marea Britanie, în data de 17 decembrie, nevaccinat.

Acesta s-a carantinat în comuna Şendreni imediat după sosire, iar în data de 21 decembrie a manifestat simptomatologie specifică infectării cu coronavirus, fiind testat în aceeaşi zi.

Ulterior, în urma analizelor, a venit confirmarea că este infectat cu tulpina Omicron. Pacientul este la domiciliu şi are o stare generală bună.

Încă 13 cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate luni, în România

Cele mai multe persoane infectare, în număr de 10, sunt din municipiul București, alte 2 persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați.

Persoanele infectate cu tulpina OMICRON ( 5 bărbați, 7 femei și un copil) au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar 7 dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19. Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 38 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO