Ninsori abundente in toata tara in urmatoarele doua zile. Prognoza meteo pana luni

×
Codul embed a fost copiat

Sambata continua racirea vremii si va ninge in toata tara. Pana maine seara, la ora 18:00, Capitala si 18 judete se afla sub avertizare cod portocaliu.

Aflati informatii actualizate despre starea traficului, situatia drumurilor precum si prognoza meteo in detaliu de pe vremea.stirileprotv.ro. Capitala si 18 judete sunt sub cod portocaliu de ninsori si viscol incepand de vineri.

Prognoza meteo pentru SAMBATA, 25 IANUARIE, la nivelul intregii tari

Astazi, vor cadea ninsori abundete in cea mai mare parte a Olteniei, pe unde stratul de zapada poate depasi 30 - 40 de centimetri, vantul va sufla cu peste 70 km/h si va viscoli ninsoarea. Astazi si la noapte viscolul se va intensifica si in zona Munteniei, pe unde se anunta ninsori abundente si rafale de vant de peste 75 -80 km/h. In judetele atentionate cu cod galben va ninge, se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va depasi 60 -70 km/h si va viscoli ninsoarea.

Sambata racirea vremii continua si va ninge in toata tara. Ninsorile vor fi mai abundente in sud, in sud-est, in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si de Curbura, pe unde cantitatile cantitatile de precipitati vor depasi 20 l/mp si se va depune un strat consistent de zapada. In jumatatea de sud a Dobrogei, la inceputul zilei vor cadea precipitati mixte si se poate depune polei.

Citește și
zapada croatia
COD PORTOCALIU DE NINSOARE. Avertismentul emis de MAE pentru romanii care vor sa plece in Ungaria, Croatia si Slovenia
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, in sudul Moldovei si al Banatului si la munte vantul va sufla tare, cu rafale de peste 60-70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita. Maximele termice se vor situa intre minus 13 grade in nordul Moldovei si 3-4 grade, cu plus in sudul litoralului. Avem si o avertizare cod portocaliu de viscol pentru jumatatea nordica a judetului Olt inclusiv municipiul Slatina pana la ora 11 si jumatate.Viteza vantului la rafala va atinge si depasi 70-75 km/h.

Dobrogea
In Dobrogea si in Baragan cerul ramane acoperit de nori, va ninge si se va depune un strat consistent de zapada. Vantul va sufla cu putere si va viscoli ninsoarea. La inceputul zilei, in sudul Dobrogei vor cadea precipitatii mixte si se poate forma polei.

Moldova
Vreme severa gasim si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, cu ninsori viscolite si temperaturi foarte scazute.In jumatatea nordica a Moldovei va fi extrem de frig: gerul va persista chiar si pe timpul zilei. Va ninge, insa pe aici nu vom avea cantitati insemnate de precipitatii.Maximele nu vor depasi minus 9 grade Celsius.

Transilvania
In nordul Transilvaniei si in Maramures asteptam vreme inchisa si ninsori slabe. Vantul nu va exagera, iar temperaturile se vor situa in jurul valorii de zero
grade.

Banat
Ninsorile nu ocolesc nici tinuturile vestice, iar in sudul Banatului si in zona montana acestea vor fi mai abundente si vor fi insotite de vant nervos. Temperaturile scad simtitor fata de ziua trecuta: dupa pranz se vor inregistra cel mult 2 grade.

La Munte
Va ninge si in centrul Romaniei, iar in zona montana cantitatile de precipitatii vor fi insemnate si vantul va viscoli ninsoarea sau va spulbera zapada deja depusa. Se raceste fata de ieri si cel mai frig va fi in depresiuni. Cele mai mari cantitati de precipitatii, de peste 20 l/mp, se vor inregistra in Muntii Banatului, in Carpatii de Curbura si in Carpatii Meridionali. Vantul, va sufla cu putere si va viscoli ninsoarea; temperaturile scad in majoritatea statiunilor.

Vreme de iarna grea se anunta si in sud-vestul tarii, cu ninsori abundente si vant ce poate depasi la rafala 70 km/h. Maximele se vor opri la 1-2 grade, dar vantul va accentua senzatia de frig.

Bucuresti
Capitala se va afla pana duminica seara sub cod portocaliu de vremea rea. Se anunta ninsori abundente si intensificari sustinute ale vantului, care va depasi la rafala 60 -70 km/h.Maxima prognozata este de minus 5 grade; duminica dimineata se vor inregistra in jur de minus 8 grade.

Vineri noapte Autostrada 1, Bucuresti - Pitesti, a fost inchisa din cauza viscolului si a vizibilitatii foarte reduse. AICI GASITI SITUATIA ACTUALIZATA A DRUMURILOR.

Prognoza pentru urmatoarele zile la nivelul intregii tari

Duminica, va ninge in sud, in est si local in rest, iar in Dobrogea va mai fi lapovita si se va depune polei, iar vantul ramane intens in sud-est. Luni, va ninge in jumatatea estica iar vantul va viscoli ninsoarea in sud-est, iar marti va ninge in nord si in nord-est, iar noaptea in sud si in sud-vest.
Temperaturile vor fi in crestere usoara incepand de luni.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Ce ar insemna CODUL ROSU de ninsori in Romania. ANM: Seamana cu situatia de acum doi ani
Ce ar insemna CODUL ROSU de ninsori in Romania. ANM: Seamana cu situatia de acum doi ani

Viscolul si ninsorile vor lovi de vineri noapte in mare parte din tara si trebuie sa fim pregatiti si pentru un eventual cod rosu. 16 judete de vineri seara de la ora 19:00 sub cod galben, iar alte 10, plus Capitala, sub cod portocaliu.

COD PORTOCALIU DE NINSOARE. Avertismentul emis de MAE pentru romanii care vor sa plece in Ungaria, Croatia si Slovenia
COD PORTOCALIU DE NINSOARE. Avertismentul emis de MAE pentru romanii care vor sa plece in Ungaria, Croatia si Slovenia

MAE a transmis, vineri, o serie de atentionari de calatorie pentru Ungaria, Croatia si Slovenia, informandu-i pe cei care doresc sa se deplaseze in aceste tari asupra faptului ca au fost emise avertismente meteorologice care prevad ninsori abundente.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.