Starea drumurilor blocate dupa ce ANM a dat avertizare nowcasting de COD ROSU

×
Codul embed a fost copiat

ANM a anuntat miercuri la pranz ca sase din judetele aflate in cod portocaliu de viscol vor intra in cod rosu pana seara la ora 22:00.

Situatia drumurilor blocate de zapada pe perioada codului portocaliu de viscol si ninsoare va fi disponibila in timp real si pe www.stirileprotv.ro, iar soferii pot cere informatii direct de la sursa, prin urmatoarele numere de telefon:

Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360, cat si de la Dispeceratele DRDP Bucuresti (021-318.66.97), DRDP Craiova (0251-408.700), DRDP Timisoara (0256-246.620).

AICI GASITI INFORMATII IN TIMP REAL DESPRE STAREA DRUMURILOR!

TOATE INFORMATIILE LEGATE DE STAREA DRUMURILOR, CURSELOR AERIENE SI FEROVIARE:

Citește și
cod portocaliu
COD PORTOCALIU in Capitala si 14 judete, de miercuri. "Calmul dinaintea furtunii" in zonele care au fost ingropate sub zapada
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

- STAREA DRUMURILOR

- CURSELE AERIENE

- TRAFIC FEROVIAR - MERSUL TRENURILOR

MARTI, 28 IANUARIE

VEZI AICI DETALIILE DE AZI

UPDATE 23:20 Traficul rutier este intrerupt marti seara, din cauza conditiilor meteo, pe tronsoane din A2 si doua drumuri nationale, in judetele Calarasi, Ialomita, Galati si Vrancea, informeaza Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR). Conform datelor centralizate la ora 22.30, A2 este blocata pe tronsonul Lehliu - Fetesti. De asemenea, nu se circula pe DN 23B Maicanesti - Ciorasti (Vrancea) si DN 24D Balabanesti - Tulucesti (Galati). InfoTrafic mai informeaza ca sunt instituite restrictii de tonaj pe DN 22 Ramnicu Sarat (Buzau) - Braila (7,5 tone), DN 2C Pogoanele - Costesti (Buzau) (3,5 tone) si DN 3B Calarasi - Fetesti (Ialomita) (7,5 tone). In plus, a fost impusa o restrictie de circulatie pe DN7C (Transfagarasan), pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe tronsonul kilometric 57 - 104, in zona localitatii argesene Arefu. Totodata, pana la sfarsitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins intre kilometrii 104 (Piscu Negru) si 130+800 (Balea Cascada) este inchis, ca in fiecare iarna.

UPDATE 23:00 Toate drumurile judetene din Vrancea au fost deschise circulatiei marti seara, cand mai era blocat un singur drum national, respectiv DN 23 B Maicanesti - Ciorasti, unde echipele de deszapezire actioneaza si la ora transmiterii acestei stiri. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea, Cristina Duta, si numarul localitatilor unde accesul nu se poate realiza pe sosele a scazut, astfel ca, la ora transmiterii acestei stiri, doar trei sate din comuna Maicanesti - Stupina, Ramniceni si Slobozia Boteni - mai sunt inca izolate.

UPDATE 22:30 Nicio localitate din judetul Buzau nu mai era izolata, marti seara, dupa ce luni in peste 50 de localitati nu se putea ajunge, noua drumuri judetene fiind insa in continuare blocate, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, Marius Sarbescu. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, Marius Sarbescu, marti seara s-a reusit deblocarea tuturor comunelor buzoiene, numeroase echipaje de interventie fiind mobilizate pentru ajutorarea localnicilor din comunele izolate de nameti.

UPDATE 09:15 Circulatia pe autostrazile A3 si A2 Bucuresti - Lehliu, inchisa de sambata, a fost redeschisa marti dimineata, iar in continuare se intervine pentru indepartarea zapezii pe tronsonul Lehliu - Drajna.

Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), circulatia pe autostrada A2 Bucuresti - Lehliu a fost deschisa marti, de la ora 08.30, pentru toate categoriile de vehicule.

De asemenea, de la ora 9.00 a fost deschisa circulatia si pe autostrada A3, intre Centura Bucuresti si Ploiesti.

Traficul a fost deschis marti dimineata si pe DN 22 intersectie DN 22D - limita judet Constanta, DN 22F Horia - Nalbant, DN 22D Macin - Horia, DN 2 limita judet Ialomita - Focsani, DN 1B limita judet Prahova - intersectie DN 2, DN 2N Dumbraveni - Jitia, DN 23A Focsani - Ciorasti, DN 10 si DN 22A.
Pe DN 2C, DN 2B, DN 3 Lehliu - Calarasi si DN 3A limita judet Drajna - Fetesti, circulatia a fost deschisa pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata sub 7,5 tone.

Circulatia pe A1 Bucuresti - Pitesti, A3 Bucuresti - Ploiesti si pe A2, pe tronsonul Bucuresti - Fetesti, a fost inchisa sambata, din cauza ninsorii si a viscolului.

Traficul pe autostrada A1 a fost redeschis luni dimineata.

LUNI, 27 IANUARIE

UPDATE 23: 00 Astfel, conform datelor centralizate la 21.45, nu se circula pe A2 București - Fetești si A3 Centura București - Ploiești. Circulatia este, de asemenea, intrerupta pe DN 21A Baraganu (județul Constanța) - Țandarei (județul Ialomița), DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (județul Buzau) - Braila, Smardan - Garvan și Caugagia (județul Tulcea) - Ovidiu (județul Constanța) si DN 22A Harșova (județul Constanța) - Ciucurova (județul Tulcea) - Cataloi (județul Tulcea).

Potrivit InfoTrafic, nu se circula nici pe DN2B Buzau - Vizireni, DN 22D Macin - Atmagea (județul Tulcea), DN 22E Garvan - I.C. Bratianu (județul Tulcea), DN 22F Horia - Nalbant (județul Tulcea), DN 23A Focșani - Gologanu - Cioraști (județul Vrancea), DN 23B Maicanesti - Ciorasti (județul Vrancea), DN 24D Balabanesti - Tulucești (județul Galați), DN 2C Costești (județul Buzau) - Padina - Slobozia (județul Ialomița), DN 2N Bogza - Dumbraveni - Jitia (județul Vrancea), DN 3 Lehliu Gara - Calarași si DN 3B Fetești - Chirana (județul Ialomița).

UPDATE 19:00 Mai bine de 100 de trenuri au fost anulate luni in toata tara, iar cele care au circulat, au avut intarzieri uriase. Numai in Gara de Nord, din Bucuresti, garniturile au acumulat intarzieri de peste 2 zile.

Iar lucrurile ar fi fost si mai grave daca vechile utilajele de deszapezire ale CFR ar fi ramas blocate pe traseu, ca in alti ani.

CFR are 10 astfel de utilaje cu care incearca sa curete liniile de cale ferata. 4 au peste 40 de ani vechime, dar chiar si asa sunt extrem de utile in aceste zile. Fara ele, circulatia trenurilor din anumite zone pur si simplu ar fi paralizat.

Cu ajutorul unui plug special, numit spargator de gheata, utilajul reuseste sa distruga si blocurile formate intre sine. Altfel, un tren normal nu ar reusi sa treaca.

De altfel, motorul utilajului este unul de tip Maybach si pune in functiune trenul, dar si frezele uriase.

Chiar si utilajul are limitele sale.

Cu toate acestea, unii mecanici de locomotiva care au fost luni pe trenurile de pasageri sunt nemultumiti.

Este vorba de o intarziere de 2 ore si jumatate, de inteles pentru unii pasageri, inacceptabila pentru altii.

Desi au acumulat intarzieri, cei de la CFR Calatori spun ca au incercat sa mentina legaturile dintre orasele mari. Pasagerii care s-au trezit cu trenurile anulate au putut sa-si recupereze banii.

ORA 15:57 Centrul InfoTrafic anunta ca traficul a fost redeschis pe DN1D, intre localitațile Albesti (judetul Prahova) și Urziceni (judetul Ialomita).

ORA 14:00 Traficul rutier mai este intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele a doua autostrazi si a 19 drumuri nationale, astfel:

- A2 Bucuresti – Fetesti;
- A3 Centura Bucuresti – Ploiesti;
- DN 1B Mizil (judetul Prahova) – Buzau;
- DN 1D Urziceni- Jilavele(judetul Ialomita)-;
- DN 2 Urziceni(judetul Ialomita) – Focsani (judetul Vrancea);
- DN 21A Baraganu (judetul Constanta) – Tandarei (judetul Ialomita);
- DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (judetul Buzau) – Braila, Smardan – Garvan si Caugagia (judetul Tulcea) – Ovidiu (judetul Constanta);
- DN 22A Harsova (judetul Constanta) – Ciucurova (judetul Tulcea) – Cataloi (judetul Tulcea);
- DN 22D Macin – Horia – Ciucurova (judetul Tulcea);
- DN 22E Garvan – I.C. Bratianu (judetul Tulcea);
- DN 22F Horia – Nalbant (judetul Tulcea);
- DN 23 Focsani – Maicanesti (judetul Vrancea) – Braila;
- DN 23A Focsani – Gologanu – Ciorasti (judetul Vrancea);
- DN 23B Dumbraveni – Bogza (judetul Vrancea);
- DN 24D Varlezi – Tulucesti (judetul Galati);
- DN 2C Costesti (judetul Buzau) – Padina – Slobozia (judetul Ialomita);
- DN 2N Bogza – Dumbraveni – Jitia (judetul Vrancea);
- DN 3 Lehliu Gara – Calarasi;
- DN3A Lehliu Gara - Drajna- Fetesti;
- DN 3B Fetesti – Chirana (judetul Ialomita).
 

ORA 13:00 S-a redeschis traficul pe tronsonul DN31 Manastirea – Calarasi (judetul Calarasi) si DN21 Calarasi- Braila.

De asemenea, incepand cu ora 12.20, s-a redeschis circulatia si pe DN2A, tronsonul Urziceni – Slobozia.

ORA 12:00 Doua linii ferate inchise, 13 cu trafic restrictionat, 81 de trenuri anulate din cauza viscolului

Liniile de cale ferata Bucuresti Sud-Oltenita si Ploiesti Sud-Urziceni sunt inchise din cauza viscolului, pe alte 13 circulatia este restrictionata, iar 81 de trenuri au fost anulate din cauza vremii, potrivit CFR Calatori.

Conform situatiei centralizate pana la ora 11.00, trenul Bucuresti Nord - Vatra Dornei are 100 de minute de intarziere, iar trenul care circula pe ruta Unghieni - Bucuresti Nord ajunge la destinatie cu aproximativ 90 de minute intarziere.

Pe 13 linii circulatia este restrictionata din cauza stratului de zapada, a vantului puternic, a viscolului sau din cauza unor avarii.

Liniile de cale ferata Bucuresti Sud - Oltenita si Ploiesti Sud - Urziceni sunt inchise din cauza viscolului, iar 81 de trenuri sunt anulate luni.

ORA 12:00 S-a redeschis circulatia pe tronsonul DN 2, limita judetului Buzau – Focsani (km 152+430 metri – km 180+255 metri) si pe sectorul DN 2 Bucuresti – Urziceni (km 18+000 metri – km 55+000 metri), masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone.

De asemenea, a fost reluat traficul rutier pe DN21 Calarasi – Drajna, pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone.

ORA 10:50 Traficul rutier este intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele a doua autostrazi si a 22 drumuri nationale, astfel:
- A2 Bucuresti – Fetesti;
- A3 Bucuresti – Ploiesti;
- DN 1B Mizil (judetul Prahova) – Buzau;
- DN 1D Albesti (judetul Prahova) – Urziceni (judetul Ialomita);
- DN 2 Afumati (judetul Ilfov) – Focsani (judetul Vrancea);
- DN 21 tronsoanele Calarasi – Slobozia (Ialomita) si Braila – Baraganul;
- DN 21A Baraganu (judetul Constanta) – Tandarei (judetul Ialomita);
- DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (judetul Buzau) – Braila, Smardan – Garvan si Gaugagia (judetul Tulcea) – Ovidiu (judetul Constanta);
- DN 22A Harsova (judetul Constanta) – Ciucurova (judetul Tulcea) – Cataloi (judetul Tulcea);
- DN 22D Macin – Horia – Ciucurova (judetul Tulcea);
- DN 22E Garvan – I.C. Bratianu (judetul Tulcea);
- DN 22F Horia – Nalbant (judetul Tulcea);
- DN 23 Focsani – Maicanesti (judetul Vrancea) – Braila;
- DN 23A Focsani – Gologanu – Ciorasti (judetul Vrancea);
- DN 23B Dumbraveni – Bogza (judetul Vrancea);
- DN 24D Varlezi – Tulucesti (judetul Galati);
- DN 2A Urziceni – Slobozia (judetul Ialomita);
- DN 2C Costesti (judetul Buzau) – Padina – Slobozia (judetul Ialomita);
- DN 2N Bogza – Dumbraveni – Jitia (judetul Vrancea);
- DN 2R Jitia – Vintileasca (judetul Vrancea);
- DN 3 Fundulea (judetul Calarasi) – Calarasi;
- DN 31 Manastirea (judetul Calarasi) – Calarasi;
- DN 3A Drajna (judetul Calarasi) – Fetesti (judetul Ialomita);
- DN 3B Fetesti – Chirana (judetul Ialomita).


De asemenea, pe alte 15 drumuri nationale importante sunt instituite restrictii privind masa totala maxima autorizata a vehiculelor rutiere, astfel:
- DN 1 Brasov – Ploiesti, peste 7,5 tone;
- DN 1A Brasov – Sacele – Cheia – Valeni de Munte – Ploiesti, peste 7,5 tone;
- DN 1B Ploiesti – Mizil, peste 7,5 tone;
- DN 2A Giurgeni (Ialomita) – Constanta, peste 7,5 tone;
- DN 28A Pascani – Motca, peste 7,5 tone;
- DN 10 Buzau – Siriu (Buzau), peste 7,5 tone;
- DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanta), peste 7,5 tone;
- DN 31 Oltenita – Manastirea (judetul Calarasi), peste 7,5 tone;
- DN 4 Bucuresti – Oltenita (Calarasi), peste 7,5 tone;
- DN 41 Oltenita (Calarasi) – Daia (Giurgiu), peste 7,5 tone;
- DN 5 Centura Bucuresti – Giurgiu, peste 7,5 tone;
- DN 71 tronsonul Baldana – Fieni, peste 7,5 tone si tronsonul Fieni – Moroieni – limita cu judetul Prahova, peste 3,5 tone;
- DN 72 Gaesti – Targoviste – Moroieni (Dambovita), peste 7,5 tone;
- DN 72A Targoviste – Campulung (Dambovita), peste 7,5 tone;
- DN Centura Bucuresti Bragadiru – Jilava (Ilfov), peste 7,5 tone.

Pe calea ferata, a relatiile Ploiesti – Urziceni si Bucuresti Sud – Oltenita sunt inchise.

Porturile maritime raman in continuare inchise, atat pentru traficul maritim, cat si pentru cel fluvial.
 
ORA 10:30 Tren cu 80 de pasageri, ramas blocat in judetul Dambovita

Un tren care circula pe ruta Bucuresti - Targoviste si in care se afla aproximativ 80 de pasageri a ramas blocat, luni, in apropierea localitatii Nucet din judetul Dambovita, dupa ce plugul aflat in fata locomotivei pentru a deszapezi calea ferata s-a defectat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita, Eduard Telea, trenul este blocat in apropierea localitatii Nucet, dupa ce plugul din fata locomotivei s-a defectat si nu mai poate asigura deszapezirea liniei ferate.

In garnitura feroviara se afla aproximativ 80 de pasageri, care vor fi preluati cu doua autobuze si transportati la destinatie.

ORA 09:00 A fost redeschis circulatiei publice tronsonul DN 2B cuprins intre localitatile Braila – Sindreni - Galati si tronsonul DN 22B cuprins intre localitatile Dig Braila si Galati.

ORA 08.15 CNADNR anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale ca, din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusa, circulatia rutiera a fost inchisa pe drumul national DN 25A, km 0+000 – km 7+340, Hanu Conachi – Nanesti.

ora 07.00 CNADNR anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale caa fost ridicata restrictia impusa vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN7, Rm. Valcea – Pitesti astfel circulatia rutiera este deschisa pentru toate categoriile de vehicule. Restrictia ramane in vigoare pentru sectorul de drum DN7 Pitesti – Gaesti – Bucuresti.

ORA 07:00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de politie, ca la aceasta ora (07.00) traficul rutier este intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele a doua autostrazi si a 24 drumuri nationale, astfel:
- A2 Bucuresti – Fetesti;
- A3 Bucuresti – Ploiesti;
- DN 1B Mizil (judetul Prahova) – Buzau;
- DN 1D Albesti (judetul Prahova) – Urziceni (judetul Ialomita);
- DN 2 Afumati (judetul Ilfov) – Focsani (judetul Vrancea);
- DN 21 tronsoanele Calarasi – Slobozia (Ialomita) si Braila – Baraganul;
- DN 21A Baraganu (judetul Constanta) – Tandarei (judetul Ialomita);
- DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (judetul Buzau) – Braila, Smardan – Garvan si Gaugagia (judetul Tulcea) – Ovidiu (judetul Constanta);
- DN 22A Harsova (judetul Constanta) – Ciucurova (judetul Tulcea) – Cataloi (judetul Tulcea);
- DN 22B Dig Braila – Galati;
- DN 22D Macin – Horia – Ciucurova (judetul Tulcea);
- DN 22E Garvan – I.C. Bratianu (judetul Tulcea);
- DN 22F Horia – Nalbant (judetul Tulcea);
- DN 23 Focsani – Maicanesti (judetul Vrancea) – Braila;
- DN 23A Focsani – Gologanu – Ciorasti (judetul Vrancea);
- DN 23B Dumbraveni – Bogza (judetul Vrancea);
- DN 24D Varlezi – Tulucesti (judetul Galati);
- DN 2A Urziceni – Slobozia (judetul Ialomita);
- DN 2B Buzau – Braila – Galati;
- DN 2C Costesti (judetul Buzau) – Padina – Slobozia (judetul Ialomita);
- DN 2N Bogza – Dumbraveni – Jitia (judetul Vrancea);
- DN 2R Jitia – Vintileasca (judetul Vrancea);
- DN 3 Fundulea (judetul Calarasi) – Calarasi;
- DN 31 Manastirea (judetul Calarasi) – Calarasi;
- DN 3A Drajna (judetul Calarasi) – Fetesti (judetul Ialomita);
- DN 3B Fetesti – Chirana (judetul Ialomita).

De asemenea, pe alte 16 drumuri nationale importante sunt instituite restrictii privind masa totala maxima autorizata a vehiculelor rutiere, astfel:
- DN 1 Brasov – Ploiesti, peste 7,5 tone;
- DN 1A Brasov – Sacele – Cheia – Valeni de Munte – Ploiesti, peste 7,5 tone;
- DN 1B Ploiesti – Mizil, peste 7,5 tone;
- DN 2A Giurgeni (Ialomita) – Constanta, peste 7,5 tone;
- DN 28A Pascani – Motca, peste 7,5 tone;
- DN 10 Buzau – Siriu (Buzau), peste 7,5 tone;
- DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanta), peste 7,5 tone;
- DN 31 Oltenita – Manastirea (judetul Calarasi), peste 7,5 tone;
- DN 4 Bucuresti – Oltenita (Calarasi), peste 7,5 tone;
- DN 41 Oltenita (Calarasi) – Daia (Giurgiu), peste 7,5 tone;
- DN 5 Centura Bucuresti – Giurgiu, peste 7,5 tone;
- DN 71 tronsonul Baldana – Fieni, peste 7,5 tone si tronsonul Fieni – Moroieni – limita cu judetul Prahova, peste 3,5 tone;
- DN 72 Gaesti – Targoviste – Moroieni (Dambovita), peste 7,5 tone;
- DN 72A Targoviste – Campulung (Dambovita), peste 7,5 tone;
- DN Centura Bucuresti Bragadiru – Jilava (Ilfov), peste 7,5 tone.

Pe calea ferata, relatiile Ploiesti – Urziceni si Bucuresti Sud – Oltenita sunt inchise.

Porturile maritime raman in continuare inchise, atat pentru traficul maritim, cat si pentru cel fluvial.

DUMINICA, 26 IANUARIE

ORA 22:00

Autostrada A1 va fi redeschisa la ora 8:00. Dragnea a cerut ca drumul sa fie eliberat chiar mai devreme, la ora 7:00.

Cat despre drumul spre mare, se lucreaza la decongestionarea DN3, DN3A pentru a putea intra pe A2 apoi. Apoi e o varianta cu drumul dinspre Urziceni. Se va ridica restrictia de tonaj pe DN5. Se va ridica si restrictia pe DN7 intre Ramnicu Valcea si Pitesti. S-a deschis DN77c.

ORA 20:00 Centrul INFOTRAFIC a anuntat ca traficul a fost reluat pe DN1, in judetul Alba, intre localitatile Aiud si Teius, unde a fost restrictionat, in jurul orei 18, din cauza unui accident rutier.

SITUATIA DRUMURILOR INCHISE, LA ORA 20:

- A1 Bucuresti – Pitesti;
- A2 Bucuresti – Fetesti;
- A3 Bucuresti – Ploiesti;
- DN 1B Mizil (Prahova) – Buzau;
- DN 1D Albesti (Prahova) – Urziceni (Ialomita);
- DN 2 Afumati (Ilfov) – Focsani (judetul Vrancea);
- DN 21 tronsoanele Calarasi – Slobozia (Ialomita) si Braila – Baraganul;
- DN 21A Baraganu (Constanta) – Tandarei (Ialomita);
- DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (Buzau) – Braila, Smardan – Garvan si Baia – limita cu judetul Constanta (Tulcea);
- DN 22A Harsova (Constanta) – Ciucurova (Tulcea) – Cataloi (Tulcea);
- DN 22B Dig Braila – Galati;
- DN 22D Macin – Horia – Ciucurova (Tulcea);
- DN 22E Garvan – I.C. Bratianu (Tulcea);
- DN 22F Horia – Nalbant (Tulcea);
- DN 23 Focsani (Vrancea) – Maicanesti (Vrancea) – Braila;
- DN 23A Gologanu – Ciorasti (judetul Vrancea);
- DN 23B Dumbraveni – Bogza (judetul Vrancea);
- DN 24D Varlezi – Tulucesti (Galati);
- DN 2A Urziceni – Slobozia (Ialomita);
- DN 2B Buzau – Braila – Galati;
- DN 2C Costesti (Buzau) – Padina – Slobozia (Ialomita);
- DN 2N Bogza – Dumbraveni – Jitia;
- DN 2R Jitia – Vintileasca;
- DN 3 Fundulea (Calarasi) – Calarasi;
- DN 3A Drajna (Calarasi) – Fetesti (Ialomita);
- DN 3B Fetesti – Chirana.

De asemenea, pe 15 drumuri nationale importante sunt instituite restrictii de tonaj, astfel:

- DN 1 Brasov – Ploiesti, peste 7,5 tone;
- DN 1A Brasov – Sacele – Cheia – Valeni de Munte – Ploiesti, peste 7,5 tone;
- DN 1B Ploiesti – Mizil, peste 7,5 tone;
- DN 2A Giurgeni (Ialomita) – Constanta, peste 7,5 tone;
- DN 7 tronsoanele Valea Mare – Tartasesti (in judetul Dambovita) si Bascov – Ramnicu Valcea, peste 7,5 tone;
- DN 10 Buzau – Siriu (Buzau), peste 7,5 tone;
- DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanta), peste 7,5 tone;
- DN 31 Calarasi – Oltenita (Calarasi), peste 7,5 tone;
- DN 4 Bucuresti – Oltenita (Calarasi), peste 7,5 tone;
- DN 41 Oltenita (Calarasi) – Daia (Giurgiu), peste 7,5 tone;
- DN 5 Centura Bucuresti – Giurgiu, peste 7,5 tone;
- DN 71 tronsonul Baldana – Fieni, peste 7,5 tone si tronsonul Fieni – Moroieni – limita cu judetul Prahova, peste 3,5 tone;
- DN 72 Gaesti – Targoviste – Moroieni (Dambovita), peste 7,5 tone;
- DN 72A Targoviste – Campulung (Dambovita), peste 7,5 tone;
- DN Centura Bucuresti Bragadiru – Jilava (Ilfov), peste 7,5 tone.

Cu privire la traficul feroviar precizam ca relatia Ploiesti – Urziceni, magistrala CF 802 (Ciulnita – Slobozia) si sectia CF 205 (Babeni – Alunu) sunt inchise, iar in statia CF Slobozia toate trenurile sunt anulate.

Porturile maritime raman in continuare inchise, atat pentru traficul maritim, cat si pentru cel fluvial.
 

ORA 18:40 Liniile de cale ferata Bucuresti Sud - Oltenita, Ploiesti - Urziceni si Cilibia - C.A. Rosetti sunt inchise si au fost anulate peste 100 de trenuri, intarzierile fiind si de peste 11 ore, potrivit datelor centralizate de CFR Calatori la ora 17.00.

Totodata, circulatia trenurilor este restrictionata pe alte 15 linii - Braila - Faurei, Branesti - Lehliu, Bucuresti - Urziceni, Buzau - Faurei Fir 2, Comarnic - Valea Larga, Dudesti - Spicu, Faurei - Urziceni, Golesti - Calinesti, Lehliu - Fetesti, Marasesti - Barbosi, Palas - Valu lui Traian, Pitesti - Piatra Olt, Ploiesti - Rimnicu Sarat, Rimnicu Sarat - Adjud si Urziceni - Faurei.
Un numar de 117 trenuri au fost anulate din cauza timpului nefavorabil.

Trenuri cu intarzieri foarte mari mai sunt pe liniile Bucuresti Nord - Salva (680 de minute) si Sibiu - Bucuresti Nord (245 de minute), potrivit situatiei prezentate de CFR Calatori.

ORA 18:10 In judetul Alba, circulatia autovehiculelor este intrerupta pe ambele sensuri de deplasare ale DN 1, intre localitatile Aiud si Teius, din cauza unui accident rutier, in care au fost implicate doua autovehicule (o autocisterna de transport lapte, goala si un autoturism).

Din primele informatii, reiese ca in urma producerii acestui eveniment, o persoana din autoturism a ramas incarcerata, iar principala cauza generatoare este patrunderea pe contrasens a autocisternei.

Ora 17:00 in judetul Harghita, circulatia autovehiculelor este intrerupta pe sensul de deplasare Sovata – Odorheiul Secuiesc al DN 13A, intre localitatile Sovata si Praid, din cauza unui accident rutier, in care au fost implicate doua autovehicule.

Din primele informatii, reiese ca in urma producerii acestui eveniment, trei persoane sunt ranite.

La fata locului se circula pe un fir alternativ, sub indrumarea politiei rutiere, competenta teritorial. Carosabilul este acoperit cu un strat subtire de zapada.

ORA16:00 ORA 15:30 A FOST INCHIS TRAFICUL RUTIER PE DRUMURILE NATIONALE DIN JUDETUL VRANCEA, aflat sub COD ROSU, incepand cu ora 15:00:

- DN 21 Braila – Baraganu;
- DN 22 Braila – Gradistea – limita cu judetul Buzau;
- DN 23 Braila – Gurianca – limita cu judetul Vrancea;
- DN 2B Surdila-Greci – Braila - Sendreni;
- DN 2D Braila – limita cu judetul Galati.
 

ORA 15:30 A FOST INCHIS TRAFICUL RUTIER PE DRUMURILE NATIONALE DIN JUDETUL VRANCEA, aflat sub COD ROSU, incepand cu ora 15:0:

- DN 2 Ramnicu Sarat – limita cu judetul Bacau;
- DN 2D Focsani – Tulnici;
- DN 23 Focsani – Maicanesti – Nanesti;
- DN 23A Focsani – Balesti;
- DN 24 Tisita – Tecuci;
- DN 11A Adjud – Onesti (Bacau);
- DN 2L Tisita – Panciu;
- DN 2M Focsani – Odobesti;
- DN 2N Bogza – Bordesti;
- DN 2R Jitia – Vintileasca.

ORA 15:00 SITUATIA DRUMURILOR INCHISE

A1 Bucuresti – Pitesti;
A2 Bucuresti – Fetesti;
A3 Bucuresti – Ploiesti;
DN 1B Mizil (Prahova) – Buzau;
DN 1D Albesti (Prahova) – Urziceni (Ialomita);
DN 2 Afumati (Ilfov) – limita cu judetul Vrancea;
DN 21 Calarasi – Slobozia (Ialomita);
DN 21A Baraganu (Constanta) – Tandarei (Ialomita);
DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (Buzau) – Braila, Smardan – Garvan si Baia – limita cu judetul Constanta (Tulcea);
DN 22A Harsova (Constanta) – Ciucurova (Tulcea) – Cataloi (Tulcea);
DN 22D Macin – Horia – Ciucurova (Tulcea);
DN 22E Garvan – I.C. Bratianu (Tulcea);
DN 22F Horia – Nalbant (Tulcea);
DN 23 Focsani (Vrancea) – Braila;
DN 23A Gologanu – Ciorasti (Vrancea);
DN 23B Maicanesti – Ciorasti (Vrancea);
DN 24D Varlezi – Tulucesti (Galati);
DN 2A Urziceni – Slobozia (Ialomita);
DN 2B Buzau – Surdila-Greci (Braila);
DN 2C Costesti (Buzau) – Padina – Slobozia (Ialomita);
DN 2N Bogza – Dumbraveni (Vrancea);
DN 3 Fundulea (Calarasi) – Calarasi;
DN 3A Drajna (Calarasi) – Fetesti (Ialomita).
 

De asemenea, pe 15 drumuri nationale importante sunt instituite restrictii de tonaj, astfel:
- DN 1 Brasov – Ploiesti, peste 7,5 tone;
- DN 1A Brasov – Sacele – Cheia – Valeni de Munte – Ploiesti, peste 7,5 tone;
- DN 1B Ploiesti – Mizil, peste 7,5 tone;
- DN 2A Giurgeni (Ialomita) – Constanta, peste 7,5 tone;
- DN 7 tronsoanele Valea Mare – Tartasesti (in judetul Dambovita) si Bascov – Ramnicu Valcea, peste 7,5 tone;
- DN 10 Buzau – Siriu (Buzau), peste 7,5 tone;
- DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanta), peste 7,5 tone;
- DN 31 Calarasi – Oltenita (Calarasi), peste 7,5 tone;
- DN 4 Bucuresti – Oltenita (Calarasi), peste 7,5 tone;
- DN 41 Oltenita (Calarasi) – Daia (Giurgiu), peste 7,5 tone;
- DN 5 Centura Bucuresti – Giurgiu, peste 7,5 tone;
- DN 71 tronsonul Baldana – Fieni, peste 7,5 tone si tronsonul Fieni – Moroieni – limita cu judetul Prahova, peste 3,5 tone;
- DN 72 Gaesti – Targoviste – Moroieni (Dambovita), peste 7,5 tone;
- DN 72A Targoviste – Campulung (Dambovita), peste 7,5 tone;
- DN Centura Bucuresti Bragadiru – Jilava (Ilfov), peste 7,5 tone.

Paul Angelescu - 26 ianuarie

ORA 14:30 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, din cauza viscolului si vizibilitatii reduse, incepand cu ora 14:30, a fost luata masura inchiderii traficului rutier, in ambele sensuri, pe DN 3A, intre localitatile Drajna si Fetesti (intre kilometrii 43 si 78).

INFOTRAFIC a anuntat urmatoarele drumuri au fost redeschise:

DN 31 Mănăstirea – municipiul Călărași;
DN 4 Frumușeni și Oltenița
DN 41 Oltenița – Căscioarele
DN 67C Novaci - Ranca

In continuare, pe aceste drumuri se circulă dificil, in conditii de iarna iar traficul greu ramane restrictionat.

Drumarii au de lucru in continuare in statiunea montana Ranca, in conditiile in care multe masini sunt sub nameti.

"Avem destul de multe masini parcate pe marginea drumului, care sunt sub nameti si pe care trebuie sa le scoatem de acolo.

Turistii vor dori de acum incolo sa plece acasa si, desigur, singuri nu vor putea sa scoata masinile.

Ii ajutam pe toti si ii mai asteptam si alta data in statiune, mai ales ca de acum incolo zapada este din belsug", a declarat Ion Tudor, Seful Sectiei Drumurilor Nationale Gorj.

Stratul de zapada de la Ranca masoara peste o jumatate de metru.

ORA 13:40 In Urziceni, un convoi de100 de automobile, dintre care 20 de TIR-uri, asteapta de 36 de ore sa ajunga la Buzau.
Autoritatile iau in calcul posibilitatea organizarii unui convoi insotit de utilizare de deszapezire.

In Calarasi, un convoi a plecat de la Lehliu la Fundulea, insotit de politie si de o vola.

Autoritatile din Buzau, Braila si Vrancea au anuntat ca sunt pregatite pentru codul rosu care va intra in vigoare la ora 15:00.

ORA 12:50 Cele trei autostrazi si 22 de drumuri nationale sunt inchise, in sud-estul tarii, in timp ce in gara Slobozia toate trenurile sunt anulate, potrivit informarii Centrului Infotrafic de la ora 12.00.

Traficul rutier este intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele celor trei autostrazi A1 Bucuresti - Pitesti, ,A2 Bucuresti - Fetesti, A3 Bucuresti - Ploiesti si pe 22 de drumuri nationale: ,DN 1B Mizil (Prahova) - Buzau, DN 1D Albesti (Prahova) - Urziceni (Ialomita), DN 2 Afumati (Ilfov) - limita cu judetul Vrancea, DN 21 Calarasi - Slobozia (Ialomita), DN 21A Baraganu (Constanta) - Tandarei (Ialomita), DN 22 tronsoanele Ramnicu Sarat (Buzau) - Braila, Smardan - Garvan si Baia - limita cu judetul Constanta (Tulcea), DN 22A Harsova (Constanta) - Cucurova (Tulcea) - Cataloi (Tulcea), DN 22D Macin - Horia - Ciucurova (Tulcea), DN 22E Garvan - I.C. Bratianu (Tulcea), DN 22F Horia - Nalbant (Tulcea), DN 23 Focsani (Vrancea) - Braila, DN 23A Gologanu - Ciorasti (Vrancea), DN 23B Maicanesti - Ciorasti (Vrancea), DN 24D Varlezi - Tulucesti (Galati), DN 2A Urziceni - Slobozia (Ialomita), DN 2B Buzau - Vizireni (Buzau), DN 2C Costesti (Buzau) - Slobozia (Ialomita), DN 2N Bogza - Dumbraveni (Vrancea), DN 3 Fundulea (Calarasi) - Calarasi, DN 31 Calarasi - Oltenita (Calarasi), DN 4 Bucuresti - Oltenita (Calarasi) si DN 41 Oltenita (Calarasi) - Daia (Giurgiu).

Cu privire la traficul feroviar, Centrul Infotrafic informeaza ca relatia Ploiesti - Urziceni si magistrala CF 802 (Ciulnita - Slobozia) sunt inchise, iar in statia CF Slobozia toate trenurile sunt anulate. Porturile maritime raman in continuare inchise, atat pentru traficul maritim, cat si pentru cel fluvial.

ORA 12:24 CFR Calatori: Doua linii inchise, peste 60 de trenuri anulate si intarzieri de pana la 10 ore

Liniile de cale ferata Bucuresti Sud - Oltenita si Ploiesti - Urziceni sunt inchise, pe alte 15 linii circulatia este restrictionata, au fost anulate peste 60 de trenuri, iar unele inregistreaza intarzieri de pana la 10 ore, potrivit celei mai recente informari emise de CFR Calatori.

Totodată, peste 60 de trenuri au fost anulate din cauza timpului nefavorabil si copacilor cazuti pe linii.

ORA 12:13 Militarii intervin, duminica, pe tronsoane ale autostrazilor A1 si A2 si pe drumuri judetene si nationale in judele Valcea, Buzau, Prahova si Braila, iar in prezent participa la mai multe interventii, intre care si una pentru evacuarea unei gravide in localitatea buzoiana Robeasca.

Conform MApN, aproape 300 de militari ai Ministerului Apararii Nationale, cu 35 de mijloace tehnice, au executat, in ultimele 24 de ore, 14 misiuni de interventie in sprijinul populatiei afectate de zapada si viscol.

La solicitarea prefecturii Braila, militarii Diviziei 2 Infanterie au participat la cautarea persoanelor disparute din localitatea Gaiseanca, salvand cele doua persoane.

Militarii intervin la deblocarea traficului pe tronsoane ale autostrazilor A1 si A2 si degajarea zapezii de pe drumurile judetene si nationale in judetele Valcea, Buzau, Prahova si Braila.

In prezent, sunt in derulare 4 interventii la care participa peste 40 militari cu 6 mijloace tehnice, dintre care o interventie in localitatea Robeasca, judetul Buzau, pentru evacuarea-salvarea unei persoane insarcinate.

De asemenea, 50 de militari cu 5 camioane incarcate cu alimente si apa au plecat spre localitatile Salciile si Boldesti Gradistea din judetul Prahova.

ORA 12:09 La aceasta ora 28 de drumuri nationale raman inchise. Niciuna din cele 3 autostrazi nu a fost deschisa.

ORA 11:38 Zece trenuri de calatori au ramas blocate, in noaptea de sambata spre duminica, in garile dintre Ploiesti si Predeal, dupa ce mai multi copaci au cazut pe linia de contact in zona ”Valea Larga”, blocand ambele fire, in prezent un fir fiind redeschis si trenurile trase cu locomotive Diesel.

Potrivit purtatorului de cuvant al CFR, Adrian Vlaicu, circulatia feroviara spre si dinspre Valea Prahovei a fost blocata, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce mai multi copaci au cazut de pe un versant pe calea ferata in zona ”Valea Larga”.

ORA 10:22 Potrivit CNADNR, 29 de drumuri nationale au fost inchise din cauza viscolului

ORA 08:00 Doua linii ferate au fost inchise, mai multe trenuri au intarzieri din cauza viscolului, iar numeroase altele au fost anulate. VEDETI AICI DESPRE CE TRENURI E VORBA.

ORA 07:00 Duminica dimineata, autostrazile A1, A2 si A3 raman in continuare inchise din cauza viscolului. De asemenea, pe 27 de drumuri nationale, circulatia este oprita. Aici puteti vedea drumurile nationale inchise.

ORA 07:00 Autoritatile au anuntat duminica noapte ca alte doua drumuri nationale au fost inchise noaptea trecuta. Este vorba de drumul national DN 24D Balabanesti – Galati, km9+140 – km 84+940 si drumul national DN 22 Caugagia Ovidiu, km 226+625 – km 287+456.

SAMBATA, 25 IANUARIE

20:50 Situatia in acest moment este foarte tensionata in Gara de Nord si asta pentru ca sunt pete 500 de oameni blocati in Bucuresti.

La aceasta ora, trenul de Suceava are o intarziere de peste 3 ore. Sunt intarzieri istorice, cursele Constanta, Iasi, Craiova si Timisoara au intarzieri de 180 de minute, la plecari apar intarzieri de peste 300 de minute.

In ultimele 18 ore, trenurile au avut intarzieri cumulate de peste 4 zile. Zeci de trenuri au fost anulate, macazurile inghetate fiind de vina pentru aceasta situatie.

ORA 20:20 CFR anunta ca 39 de trenuri au intarzieri cuprinse intre o 40 de minute si sapte ore iar  35 de trenuri au fost anulate.

ORA 18:50 CFR anunta ca 25 de trenuri au intarzieri  cuprinse intre o ora si cinci ore. Alte 35 de trenuri au fost anulate.

ORA 18:30 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier este intrerupt pe urmatoarele artere rutiere:

A1 Bucuresti – Pitesti;
A2 Bucuresti – Fetesti;
A3 Bucuresti – Ploiesti;
DN1B Mizil (Prahova) – Buzau;
DN1D Albesti (Prahova) – Urziceni (Ialomita);
DN2 Afumati (Ilfov) – Focsani (Vrancea);
DN21 Calarasi – Slobozia (Ialomita);
DN22 Ramnicu Sarat (Buzau) – Braila;
DN23B Maicanesti – Ciorasti (Vrancea);
DN24D Varlezi (Galati) – Galati;
DN2B Buzau – Vizireni (Buzau);
DN2C Costesti – Padina (Buzau);
DN2N Bogza – Dumbraveni (Vrancea);
DN3 Fundulea (Calarasi) – Calarasi;
DN31 Calarasi – Oltenita (Calarasi);
DN4 Bucuresti – Oltenita (Calarasi);
DN5 Bucuresti – Giurgiu;
DN67C Novaci – Ranca (Gorj);
DN71 Bucuresti – Targoviste, tronsonul Moara Noua – Baldana (judetul Dambovita);
DN23 Braila – limita cu judetul Vrancea (localitatea Salcia Tudor);
DN23A Gologanu – Ciorasti (judetul Vrancea).



Trei drumuri nationale importante sunt instituite restrictii de tonaj:

DN1A Brasov – Sacele Cheia – Valeni de Munte – Ploiesti (peste 7, 5 tone);
DN7 tronsonul Ramnicu Valcea – Sibiu (peste 7,5 tone) si tronsonul Pitesti – Ramnicu Valcea (peste 3,5 tone);
DN71 Targoviste – Sinaia (peste 3,5 tone).

Toate porturile maritime sunt inchise.

ORA 18:00 CFR: Din cauza ninsorii viscolite, se circula in continuare cu limitare de viteza de 50km/h, pe tronsoanele Bucuresti – Ploiesti si Bucuresti - Fetesti, iar pe sectiile de circulatie Bucuresti Baneasa – Lehliu – Fetesti, Faurei – Urziceni, Ploiesti - Adjud si Ploiesti Sud – Urziceni – Ciulnita - Calarasi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel.

In cursul zilei s-a intervenit cu utilaje si forta umana pentru deszapezire pe 2 sectii de cale ferata Buzau - Faurei, intre statiile Buzau Sud – Cilibia si pe Petrosani - Tg. Jiu, intre statiile Meri - Lainici.

 

ORA 16:55 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca autoritatile au luat masura inchiderii DN71 Bucuresti – Targoviste, pe tronsonul Moara Noua – Baldana.

CNADNR: Calea I a Autostrazii A1 Bucuresti - Pitesti a fost degajata partea carosabila, iar pe Calea II se lucreaza la evacuarea vehiculelor implicate in accident, precum si pentru degajarea partii carosabile de zapada.
 

ORA 16:17 Cursa aeriana Iasi - Bucuresti, cu care liderul liberal Crin Antonescu urma sa plece spre Capitala, sambata, la ora 12.00, a fost anulata, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, seful PNL intentionand sa paraseasca Iasiul in cursul serii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sambata dimineata, seful PNL, Crin Antonescu, a participat, la Iasi, la o intalnire regionala a liberalilor, dupa care a decis sa anuleze programul stabilit pentru restul zilei si sa plece spre Bucuresti, cu prima cursa aeriana, a carei decolare era programata la ora 12.00 de pe aeroportul iesean.

Totodata, filiala ieseana a PNL a anuntat ca anuleaza conferinta de presa a lui Crin Antonescu de la Iasi, programata pentru ora 14.00.

Liderul liberal nu a putut pleca insa catre Bucuresti, intrucat cursa Tarom, cu decolare din Iasi, la ora 12.00 a fost anulata din cauza vremii nefavorabila.

"Crin Antonescu a inca in Iasi, va pleca spre Bucuresti cu urmatorul zbor", a declarat pentru MEDIAFAX seful PNL Iasi, Relu Fenechiu.

16:05 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informeaza ca, la ora 16, traficul rutier este intrerupt pe urmatoarele artere rutiere:

A1 București – Pitesti,
A2 Bucuresti – Fetesti,
A3 Bucuresti – Ploiesti;
DN1B Mizil (Prahova) – Buzau;
DN1D Albesti (Prahova) – Urziceni (Ialomita);
DN2 Afumati (Ilfov) – Focsani (Vrancea);
DN21 Calarasi – Slobozia (Ialomita);
DN22 Ramnicu Sarat (Buzau) – Braila;
DN23B Maicanesti – Ciorasti (Vrancea);
DN24D Varlezi (Galati) – Galati;
DN2B Buzau – Vizireni (Buzau);
DN2C Costesti – Padina (Buzau);
DN2N Bogza – Dumbraveni (Vrancea);
DN3 Fundulea (Calarasi) – Calarasi;
DN31 Calarasi – Oltenita (Calarasi);
DN4 Bucuresti – Oltenita (Calarasi);
DN5 Bucuresti – Giurgiu;
DN67C Novaci – Ranca (Gorj);
DN7 Pitesti (Arges) – Râmnicu Valcea (Valcea).

De asemenea, pe trei drumuri nationale importante sunt instituite restrictii de tonaj. Este vorba despre:

DN1A Brasov – Ploiesti (7, 5 tone),
DN7 Ramnicu Valcea – Sibiu (7,5 tone)
DN71 Targoviste – Sinaia (3,5 tone).

ORA 15:40

- Circulatia a fost intrerupta pe toate cele trei autostrazi, precum si pe 16 drumuri nationale, din cauza viscolului, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Circulatia este inchisa pe toata lungimea A1 Bucuresti - Pitesti si A3 Bucuresti - Ploiesti, iar pe A2 (Bucuresti - Constanta), intre Bucuresti si Fetesti.

Totodata, circulatia a fost intrerupta pe DN 1B (Mizil - Buzau), DN 1D (Albesti - Urziceni), DN 2 (Afumati - Focsani), DN 21 (Calarasi - Slobozia), DN 22 (Ramnicu Sarat - Braila), DN 23B (Maicanesti - Ciorasti), DN 24D (Varlezi - intersectie cu DN 26, judetul Galati), DN 2B (Buzau - Rosetti), DN 2C (Costesti - Padina), DN 2N (Bogza - Caiata - Dumbraveni), DN 3 (Fundulea - Calarasi), DN 31 (Calarasi - Oltenita), DN 4 (Centura Bucuresti - Oltenita), DN 5 (Centura Bucuresti - Giurgiu), DN 67C (Novaci - Ranca) si DN 7 (Pitesti- Ramnicu Valcea).

ORA 15:11
Harta autostrazilor blocate din Romania din cauza ninsorilor.

harta drumurilor blocate

ORA 14:56 Drumul national 7 Pitesti - Ramnicu Valcea a fost complet blocat, incepand cu ora 14.00, dupa ce un TIR a derapat si a ramas blocat pe una dintre benzile drumului, autoritatile luand decizia blocarii complete pentru a putea scoate TIR-ul de pe carosabil.

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Politiei Arges, DN 7 a fost complet blocat, sambata, incepand cu ora 14.00, pentru a putea scoate de pe carosabil un TIR care a derapat si care blocheaza partial drumul la kilometrul 144.

ORA14:55 Chiar daca nu a fost inca afectat de zapezi, litoralul este maturat de o furtuna extrem de puternica. La malul marii, vantul sufla cu putere, in rafale care depasesc pe alocuri 80 de kilometri la ora.

Toate porturile au fost inchise navigatiei pentru ca vizibilitatea a scazut, iar valurile sunt uriase.

Porturile din Constanta, Agigea si Midia si Mangalia au fost inchise inca din zori, iar traficul pe canalul Dunare Marea Neagra a fost restrictionat. Asta inseamna ca toate operatiunile de incarcare descarcare au fost suspendate, iar nici o nava nu are voie sa paraseasca porturile.

ORA 14:40 CFR Calatori a anuntat ca 20 de trenuri au fost anulate, ce au ca destinatie sau punct de plecare Bucuresti sau Buzau: 15072, 15073, 1523, 1586, 1587, 1784, 1785, 1786, 1787, 1788, 1790, 1792, 1885, 1893, 1895, 8011, 8012, 8014, 8017, 8018, 8201, 8202.

Trenurile 1550 (Ploiesti Sud - Bucuresti Nord), 1654 (Vatra Dornei - Bucuresti Nord), 1696 (Timisoara - Bucuresti Nord), 1742 (Satu Mare - Bucuresti Nord), 1782 (Pitesti - Bucuresti Nord), 3002 (Brasov - Bucuresti Nord).

 

ORA 14:30 Drumurile inchise la aceasta ora:

A1 (Bucuresti - Pitesti),
A2 (Bucuresti - Drajna),
A2 (Drajna - Fetesti ),
A3 (Bucuresti - Ploiesti),
DN 1D (Albesti - Urziceni),
DN 2 (Urziceni - Focsani),
DN 21 (Calarasi - Slobozia)
DN 22 (Ramnicu Sarat - Braila),
DN 23B (Maicanesti - Ciorasti),
DN24D (Galați - Târgu Bujor, între localitățile Tulutesti si Varlezi),
DN 2B (Buzau - Vizireni),
DN 2C (Buzău – Pogoanele – Padina ),
DN 2N (Bogza - Caiata - Dumbraveni),
DN 3 (Lehliu - Calarasi),
DN 7 (Pitesti - Ramnicu Valcea),
DN 67C (Novaci - Ranca/GJ).

 

ORA 14:00 La intrarea in Complexul Bucureşti Nord, personalul feroviar intervine pentru curatarea si verificarea macazurilor care sunt acoperite de zapada viscolita.

Întarzierile inregistrate de trenurile care sosesc şi pleacă in/din Gara de Nord sunt generate de circulaţia cu limitare de viteză de 50 km/h pe anumite secţii de circulaţie din parcurs şi de intervalele de timp necesare pentru interventţia personalului feroviar în linie curenta pentru curatarea si verificarea macazurilor.

In conditii normale de trafic, trenurile intra in Gara de Nord la un interval de 6 minute insa, iîn prezen, din cauza zăpezii viscolite care acoperă macazurile, trenurile intra la un interval de 30-40 de minute, deoarece este necesară intervenţia pesonalului pentru a deszăpezi macazurile pentru fiecare tren în parte.

Se va reduce numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din jumătatea de sud a ţării.

ORA 13:09 Circulatia trenurilor este serios afectata. Patru garnituri nu mai circula, iar intarzierile trec de 260 de minute.

AICI PUTETI VEDEA, IN TIMP REAL, MODIFICARILE APARUTE PE TABELA SOSIRI/PLECARI GARA DE NORD

Momentan, niciun avion nu decoleaza de pe Aeroportul Henri Coanda. Pistele sunt deszapezite.

ORA 12:36 Circulatia rutiera pe autostrazile A1 Bucuresti - Pitesti, A3 Bucuresti - Ploiesti si A2 a fost inchisa din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusa.

ORA 12:25 Drumul national 1D Albesti - Slobozia este inchis, circulatia pe DN 71 Sinaia - Targoviste este restrictionata pentru masinile mai mari de 3,5 tone, un drum judetean din Prahova a fost inchis din cauza viscolului si mii de oameni din mai multe localitati prahovene au ramas fara curent electric.

Potrivit datelor furnizate de Politia Prahova, drumul national 1 D care face legatura intre localitatea Albesti, din judetul Prahova, si municipiul Slobozia, din judetul Ialomita, a fost inchis pentru toate categoriile de autovehicule din cauza viscolului care pune in pericol siguranta traficului rutier.

ORA 11:09 Circulatia pe DN 23 B in judetul Vrancea, in localitatile Maicanesti si Ciorasti, a fost inchisa de catre autoritati pentru a preveni blocajele, soseaua fiind una cu probleme, un alt drum judetean din Vrancea fiind blocat din cauza sulurilor de zapada.

ORA 11:00 Locuitorii unui sat din judetul Valcea au ramas fara alimentare cu electricitate, sambata dimineata, din cauza viscolului, iar un microbuz care transporta 16 persoane a ramas inzapezit pe un drum judetean, fiind scos de pe acea sosea si directionat pe alta ruta.

ORA 10:57 Circulatia rutiera a fost redeschisa pe Autostrada A2 incepand cu ora 10:30.

ORA 10:28 Circulatia rutiera a fost inchisa temporar pe Autostrada A2 sensul de deplasare Bucuresti Constanta (calea 1), intre localitatile Lehliu si Drajna, km 65+000 105+000,
din cauza producerii unui accident rutier, respectiv de rasturnarea in sant a unui microbuz, la km 71+000.
Accidentul a survenit pe fondul neadaptarii vitezei
la conditiile meteo rutiere.

Temporar traficul a fost deviat pe drumul naţional DN 3A, între km 0+000 43+300 (ie/ire A2 Lehliu DN 3 A Drajna intrare pe A2).

ORA 10:25 Circulatia pe Autostrada A 1 a fost redeschisa incepand cu ora 10:00.

ORA 10:23 Mai multe zboruri de pe Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti (AIHCB) din Otopeni au fost anulate sau amanate, intarzierile fiind si de peste 45 de minute, potrivit site-ului aeroportului.

Doua zboruri catre Munich si Frankfurt, programate la 6.45, respectiv 6.50, au fost anulate, in timp ce zboruri spre Istanbul si Londra au intarzieri de peste 45 de minute.

Alte zboruri au intarzieri la decolare de 30 - 45 de minute, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor.

La sosiri au fost inregistrate putine intarzieri, de maxim jumatate de ora.

Atat pe Aeroportul Otopeni, cat si pe Baneasa, sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene.

Informatii in timp real despre situatia zborurilor pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti pot fi gasite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

ORA 09:30 Trei trenuri au fot anulate, sambata, din cauza ninsorilor viscolite, potrivit unui comunicat al CFR Calatori. Din cauza ninsorii viscolite au fost introduse limitari de viteza de 50km/h pe relatiile Chitila- Peris si Crivina - Brazi, iar pe sectia de circulatie Bucuresti Baneasa – Lehliu – Fetesti trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel. Trei trenuri de calatori au fost anulate. Este vorba despre trenul R 8012 care circula in relatia Fetesti – Bucuresti Obor a fost anulat pe sectia Ciulnita – Bucuresti Obor, trenul R 8011 care circula in relatia Bucuresti Obor – Constanta a fost anulat pe intreaga relatie, trenul R 8014 care circula in relatia Feteste – Bucuresti Obor a fost anulat pe relatia Ciulnita – Bucuresti Obor.  AICI PUTETI VEDEA MAI MULTE INFORMATII DESPRE TRENURI.

ORA 09:20 Manevrele navelor au fost suspendate, in cursul noptii de vineri spre sambata, in toate porturile constantene, din cauza vantului puternic, ce sufla la rafala cu viteze de 70 - 80 km/h.

Potrivit autoritatilor portuare, operatiunile au fost sistate in porturi, rand pe rand, incepand cu Mangalia si Constanta Sud - fluvial, deoarece vantul sufla cu viteze de 60 - 70 km/h la tarm, iar in larg poate atinge si depasi 80 km/h.

Activitatea a fost apoi oprita in portul Constanta Nord, iar ultimul port inchis a fost Midia, in jurul orei 04.10.

Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionata si deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunare-Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud - fluvial.

In aceasta situatie, pentru siguranta, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite, evitand astfel intrarea in deriva. Totodata, vasele aflate la cheu trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoase si sonore in functiune.

ORA 08:36 Din cauza viscolului si a ninsorii abundente mai multe curse aeriene au fost amanate sau anulate pe Aeroportul Henri Coanda. Este vorba de 11 zboruri anulate si 10 amanate. AICI VEDETI DESPRE CE CURSE ESTE VORBA.

ORA 08:30 Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, Vasile Prahoveanu, in acest moment, in judetul Buzau nu ar exista situatii critice, cu masini blocate sau oameni inzapeziti. In zona se inregistreaza viscol puternic, iar vizibilitatea este extrem de redusa. Din cauza aceluiasi fenomen, incepand cu ora 6.30, a fost inchis DJ 214 intre localitatile Caragele si Rusetu.

In judetul Braila, la ora 7.00, se circula pe toate drumurile nationale si judetene, insa in conditii anevoioase, in special din cauza viscolului. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, Stefan Stoian, pe DN 22, sosea inchisa pe teritoriului judetului Buzau, se circula la Braila pana la limita cu judetul Buzau.

"Inspectoratul de Politie Judetean Braila a instalat filtre de informare a participantilor la trafic la iesire din municipiul Braila si in localitatea Gradistea, pentru a-i opri pe soferi sa plece la drum in astfel de conditii meteo”, a declarat, sambata, pentru corespondentl MEDIAFAX Stefan Stoian.

La ora transmiterii acestei stiri, atat in Buzau, cat si in Braila, toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica, desi viscolul este extrem de puternic, reprezentantii Electrica apreciind totusi ca probleme ar putea aparea in cursul zilei daca ninsoarea va continua, iar vantul va sufla cu aceeasi intensitate.

ORA 07:18  Autostrada 1, Bucuresti - Pitesti, a fost inchis din cauza viscolului si a vizibilitatii foarte reduse.

La fel si DN22, ce leaga Ramnicu Sarat de Braila, unde vizibilitatea este redusa la sub 20 de metri.

Drumul National 67C, intre Novaci si statiunea gorjeana Ranca, a fost inchis de la ora 22, din cauza viscolului de pe munte.

Si in Bacau, mai multe sectoare de drumuri judetene au fost blocate, respectiv PAdureni - Iliesti, Ocheni - Gaiceana si Gioseni - Bazga.

Vantul puternic a determinat si blocarea traficului maritim, astfel ca acum portul Mangalia este inchis.

ORA 07:00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier este inchis pe DN67C Novaci – Ranca, intre kilometrii 16 si 34+800 de metri.

Se circula in conditii de iarna, pe mai multe drumuri nationale din tara:

DN 7A km 0+000 - km 96+000 Brezoi/VL - Jiet/HD zapada 1-2 cm

DN 56 km 0+400 - km 81+140 Craiova - Calafat/DJ zapada sub 1 cm

DN 56A km 0+000 - km 17+120 Maglavit/DJ - lim. jud. MH zapada sub 1 cm

DN 56B km 0+000 - km 30+700 Hinova - Tiganasi/MH zapada sub 2 cm

DN 56D km 0+000 - km 2+180 Calafat/DJ zapada sub 1 cm

DN 56C km 0+000 - km 60+375 Salcia - Devesel/MH zapada sub 2 cm

DN 64 km 66+605 - km 115+480 Dragasani - Ramnicu Valcea/VL zapada 1-2 cm

DN 65C km 40+000 - km 81+000 Balcesti - Ciocaltei/VL partial zapada 1 cm

DN 67 km 167+500 - km 198+764 Pietrari - Budesti/VL zapada 1 cm

DN 67B km 47+400 - km 112+840 Maru - Dragasani/VL zapada 1- 2 cm

DN 67B km 117+350 - km 158+200 Dragasani/VL - lim. jud. AG zapada sub 1 cm

DN 67D km 58+000 - km 76+830 Obarsia Closani - Valea Cernei/MH zapada 1-2 cm
 

VINERI, 24 IANUARIE

20:50: Mai multe sectoare de drumuri judetene din Bacau au fost inchise circulatiei, vineri seara, in urma avertizarii meteorologice de "cod galben", autoritatile incercand astfel sa previna inzapezirea soferilor in trafic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, trei drumuri judetene, respectiv Padureni - Iliesti, Ocheni - Gaiceana si Gioseni - Bazga, au fost inchise temporar circulatiei pe anumite sectoare, autoritatile oferind soferilor alternative de rute ocolitoare.

Autoritatile bacauane au luat această masura preventiv, in urma avertizarii de "cod galben", pentru a evita inzapezirea masinilor pe respectivele sectoare de drum.

"Este vorba despre acele drumuri judetene care, tn iernile trecute, ne-au creat probleme. Cum deszapezirea se realizeaza greu pe timp de viscol, s-a decis inchiderea temporara a celor trei sectoare de drum, pana cand conditiile meteo vor fi favorabile", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, sectoarele de drum închise sunt semnalizate corespunzator, inclusiv cu bariere, in zonele respective existand si echipaje de Poliţie Rutiera care indruma soferii pe rute ocolitoare.

Capitala si zece judeţe din sudul tarii sunt, de vineri, ora 18.00, pana duminica, la aceeaşi ora, sub avertizare de cod portocaliu de ninsori si viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

18:30: Circulatia auto este ingreunata pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti din cauza burnitei si a vantului care sufla cu putere, soferilor recomandandu-li-se sa adapteze viteza in functie de vizibilitate, sa foloseasca luminile de intalnire impreuna cu cele de ceata si sa mareasca distanta in mers.

Recomandarile sunt facute de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR). Acesta mai informeaza ca pe A3 carosabilul este ud si exista riscul aparitiei poleiului.

ANM a anuntat ca Bucurestiul si 10 judete din tara vor fi sub cod portocaliu de viscol si ninsoare incepand de vineri de la ora 18:00 pana duminica la ora 18:00. Intensificarile vantului pot ajunge si pana la 75-80km/h.

Judetele vizate sunt: Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau si Municipiul Bucuresti.

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA recomanda participantiilor la trafic sa evite zonele afectate de influenta codului portocaliu. Daca totusi nu poate fi evitata deplasarea in aceste zone, recomandam participantilor la trafic sa nu plece la drum fara a avea autoturismele echipate corespunzator pentru conditiile de iarna (anvelope de iarna, lanturi antiderapante, combustibil, paturi, saculet cu material antiderapant, alimente, apa, etc.)", se arata intr-un comunicat al CNADNR despre situatia drumurilor pentru urmatoarea perioada.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Ninsori abundente in toata tara in urmatoarele doua zile. Prognoza meteo pana luni
Ninsori abundente in toata tara in urmatoarele doua zile. Prognoza meteo pana luni

Sambata continua racirea vremii si va ninge in toata tara. Pana maine seara, la ora 18:00, Capitala si 18 judete se afla sub avertizare cod portocaliu.

COD PORTOCALIU in Capitala si 14 judete, de miercuri.
COD PORTOCALIU in Capitala si 14 judete, de miercuri. "Calmul dinaintea furtunii" in zonele care au fost ingropate sub zapada

ANM a emis o avertizare de vant puternic, valabila pentru intervalul miercuri dimineata-joi la pranz, si cod galben pentru zona Olteniei, precum si cod portocaliu pentru judetele din sud-est care s-au mai aflat sub aceasta atentionare.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.