Nicuşor Dan: Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 în legătură cu situaţia de la „Babeş”

Dată publicare: 12-04-2021 21:18
Dată actualizare: 13-04-2021 10:05


Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Spitalul "Victor Babeş".

"În această seară, din nefericire, au decedat în condiţii neclare trei pacienţi de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic, în care vieţi omeneşti au fost pierdute. Prezint condoleanţe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi", a scris primarul Capitalei, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

El spune că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie, "fiindcă vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi".

"Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc", precizează Nicuşor Dan.

Poliţia Capitalei: Cercetări după decesul celor trei pacienţi

 

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Omoruri a anunţat la rândul ei, luni, că, sub coordonarea unităţii de Parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienţi de la Unitatea mobilă de Terapie intensivă operată tehnic de Institutul "Victor Babeş".

Potrivit unui comunicat de presă, cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-au produs decesele.

Trupurile neînsufleţite urmează să fie ridicate şi transportate la INML în vederea efectuării necropsiei, a precizat sursa citată.


VIDEO PROTVPLUS.RO