Nicusor Constantinescu, sub control judiciar. Seful Regiei de Drumuri si Poduri Constanta, arestat

Ultima actualizare: 23-03-2014 07:28

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi cercetat sub control judiciar, iar seful Regiei de Drumuri si Poduri Constanta, Adrian Gambuteanu, in arest preventiv, a decis, joi, Tribunalul Bucuresti.

Procurorii anticoruptie, care il acuza pe Constantinescu de abuz in serviciu, iar pe Adrian Gambuteanu, de complicitate la aceasta infractiune, cerusera arestarea preventiva a celor doi.

Imediat dupa anuntarea deciziei potrivit careia va fi cercetat in libertate, Nicusor Constantinescu a plecat de la tribunal.

Presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, si seful Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, Adrian Gambuteanu, au fost retinuti, miercuri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Retinerile au fost dispuse dupa ce Constantinescu si Gambuteanu au fost ridicati de anchetatori in Constanta si adusi in Bucuresti, la sediul central al DNA, unde au fost audiati.

Constantinescu este urmarit penal si in alt dosar al DNA, fiind acuzat ca "si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO