Nicu Covaci, fata in fata cu justitia: "Imi fac dreptate haiduceste". Ce verdict asteapta de 6 ani

13-09-2011 17:55

Dupa 48 de infatisari la tribunal, liderul legendarei trupe Phoenix declara ca s-a saturat de justitia din Romania si ameninta ca-si va face singur dreptate.

Au trecut 6 ani si inca asteapta un verdict in dosarul in care pretinde drepturi de autor de pe urma coloanei sonore din filmul "Nemuritorii", regizat de Sergiu Nicolaescu. Si la intalnirea de marti a primit o noua amanare.

Artistul a venit din Germania la Bucuresti in speranta ca judecatorii vor decide ca el merita sa primeasca bani pentru muzica din "Nemuritorii". Covaci a compus mare parte din coloana sonora a filmului regizat in '74 de Sergiu Nicolaescu. Daca la inceputul scandalului pretindea 60.000 de euro, acum crede ca merita de zece ori mai mult.

"Imi voi face dreptate haiduceste, asta daca nu ma ajuta justitia. Fimul se vinde bine in Canada si in SUA si mi se cuvin sute de mii de euro", a spus artistul.

Uluitor este ca un proces simplu, cum este cel intentat de Covaci, va implini peste cateva saptamani 6 ani de la debut fara ca prima instanta sa fi dat vreo sentinta. Intre timp, s-au schimbat si judecatorii si avocatii.

La o asemenea durata a unui proces, nici nu e de mirare ca sunt tot mai multi cei care dau in judecata statul roman la CEDO. Este si cazul a doi basarabeni care, desi au fost condamnati la 15, respectiv 14 ani de inchisoare pentru ca ar fi fost tocmiti sa asasineze pe cineva, pretind din partea statului roman daune de 350.000 de euro.

De cateva luni bune, inspectorii CSM incearca sa afle cu exactitate care este numarul proceselor interminabile si cauta vinovati.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26