Nereguli la achizitiile Postei Romane constatate de Corpul de Control. Ministerul comunicatiilor a sesizat DNA

Ultima actualizare: 23-10-2016 07:06
Posta Romana, cutie postala
posta, oficiu, scrisori

Ministerul Comunicatiilor a inaintat joi la DNA raportul Corpului de control privind Posta Romana, sesizand mai multe nereguli referitoare la procedurile privind achizitia sistemelor informatice si a masinilor.

De asemenea, in raport sunt consemnate si nereguli la incheierea contractelor de inchiriere a spatiilor, a anuntat, joi, ministerul.

"Compartimentul de Control si Audit din cadrul Ministerului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala a finalizat controlul desfasurat efectuat la C.N. Posta Romana S.A., in perioada 26.08 - 30.09 2016. Concluziile raportului au fost inaintate astazi, 20 octombrie 2016, catre Directia Nationala Anticoruptie. Dintre aspectele supuse verificarii, Corpul de control al MCSI a sesizat mai multe nereguli, dintre care precizam: nereguli identificate la procedurile privind achizitia publica pentru IT&C; nereguli la incheierea contractelor de inchiriere a spatiilor, cat si la derularea procedurii privind achizitia de masini", precizeaza MCSI (Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala).

Potrivi sursei citate, controlul s-a efectuat in baza actelor si documentelor puse la dispozitie de Compania Nationala Posta Romana.

"MCSI a decis, avand in vedere constatarile Corpului de control al ministerului, sa sesizeze Directia Nationala Anticoruptie, privind operatiunile sau actele ilicite, in legatura cu care au rezultat indicii de savarsire a unor posibile fapte, care pot intruni elementele constitutive ale unor infractiuni, urmand ca organul de urmarire penala sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiilor", precizeaza MCSI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO